Welke stille koelbox maakt geen geluid?

stille koelbox

Er zijn tegenwoordig een heleboel koelboxen die weinig tot geen geluid maken, maar wil je helemaal zeker zijn dat je voor een geluidloze koelbox kiest? Dan is een absorptie koelbox de juiste keuze! Een absorptiekoelbox is namelijk helemaal geluidloos. Zelfs als de koelbox naast je bed staat, kun je dus alsnog heerlijk slapen! Benieuwd hoe zo’n koelbox werkt? Lees dan snel verder.

Een absorptie koelbox

Een absorptie koelbox werkt op stroom (230 volt en 12 volt) én op gas. Je kunt deze koelbox dus in principe overal gebruiken. In de auto, op de camping, maar ook als je bijvoorbeeld gaat wildkamperen.

Hoe komt het dat een absorptiekoelbox geen geluid maakt?

Dat komt omdat de koelbox geen motortje of andere bewegende onderdelen heeft. Een absorptiekoelbox koelt namelijk met behulp van twee verschillende vloeistoffen. De eerste vloeistof geeft de warmte door aan de tweede vloeistof, die deze warmte vervolgens afgeeft aan de buitenlucht. Op die manier wordt alle warmte als het ware uit de koelbox gewerkt, waardoor de koelbox koel wordt.

Kortom, als je op zoek bent naar een koelbox die geluidloos én trillingloos werkt, kies dan voor een absorptiekoelbox. Wil je meer weten over de absorptiekoelbox? Lees dan ons blog Wat is een absorptiekoelbox? Ben je benieuwd wat voor soorten koelboxen er nog meer zijn? Check dan welke koelbox bij jou past.


Deel dit artikel: