stille koelbox

Ben je op zoek naar een nieuwe koelbox, maar zit je niet te wachten op slapeloze nachten door een koelbox die 24 uur per dag geluid maakt? Kies dan voor een absorptiekoelbox. Een absorptiekoelbox is namelijk helemaal geluidloos. Zelfs als de koelbox naast je bed staat, kun je dus alsnog heerlijk slapen! Benieuwd hoe zo’n koelbox werkt? Lees dan snel verder.

Een absorptie koelbox

Een absorptie koelbox werkt op stroom (230 volt en 12 volt) én op gas. Je kunt deze koelbox dus in principe overal gebruiken. In de auto, op de camping, maar ook als je bijvoorbeeld gaat wildkamperen.

Hoe komt het dat een absorptiekoelbox geen geluid maakt?

Dat komt omdat de koelbox geen motortje of andere bewegende onderdelen heeft. Een absorptiekoelbox koelt namelijk met behulp van twee verschillende vloeistoffen. De eerste vloeistof geeft de warmte door aan de tweede vloeistof, die deze warmte vervolgens afgeeft aan de buitenlucht. Op die manier wordt alle warmte als het ware uit de koelbox gewerkt, waardoor de koelbox koel wordt.

Kortom, als je op zoek bent naar een koelbox die geluidloos én trillingloos werkt, kies dan voor een absorptiekoelbox. Wil je meer weten over de absorptiekoelbox? Lees dan ons artikel: Wat is een absorptiekoelbox? Ben je benieuwd wat voor soorten koelboxen er nog meer zijn? Check dan welke koelbox bij je past.


Deel dit artikel