Onze megastore is weer geopend. Bekijk de openingstijden!

Opblaasbare tenten

Opblaasbare tenten

Obelink biedt een ruim assortiment opblaasbare tenten tegen de scherpste prijzen. Een opblaastent ziet eruit als een 'normale' tent, maar het grote verschil is dat dit type tent geen tentstokken heeft. De traditionele tentstokken zijn namelijk vervangen door luchtslangen. Groot voordeel is het opzetgemak en de opzetsnelheid. Je sluit de meegeleverde pomp aan op de ventielen en in mum van tijd is de tent compleet opgezet. Het enige dat je nog hoeft te doen, is de opblaastent afspannen en inrichten. Hierdoor kan je vakantie meteen beginnen en behoort opzet stress voortaan tot het verleden. Wil je een opblaasbare tent kopen? Bekijk hieronder onze collectie.

Filter

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Kampa Croyde 6 Air TC tunneltent
  Kampa Croyde 6 Air TC tunneltent
  € 1.595,00
  • Aantal personen: 6
  • Totaalgewicht: 37.23 kg
  Verkoop door Obelink
 2. Kampa Hayling 4 Air tunneltent
  Kampa Hayling 4 Air tunneltent
  € 795,00
  Waardering:
  87%
  • Aantal personen: 4
  • Totaalgewicht: 19.69 kg
  Verkoop door Obelink
 3. Kampa Hayling 6 Air tunneltent
  Kampa Hayling 6 Air tunneltent
  € 995,00
  Waardering:
  80%
  • Aantal personen: 6
  • Totaalgewicht: 22.55 kg
  Verkoop door Obelink
 4. Kampa Croyde 6 Air tunneltent
  Kampa Croyde 6 Air tunneltent
  € 1.175,00
  • Aantal personen: 6
  • Totaalgewicht: 29.1 kg
  Verkoop door Obelink
 5. Kampa Hayling 4 Air TC tunneltent
  Kampa Hayling 4 Air TC tunneltent
  € 1.175,00
  • Aantal personen: 4
  • Totaalgewicht: 25.38 kg
  Verkoop door Obelink

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten vergelijken

Voordelen van een opblaastent

Snelheid: het grootste voordeel van opblaastenten is de snelheid waarmee je deze tent opzet. Een grote opblaasbare tunneltent voor 6 personen zet je in zo'n 15 minuten op. Je bent dus minder dan de helft van de opbouwtijd van een 'normale' tent kwijt. Helemaal handig als je tijdens je vakantie meerdere campings aan doet. Verder zet je oppomptenten veel gemakkelijker op.

Lichter: omdat een opblaastent geen stokken bevat, is deze lichter in vergelijking met een 'normale' tent. Dat betekent dus minder gewicht om te dragen en minder belasting van je lichaam.

Steviger: een andere grote plus is dat gebroken, beschadigde of verdwenen tentstokken tot het verleden behoren. De stangen zijn namelijk vervangen door luchtslangen, die met de wind mee bewegen. Hierdoor worden ze minder belast en is de tent beter bestand tegen storm en harde windvlagen.

Een nadeel kan zijn dat de pakmaat van een opblaastent wat groter is. Dit komt deels doordat de pomp in het tentdoek gerold is, maar ook omdat de buitentent, het grondzeil en de binnententen allemaal met elkaar verbonden zijn. Daardoor heb je één groot pakket in plaats van een aantal kleinere pakketten. Als je met kleine bepakking wilt reizen is dat misschien minder praktisch.

Hoe werkt een oppomptent?

De meeste oppomptenten zijn uitgerust met afzonderlijke luchtslangen. Je pompt dus iedere slang apart op via de ventielen die zich aan de onderkant van de tent bevinden. Er zijn ook tenten waarbij de luchtslangen met elkaar verbonden zijn. Het oppompen is dan nog simpeler omdat de buitentent, het grondzeil en de binnentent allemaal met elkaar verbonden zijn. Wel zo handig: bij elke tent zit een bijpassende pomp.

Tent opblaasbaar kopen

Obelink biedt een uitgebreide collectie opblaasbare tenten van merken zoals Outwell, Vango en natuurlijk ons eigen Obelink merk. Momenteel hebben wij kleine opblaasbare tenten voor 4 personen en grote tunneltenten vanaf ongeveer 6 personen. Ook heb je de keuze uit oppomptenten van diverse materialen zoals katoen/polyester of polyester en bieden we onze tenten aan in diverse prijsklassen. Wil je een opblaasbare tent kopen? Dan vind je bij ons altijd de passende.

Wil je meer weten over onze opblaasbare tenten of advies welke tent bij jouw wensen past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom onze collectie tenten met eigen ogen bekijken in onze Megastore in Winterswijk. Onze adviseurs staan voor je klaar! Ben je benieuwd hoe je een tent kunt opzetten? Lees hier onze tent opzetten tips.