Advies

 1. Een lange autorit: wat neem ik mee?

  Kijk jij ook al zo uit naar je kampeervakantie? Heerlijk naar Spanje, Frankrijk, Duitsland of misschien blijf je wel lekker in Nederland. De vakantiepret begint al op weg naar bestemming, maar een lange autorit kan soms best vermoeiend zijn. Het is altijd fijn om wat extra spullen mee te nemen om het jezelf en/of je kinderen zo comfortabel mogelijk te maken. Wij hebben in dit blog enkele producten voor je op een rijtje gezet die jou misschien wel van pas komen.

  1. All Ride koffiezetter 12 Volt

  Kun jij stiekem niet zonder koffie? Grote kans dat jij voor een lange reis altijd een kan koffie zet en dit meeneemt in een thermoskan. Nog handiger: de All Ride koffiezetter. Hiermee hoef je niet van te voren een hele kan koffie te zetten, maar kun je onderweg je eigen kopje zetten. Dit apparaat

  Lees meer »
 2. Met de auto of camper naar België? Dit moet je weten

  Heb je er ooit aan gedacht om te gaan kamperen bij onze zuiderburen? Je staat er misschien niet zo bij stil, maar België is een land met veel diversiteit. Leuke oude steden, maar ook een prachtige natuur. Op avontuur in de Ardennen of lekker kamperen aan de kust: België is veelzijdiger dan je denkt. Als je met de auto of camper naar een ander land vertrekt, is het altijd goed om op de hoogte te zijn van de plaatselijke verkeersregels. In dit blog leggen wij je uit waar je in België op moet letten!

  Maximumsnelheid op de weg

  In België zijn er over het algemeen vijf snelheden die in het verkeer worden toegepast, namelijk: 30, 50, 70, 90 en 120. Er zijn uitzonderingen, maar dat wordt aangegeven door een verkeersbord waar de toegestane snelheid op wordt aangegeven. Verder wordt er in België onderscheid gemaakt tussen motorvoertuigen met of zonder caravan of aanhangwagen van lager of hoger dan 3500 kilogram.

   

  Lees meer »
 3. Een kijkje in de caravan van... Bart en Merel

  Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte caravan.

  Eigenaren caravan: Bart en Merel
  Leeftijd: 24 en 20 jaar
  Kampeerder sinds: Bart kampeert al bijna z'n hele leven. Merel kampeert pas sinds ze de caravan hebben, en is nu door Bart ook besmet met het kampeervirus!
  Lees meer »
 4. Welk materiaal campingstoel?

  Campingstoelen worden van verschillende materialen gemaakt. Niet alleen het frame, maar ook de bekleding kan onderling verschillen. Wil je bijvoorbeeld een campingstoel die bestand is tegen regen, of vind je het belangrijker dat de stoel comfortabel en zacht is? Bij Obelink onderscheiden we vier soorten bekleding: gepolsterd polyester, gepolsterd polyester 3D, textileen en gepolsterd textileen. Wij hebben de voor- en nadelen van deze materialen voor je gebundeld!

    Voordelen Nadelen
  Gepolsterd polyester

  - Comfortabel
  - Zacht aan de blote huid

  - Niet waterbestendig
  - Zonnebrandcreme veroorzaakt

  Lees meer »
 5. Welke soorten campingstoelen zijn er?

  Ben je op zoek naar nieuwe campingstoelen? Dan ben je er waarschijnlijk al achter dat campingstoelen in allerlei merken, modellen en materialen verkrijgbaar zijn. Niet iedere campingstoel is hetzelfde en om de juiste stoel te vinden is het goed om je eens te verdiepen in de verschillende soorten. In dit blog hebben wij 7 verschillende campingstoelen voor je op een rijtje gezet! Welke past bij jou?

  1. Klapstoel

  Klapstoelen – ook wel standenstoelen genoemd – zijn de meest voorkomende stoelen op de camping. Deze stoelen hebben een hoog zitcomfort en zijn voorzien van verschillende standen. Je kunt dus zowel rechtop aan tafel zitten eten, of lekker achterover genieten van de zon. Om de standenstoelen nog iets comfortabeler te maken, kun je er een losse voe

  Lees meer »
 6. Een kijkje in de caravan van... Wendy en Patrick

  Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte caravan.

