Gasbus en gloeikousje vervangen van een gaslamp

Voor voldoende licht zonder gebruik van elektriciteit of batterijen kun je een gaslamp gebruiken. Ideaal als je op een plek kampeert zonder stroom. De gaslamp werkt in combinatie met een gasbusje en een gas- of gloeikousje.

Gasbus vervangen van een gaslamp

Een gasfles vervangen, maakt niet uit groot of klein, moet in een goed ventilerende ruimte gebeuren. Het beste is dus om dit buiten te doen. Mocht er wat gas vrijkomen, dan kan het gas eenvoudig ontsnappen en ontstaan er geen gevaarlijke situaties.

Houdbaarheid gasbus

Er zit geen houdbaarheidsdatum op gasbusjes. Zolang ze niet lek zijn kun je ze gewoon gebruiken, ongeacht de leeftijd van de gasbusjes.

Gebruiksduur gloeikousje

Gloei- of gaskousjes worden gebruikt om het licht van een gaslamp, dat normaal vrij geel is en veel infrarood licht bevat, witter te maken zodat je beter licht krijgt. Kousjes hebben geen houdbaarheidsdatum, maar let er wel op dat ze niet vochtig worden of uitdrogen. Mocht je nog een paar reserves hebben liggen van vorig jaar, dan kun je deze dus nog makkelijk gebruiken.

Hoe lang je een kousje kunt gebruiken, is afhankelijk van hoe voorzichtig je ermee omgaat. Als het kousje gebruikt is en je raakt het kousje daarna per ongeluk aan, dan kan het al kapot gaan door het dunne materiaal. Hoe lang een kousje meegaat, is dus echt afhankelijk van het gebruik. Maak je gebruik van een gaslamp op de camping, zorg dan dat je altijd reservekousjes bij je hebt voor de zekerheid.


Deel dit artikel