Verrekijkers

Verrekijkers kunnen je de wereld laten zien! Letterlijk en figuurlijk. Verrekijkers kunnen namelijk er voor zorgen dat je dingen die heel ver weg zijn kan bekijken alsof ze heel dichtbij zijn. Ook kun je op deze manier dus dingen zien die je met het blote oog niet zo snel zou opmerken. Stel je wilt een verrekijker kopen, welke is voor jou dan het meest geschikt? Dit hangt gedeeltelijk af van je activiteit, je persoonlijke voorkeur, maar ook hoe stabiel je hand is en de hoeveel licht die er is. Obelink heeft voor jou een mooi assortiment aan verrekijkers. Kijk dus snel verder om te zien welke verrekijker jij in je vizier krijgt om de wereld mee te ontdekken!

Filter
16 resultaten 16
Van hoog naar laag sorteren
16 resultaten
 1. Barska Floatmaster 7x50 WP verrekijker
  Barska Floatmaster 7x50 WP verrekijker
  € 229,95
  Verkoop door CheapOutdoor
 2. Barska Blackhawk 12x42 WP verrekijker
  Barska Blackhawk 12x42 WP verrekijker
  € 226,95
  Verkoop door CheapOutdoor
 3. Urikan U-Trail 8x42 verrekijker
  Urikan U-Trail 8x42 verrekijker
  € 189,95
  Verkoop door CheapOutdoor
 4. Barska Floatmaster 10x30 WP verrekijker
  Barska Floatmaster 10x30 WP verrekijker
  € 164,95
  Verkoop door CheapOutdoor
 5. Barska Mono Level 8x32 monokijker
  Barska Mono Level 8x32 monokijker
  € 154,95
  Verkoop door CheapOutdoor
 6. Urikan U-Trail 10x42 verrekijker
  Urikan U-Trail 10x42 verrekijker
  € 152,95
  Verkoop door Obelink
 7. Urikan U-Trail 8x26 verrekijker
  Urikan U-Trail 8x26 verrekijker
  € 129,95
  Verkoop door CheapOutdoor
 8. Urikan Chroma 8x42 verrekijker
  Urikan Chroma 8x42 verrekijker
  € 129,95
  Verkoop door CheapOutdoor
 9. Barska Lucid View New 10x42 verrekijker
  Barska Lucid View New 10x42 verrekijker
  € 116,95
  Verkoop door CheapOutdoor
 10. Barska Blackhawk 10x25 WP verrekijker
  Barska Blackhawk 10x25 WP verrekijker
  € 114,95
  Verkoop door CheapOutdoor
 11. Homey's 7x50 watersportkijker
  Homey's 7x50 watersportkijker
  € 69,95
  Verkoop door Obelink
 12. Barska Blackhawk 10x25 monokijker
  Barska Blackhawk 10x25 monokijker
  € 69,95
  Verkoop door CheapOutdoor
 13. Urikan Mono Chroma 8x42 monokijker
  Urikan Mono Chroma 8x42 monokijker
  € 67,95
  Verkoop door CheapOutdoor
 14. Homeij Compact 8x25 verrekijker
  Homeij Compact 8x25 verrekijker
  € 35,95
  Verkoop door Obelink
 15. TravelHawk verrekijker
  TravelHawk verrekijker
  € 34,95
  Verkoop door TravelHawk
 16. Homeij 8x21 monokijker
  Homeij 8x21 monokijker
  € 13,50
  Verkoop door Obelink

16 resultaten

per pagina

Producten vergelijken

Verrekijkers

Verrekijkers, watersportkijkers, monokijkers… allemaal zorgen ze ervoor dat je dingen op afstand beter en scherper kan bekijken dan met je blote oog. Zo kun je een verrekijker kopen en gebruiken om schuchtere en misschien wel zeldzame vogels of andere wilde dieren te bekijken zonder ze te storen. Of je gebruikt een verrekijker in de scheepvaart, om vaartuigen op afstand te identificeren. Als je sterren wil kijken zal je waarschijnlijk beter af zijn met een telescoop. Dit is eigenlijk qua naam ook een verrekijker, die specifiek geschikt is om bij weinig licht toch goed beeld te geven. Bovendien is de afstand die overbrugd moet worden zó groot, dat een telescoop vaak op een statief zal staan om een stabiel beeld te kunnen geven.

De juiste verrekijker kopen; waar moet je op letten?

 • De vergroting
  Als je door de verrekijker kijkt geeft de vergroting aan hoeveel een object vergroot wordt. De vergroting wordt altijd aangegeven in de specificaties (en vaak ook in de benaming of titel van de verrekijker) door een getal; bijvoorbeeld 8x21 of 10x25. Hierbij is het eerste getal de vergroting. Welke vergroting het beste is, hangt af van je activiteit. Een sterkere vergroting zorgt namelijk niet alleen voor meer detail, maar ook voor een minder stabiel beeld. Zeker als je geen vaste hand hebt is dit zeker iets om rekening mee te houden.
 • Het objectief of intreepupil
  Het tweede getal in de benaming of titel van de verrekijker geeft de diameter van het objectief in millimeter aan. Dit wordt officieel de intreepupil genoemd en kun je zien als de diameter van de lenzen aan de voorkant van de verrekijker. Dit objectief heeft invloed op je beeld bij weinig licht, en een groot objectief zorgt er logischerwijs voor dat je verrekijker grotere ´kijkers´ heeft en dus wellicht minder handzaam zal zijn. Vogelspotters die in de schemering een verrekijker gebruiken zullen beter kunnen zien met een groter objectief.
 • Uittreepupil
  Waar de intreepupil het lichtverzamelend vermogen van de verrekijker aangeeft, geeft de uittreepupil de diameter van ‘het belichte beeld’ aan. Deze is van belang, want dit kun je zien als het licht cirkeltje dat door de verrekijker op je oog valt. Als dit gelijk is aan de diameter van je pupil heb je het beste zicht. Als je een verrekijker zoekt voor goed zicht in schemering is een hoge uittreepupil de betere keuze.
 • Lenzen
  De keuze van lenzen en coating van je verrekijker kan ook een bepalende rol spelen. De kwaliteit van de lenzen speelt vaak door in de prijs/kwaliteit verhouding. Hierin kun je denken aan de mate van krasbestendigheid, helderheid van het beeld, en of de lenzen snel zullen beslaan in vochtige omstandigheden.

Verrekijker kopen

Dus of je nu wilde dieren wil spotten, iets dichterbij vlinders wil bestuderen of in de watersport grote afstanden wil overbruggen; deze Nederlandse uitvinding zal de wereld letterlijk en figuurlijk aan jou laten zien! Zo kun je gericht een goede verrekijker kopen, en weet je de juiste verrekijker op de juiste manier te gebruiken!