Fietshelmen

Een fietshelm zie je steeds vaker in het straatbeeld verschijnen en is in een aantal landen en op sommige vervoersmiddelen zelfs verplicht. Een helm biedt je bescherming bij een mogelijke val en kan hierdoor (ernstig) letsel aan de hersenen en schedel voorkomen. Bekijk snel hieronder ons assortiment met diverse fietshelmen en kies de helm die aan al jouw eisen voldoet.

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Abus Pedelec 2.0 ACE fietshelm
  Abus Pedelec 2.0 ACE fietshelm
  Adviesprijs € 199,95 € 199,95 Vanaf € 179,95 Laagste-prijs-garantie
  Je bespaart € 20,00
  Verkoop door Obelink
 2. Abus Pedelec 2.0 fietshelm
  Abus Pedelec 2.0 fietshelm
  Adviesprijs € 149,95 € 149,95 Vanaf € 134,95 Laagste-prijs-garantie
  Je bespaart € 15,00
  Verkoop door Obelink
 3. Abus Hyban 2.0 ACE fietshelm
  Abus Hyban 2.0 ACE fietshelm
  Adviesprijs € 119,95 € 119,95 Vanaf € 107,95 Laagste-prijs-garantie
  Je bespaart € 12,00
  Verkoop door Obelink
 4. Abus Pedelec 1.1 fietshelm
  Abus Pedelec 1.1 fietshelm
  Adviesprijs € 119,95 € 119,95 Vanaf € 107,95 Laagste-prijs-garantie
  Je bespaart € 12,00
  Verkoop door Obelink
 5. Abus Youn-I MIPS kinderfietshelm
  Abus Youn-I MIPS kinderfietshelm
  Adviesprijs € 84,95 € 84,95 Vanaf € 74,95 Laagste-prijs-garantie
  Je bespaart € 10,00
  Verkoop door Obelink
 6. Abus Youn-I ACE fietshelm
  Abus Youn-I ACE fietshelm
  Adviesprijs € 74,95 € 74,95 Vanaf € 67,95 Laagste-prijs-garantie
  Je bespaart € 7,00
  Verkoop door Obelink
 7. Abus Hyban 2.0 fietshelm
  Abus Hyban 2.0 fietshelm
  Adviesprijs € 69,95 € 69,95 Vanaf € 59,95 Laagste-prijs-garantie
  Je bespaart € 10,00
  Verkoop door Obelink
 8. Abus Mountz kinderfietshelm
  Abus Mountz kinderfietshelm
  Adviesprijs € 59,95 € 59,95 Vanaf € 53,95 Laagste-prijs-garantie
  Je bespaart € 6,00
  Verkoop door Obelink
 9. Abus Smiley 2.1 kinderfietshelm
  Abus Smiley 2.1 kinderfietshelm
  Adviesprijs € 39,95 € 39,95 Vanaf € 35,95 Laagste-prijs-garantie
  Je bespaart € 4,00
  Verkoop door Obelink
 10. Abus Smiley 2.0 kinderfietshelm
  Abus Smiley 2.0 kinderfietshelm
  Adviesprijs € 34,95 € 34,95 Vanaf € 29,95 Laagste-prijs-garantie
  Je bespaart € 5,00
  Verkoop door Obelink

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten vergelijken

Welke fietshelm past bij mij?

Voor iedere fietser is er een geschikte fietshelm. Er zijn mountainbike helmen, racefiets helmen, speed pedelec helmen en fietshelm kind. Uiteraard kan jij ook in je vrije tijd, wanneer jij dit prettiger vindt, een helm dragen tijdens het fietsen. Weet jij op welke fiets jij een helm wilt gebruiken? Dan ben je al op de goede weg!
Op racefietsen en mountainbikes is het vanzelfsprekend dat je jouw hoofd beschermd met een racefiets helm of een mountainbike helm. Maar ook zie je steeds vaker dat op de normale en elektrische fietsen een helm gedragen wordt. Fietsen is namelijk niet zonder risico, hoe voorzichtig jij zelf ook bent in het verkeer kan er altijd iets onverwachts gebeuren.

Racefiets helm vs. mountainbike helm

Het verschil tussen een racefiets helm en een mountainbike helm is dat een MTB-helm een klepje aan de voorkant heeft, deze houdt de loshangende takken tegen en weren de zon bij uit het bos fietsen. Daarnaast lopen mountainbike helmen meer door naar het achterhoofd, omdat mountainbikers sneller op hun achterhoofd vallen.

Gevallen met je fietshelm - wat nu?

Wel is het belangrijk om te weten dat wanneer je valt je fietshelm van binnen beschadigd kan zijn. Val je daarna nog een keer, dan is er een grote kans dat de fietshelm niet meer goed kan beschermen. Schaf dus altijd een nieuwe helm aan wanneer je van de fiets af bent gevallen.

Wanneer zit een fietshelm goed?

Door het dragen van een fietshelm verminder je de kans op ernstig hoofdletsel. Je wilt natuurlijk graag dat de helm er mooi uitziet, maar veel belangrijker is natuurlijk dat je de juiste pasvorm draagt. Om een goede fietshelm te kiezen is de maat natuurlijk handig om te weten, pas daarom altijd een helm goed voordat je hem gaat gebruiken. De geschikte helm maat kun je bepalen door de omtrek van je hoofd net boven je wenkbrauwen op te meten. Ook zijn veel helmen tegenwoordig eenvoudig verstelbaar, zodat je meerdere maat opties hebt. Merk je dat de helm te veel naar voren of naar achter kantelt, dan is die pasvorm niet helemaal geschikt voor jou. De pasvorm kan per merk en model verschillend zijn.

Verschil fietshelm dames en fietshelm heren

Het voornaamste verschil tussen een fietshelm dames en fietshelm heren is vaak het uiterlijk van de helm. Opvallende prints en fellere kleuren maken het verschil. Daarnaast zit er soms een verschil in de maatboog. Verder moet je gewoon passen welke fietshelm het beste bij jou zit, of dat nou een fietshelm dames of een fietshelm heren is.

Fietshelm kind aanschaffen

In het verkeer zijn kinderen ontzettend kwetsbaar, het is daarom van belang dat de veiligheid gewaarborgd wordt. Een fietshelm kind kan hierbij helpen! Wanneer je kind valt, beperkt de fietshelm kind ernstig hoofdletsel. Ook een kinderfietshelm moet goed aansluiten en zeker niet op de groei worden gekocht. Is je kind met de kinderfietshelm gevallen? Ook dan dien je voor alle veiligheid een nieuwe fietshelm kind aan te schaffen.

Fietshelm kopen

Fabrikanten adviseren om na drie tot vijf jaar de fietshelm te vervangen voor een nieuw exemplaar (met uitzondering bij valpartijen). Ben je opzoek naar een (vervangende) fietshelm? Bestel hem dan snel en eenvoudig bij ons online! Wil je liever verschillende fietshelmen passen en advies krijgen van één van onze deskundige medewerkers? Kom dan gerust langs in onze winkel!