Bell tenten

Ben je op zoek naar een tent die net wat anders is als alle anderen? Dan is een Bell tent echt wat voor jou. Met de stijlvolle ronde vorm en romantische uitstraling is deze Belltent een echte eyecatcher op de camping. De Belltent, ook wel Saharatent genoemd, is een stevige duurzame tent die eenvoudig op te zetten is. Bij Obelink zijn Bell tenten verkrijgbaar voor 3, 4, 6 en 8 personen. Een Belltent is dus zeer geschikt voor een leuk tripje met je partner, maar komt ook van pas bij een kampeertrip voor een grote groep. Benieuwd of er een model is dat bij jou past? Bekijk hieronder ons assortiment en maak je keuze.

Filter
6 resultaten 6
Van hoog naar laag sorteren
6 resultaten
 1. Obelink Sahara 500 Deluxe Bell tent
  Obelink Sahara 500 Deluxe Bell tent
  Adviesprijs € 825,00 € 599,00
  Waardering:
  93%
  • Aantal personen: 8
  • Materiaal buitendoek: Katoen
  • Totaalgewicht: 32 kilo
  Verkoop door Obelink
 2. Obelink Sahara 400 Deluxe Bell tent
  Obelink Sahara 400 Deluxe Bell tent
  Adviesprijs € 649,00 € 499,00
  Waardering:
  90%
  • Aantal personen: 4
  • Materiaal buitendoek: Katoen
  • Totaalgewicht: 25 kilo
  Verkoop door Obelink
 3. Obelink Sahara 300 Deluxe Bell tent
  Obelink Sahara 300 Deluxe Bell tent
  Adviesprijs € 629,00 € 399,00
  Waardering:
  99%
  • Aantal personen: 3
  • Materiaal buitendoek: Katoen
  • Totaalgewicht: 20.75 kilo
  Verkoop door Obelink
 4. Hypercamp Emperor XL Ultimate Bell tent
  Hypercamp Emperor XL Ultimate Bell tent
  Adviesprijs € 1.425,00 € 995,00
  Waardering:
  100%
  • Aantal personen: 6
  • Materiaal buitendoek: Katoen
  • Totaalgewicht: 57 kilo
  Verkoop door Obelink
 5. Obelink Rome Cotton groepstent
  Obelink Rome Cotton groepstent
  Adviesprijs € 795,00 € 450,00
  Waardering:
  93%
  • Aantal personen: 4
  • Materiaal buitendoek: Katoen
  • Totaalgewicht: 29 kilo
  Verkoop door Obelink
 6. Obelink Sahara 400 Bell tent
  Obelink Sahara 400 Bell tent
  Adviesprijs € 519,00 € 450,00
  Waardering:
  95%
  • Aantal personen: 4
  • Materiaal buitendoek: Katoen
  • Totaalgewicht: 18.6 kilo
  Verkoop door Obelink

6 resultaten

per pagina

Materiaal van een Bell tent

Bell tenten worden gemaakt van duurzaam katoen. Katoen ademt en is waterdicht. Dat betekent dat er geen water naar binnen kan lopen, maar dat vocht wel naar buiten kan zodat er geen condens kan ontstaan. Katoenen tenten zijn erg geschikt voor gebruik in de zomer. Door het ademend vermogen ontstaat er een aangename temperatuur in de Bell tent. Daarentegen is een katoenen tent wel erg zwaar en als het geregend heeft, duurt het even voordat het tentdoek weer helemaal droog is.

Belltenten in verschillende uitvoeringen

De Bell tenten zijn verkrijgbaar in 3, 4, 5 en 6 meter doorsnee. Iedere grootte is verkrijgbaar in 3 verschillende uitvoeringen. De normale uitvoering, de Deluxe en de Ultimate. De normale uitvoering wordt geleverd met een los grondzeil, de Deluxe met een vast kuipgrondzeil en de Ultimate met een inritsbaar kuipgrondzeil. Het voordeel van de Deluxe en de Ultimate is dat je minder snel last hebt van water of ongedierte, omdat het grondzeil vast zit. Het grootste voordeel van een inritsbaar grondzeil in een Saharatent is dat je het grondzeil los kunt verpakken, waardoor het pakket van de tent minder zwaar wordt. Daarnaast kun je het grondzeil ook wat makkelijker schoonmaken, omdat het doek van de rest van de tent niet in de weg zit.

Sahara tent kopen bij Obelink

Onze sahara tenten zijn al jarenlang favoriet bij campings en festivals om te verhuren als glamping tent. Glamping betekent glamorous camping. Dit wil zeggen dat je slaapt in een tent maar dan met de luxe van thuis. Zo heb je vaak een vast bed en je eigen privé sanitair. Het model van de bell tent leent zich uitstekend voor deze opkomende vorm van kamperen. De stevige materialen en de klassieke uitstraling dragen bij aan een onvergetelijke kampeerervaring. De Obelink sahara tenten worden ook gebruikt op grote en kleinschalige festivals. Zo zijn onze tenten al jaren lang te boeken op de Grasnapolsky camping van het Zwarte Cross festival.

De geschiedenis van de Sibley tent

Een andere naam voor Sahara tent of Bell tent is Sibley tent. Dit is een directe verwijzing naar de naamgever en ontwerpen van deze klassieke tent Henry Hopkins Sibley. Henry Sibley was een kolonel tijdens de Amerikaanse burgeroorlog en raakte geïnspireerd door de tipi tenten die de Comanche stam gebruikte. De conische vorm en de ventilerende nok inspireerden hem om zelf een gebruiksvriendelijke tent met slechts één tentstok te ontwikkelen. Dit werd de ‘’bell tent’’. Genoemd naar zijn vorm die aan een omgekeerde klok doet denken. In de loop der jaren zijn de bell tenten veranderd naar de huidige maatstaven maar de iconische vorm bestaat nog steeds. Vandaar dat de belltent of sahara tent nog steeds liefkozend de sibley tent genoemd wordt.

Producten vergelijken