Daktenten

Daktenten

Kamperen met een daktent geeft het ultieme gevoel van vrijheid want je kunt gaan en staan waar je wilt. Wie dacht dat een tent op de auto alleen voor avonturiers met een terreinwagen is heeft het mis. De meeste daktenten zijn namelijk zo ontworpen dat ze op bijna alle auto’s gemonteerd kunnen worden die voorzien zijn van dakdragers. Een groot voordeel van een tent op je auto is dat je niet gebonden bent aan snelheidsbeperkingen. Ook fijn is extra ruimte die je in kofferbak vrijhoudt voor de rest van je kampeeruitrusting. Wil je een daktent kopen? Dan ben je bij Obelink aan het juiste adres.

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Obelink Car Sunroof tarp
  Obelink Car Sunroof tarp
  € 59,90
  Waardering:
  90%
 2. Sheepie Yuna 160 thermo binnentent
  Sheepie Yuna 160 thermo binnentent
  € 189,00
 3. Esvo Aquamaster 3D anticondensmat
  Esvo Aquamaster 3D anticondensmat
  Adviesprijs € 45,99 € 45,99 Vanaf € 39,95 Laagste-prijs-garantie
  Je bespaart € 6,04
  Waardering:
  95%

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten vergelijken

Is mijn auto geschikt voor een daktent?

In principe zijn bijna alle auto’s geschikt voor het plaatsen van een daktent. Het enige dat je nodig hebt is een auto en een paar stevige dakdragers. Verder mag de daktent niet zwaarder zijn dan de dynamische dakbelasting van de auto. Om er achter te komen wat de maximale dakbelasting is en of je auto geschikt is voor het plaatsen van dakdragers kun je het beste navragen bij de autodealer.

Daktent monteren

Het monteren van een daktent is een fluitje van een cent. Het is raadzaam om dit met zijn tweeën te doen. Voor het monteren van de autotent moet de lengte van beide dakdragers minimaal 80 centimeter bedragen tussen beide voeten. Voor een juiste verdeling van het gewicht van de daktent moet de onderlinge afstand van beide dragers tussen de 70 en de 90 centimeter zijn. Meet dit dus goed na. Omdat de daktenten met slechts 4 beugels bevestigd worden is montage en demontage in een handomdraai geregeld.

Daktent kopen

Bij Obelink kun je niet alleen terecht om een daktent te kopen. Bij ons kun je ook terecht voor passend advies over autotenten. In onze showroom staan daktenten opgezet om te bekijken. Ben je enthousiast geraakt? De meeste daktenten hebben wij in voorraad dus je kunt ze direct meenemen. Tevens hebben wij ook een groot assortiment aan andere tenten en kampeerartikelen.