Kooktoestellen

 1. Kan ik elektrisch koken op de camping?

  Ben jij op zoek naar een nieuw camping kooktoestel? Dan is de kans groot dat je kooktoestellen tegenkomt die werken op gas. Gas kooktoestellen zijn namelijk het meest voorkomend op de camping, maar dat betekent niet dat er geen andere manieren zijn. Wist je namelijk dat je ook elektrisch kunt koken? Wij vertellen je in dit blog de voor- en nadelen van elektrisch koken op de camping.

  Lees meer »
 2. Thermisch beveiligd gasstel ja of nee? Hoe werkt het?

  Een thermische beveiliging - ook wel vlambeveiliging genoemd - van een gaskooktoestel zorgt er kort gezegd voor dat wanneer de vlam van de brander dooft, de gastoevoer automatisch stopt. Maar wanneer kies je voor een thermische beveiliging? En hoe weet je of een gaskooktoestel een thermische beveiliging heeft?

  Lees meer »
 3. Kan ik mijn kooktoestel ook binnen gebruiken?

  Is het slecht weer op de camping en ben je genoodzaakt om binnen in de tent of caravan te koken? Of zit je thuis in een verbouwing en wil je je camping kooktoestel graag tijdelijk in huis gebruiken? Wij vertellen je in dit blog welke kooktoestellen je wel en welke kooktoestellen je beter niet binnen kunt gebruiken.

  Lees meer »
 4. Wat zegt het vermogen van 1 pit?

  Je bent niet de enige als het vermogen of het aantal wattage van een kooktoestel je weinig zegt. Wat betekent het vermogen van een kooktoestel nou eigenlijk en hoeveel vermogen heb je minimaal nodig? In dit blog vertellen wij je wat het vermogen van een pit betekent.

  Lees meer »
 5. Kan ik koken op gas als het waait?

  Of je nu in het naseizoen kampeert of in het hoogseizoen: vrijwel iedereen heeft wel eens te maken gehad met slecht weer op de camping. Wind is meestal het grootste probleem. Staat de tent stevig? Zijn er geen stoelen weggewaaid? En, hoe kun je eigenlijk koken op gas als het waait? Wij vertellen je in dit blog hoe je - ook als het waait - toch een maaltijd op tafel kunt zetten als je kookt op gas.

  Lees meer »
 6. Hoeveel kookpitten heb ik nodig?

  Ga je voor het eerst kamperen en ben je op zoek naar een manier om te koken op de camping? Dan is een kooktoestel één van je opties. Het aantal pitten van een camping kooktoestel varieert over het algemeen tussen 1 en 4. Hoeveel pitten jij nodig hebt, hangt af van hoe frequent of uitgebreid je kookt, en of het kooktoestel het enige kookmiddel is dat je gebruikt. Benieuwd hoeveel pitten wij adviseren? Lees dan snel verder.

  Lees meer »