  Eigenaar caravan: Patrick en Wendy, ouders van Amiek (14), Fedde (11) en Nova (8)
  Kampeerder sinds: Heel recent! Ze hebben ooit één keer eerder gekampeerd met een gehuurde caravan. Verder heeft Patrick in zijn jeugd altijd gekampeerd. Met deze gepimpte caravan gaan ze voor het eerst écht kamperen met het hele gezin.
  Lees meer »
 7. Hoeveel kookpitten heb ik nodig?

  Ga je voor het eerst kamperen en ben je op zoek naar een manier om te koken op de camping? Dan is een kooktoestel één van je opties. Het aantal pitten van een camping kooktoestel varieert over het algemeen tussen 1 en 4. Hoeveel pitten jij nodig hebt, hangt af van hoe frequent of uitgebreid je kookt, en of het kooktoestel het enige kookmiddel is dat je gebruikt. Benieuwd hoeveel pitten wij adviseren? Lees dan snel verder.

  Aantal pitten: Geschikt voor:
  1-pits Rondtrekkende, lichtgewicht kampeerders
  2-pits Kampeerders die snel en gemakkelijk koken (en bijvoorbeeld ook nog gebruik maken van een skottelbraai)
  3-pits
  Lees meer »
 8. Kan ik koken op gas als het waait?

  Of je nu in het naseizoen kampeert of in het hoogseizoen: vrijwel iedereen heeft wel eens te maken gehad met slecht weer op de camping. Wind is meestal het grootste probleem. Staat de tent stevig? Zijn er geen stoelen weggewaaid? En, hoe kun je eigenlijk koken op gas als het waait? Wij vertellen je in dit blog hoe je - ook als het waait - toch een maaltijd op tafel kunt zetten als je kookt op gas.

  1. Gebruik een windscherm

  Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat de vlam om de haverklap uitwaait. Hoe moet je dan koken? De oplossing is een stevig windscherm die je dicht op het camping kooktoestel zet. Hierdoor blijft het vuur aan en kun je prima koken in de wind. Kookwindschermen zijn meestal gemaakt van aluminium

  Lees meer »
 9. Wat zegt het vermogen van 1 pit?

  Je bent niet de enige als het vermogen of het aantal wattage van een kooktoestel je weinig zegt. Wat betekent het vermogen van een kooktoestel nou eigenlijk en hoeveel vermogen heb je minimaal nodig? In dit blog vertellen wij je wat het vermogen van een pit betekent.

  De kracht van de pit

  Het vermogen betekent eigenlijk de kracht van de pit: hoe hoger het vermogen, hoe krachtiger de pit, dus hoe sneller je water kookt. Bij een camping kooktoestel met een laag vermogen heb je iets meer geduld nodig om een eitje te bakken dan op een kooktoestel met een hoog vermogen. Ook het formaat van de pit zegt vaak al iets over het vermogen. Een kooktoestel met alleen kleine pitten heeft vaak minder vermogen dan een kooktoestel met grote pitten. Er zijn kooktoestellen met twee pitjes met hetzelfde vermogen, maar je kunt ook kiezen voor een kooktoestel met verschillende groottes pitten.

  Lees meer »
 10. Een kijkje in de caravan van... Melanie en Holger

  Televisieprogramma’s waarbij wij een kijkje kunnen nemen in het huis of het leven van andere mensen zijn enorm populair. Of het nu gaat om huizen die nodig een renovatie nodig hebben of om met zo min mogelijk geld je huis te pimpen of om hobbyklussers een handje te helpen: wij kijken graag in andermans woning. Maar hoe zit dat met caravans? Vraag jij je ook wel eens af hoe andere kampeerders hun caravan hebben ingericht? Wij wel! Daarom werpen wij regelmatig een blik in een caravan en deze keer in die van Melanie en Holger.

  Wie zijn jullie en hoe lang kamperen jullie al?

  “Wij zijn de familie Ostermeier uit Osterode am Harz. Dat ligt in de Duitse deelstaat Nedersaksen. Ik ben Holger Ostermeier, 46 jaar oud en sinds 20 jaar als leidinggevende/chemicus werkzaam bij het bedrijf Kodak. Mijn vrouw Melanie is 47 jaar en werkt als advocaat- en notarisassistent. Onze achttienjarige dochter Lea heeft de middelbare school afgerond en onze negenjarige zoon gaat nog naar school. Wij

  Lees meer »
Pagina