Reishanddoeken

Een reishanddoek komt altijd van pas. Waar ter wereld je je ook bevindt. Ben je met een backpack de wereld aan het verkennen? Duik je graag de bossen in om te kamperen? En zelfs als je vaak sport en een handig formaat reishanddoek nodig hebt die veel vocht moet kunnen opnemen. Deze microvezel handdoek kan je in alle situaties gebruiken. Lichtgewicht en gemaakt van revolutionaire en unieke stoffen, maken het een sneldrogende handdoek. Zo’n microvezel handdoek zal in allerlei tassen van pas komen; als je met je backpack op reis gaat, op de camping, als badhanddoek, of als sporthanddoek vanwege het kleine formaat. Zelfs als de reishanddoek verzadigd is met vocht zal het formaat nog altijd kleiner zijn dan een normale handdoek! Bekijk hieronder de mogelijkheden aan formaten, kleuren en eigenschappen om je eigen reishanddoek te bestellen!

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Badhanddoek
  Badhanddoek
  Adviesprijs € 7,95 € 7,95 € 5,95 Laagste-prijs-garantie
  Je bespaart € 2,00
  Waardering:
  87%
  Verkoop door Obelink
 2. TravelSafe Travel Towel handdoek
  TravelSafe Travel Towel handdoek
  Adviesprijs € 11,95 € 11,95 Vanaf € 9,95 Laagste-prijs-garantie
  Je bespaart € 2,00
  Waardering:
  96%
  Verkoop door Obelink
 3. Sea to Summit Pocket reishanddoek
  Sea to Summit Pocket reishanddoek
  Adviesprijs € 19,95 € 19,95 Vanaf € 17,95 Laagste-prijs-garantie
  Je bespaart € 2,00
  Verkoop door Obelink
 4. Bo-Camp microvezel sporthanddoek
  Bo-Camp microvezel sporthanddoek
  Adviesprijs € 17,50 € 17,50 € 9,95 Laagste-prijs-garantie
  Je bespaart € 7,55
  Waardering:
  90%
  Verkoop door Obelink

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten vergelijken

Microvezel handdoek

De reishanddoek heeft zijn handige eigenschappen te danken aan een bijzondere vezel waardoor deze ook wel ´microvezel handdoek´ genoemd kan worden. Die microvezel is een synthetische vezel en kan een diameter van minder dan 10 micrometer hebben. Dat is fijner dan haar en zelfs fijner dan zijde! Aan deze synthetische vezel worden vaak ook nog eigenschappen toegevoegd door verschillende materialen te gebruiken zoals polyester, polyamide en/of nylon. Deze synthetische materialen kunnen bijvoorbeeld zorgen voor een sneldrogende handdoek, maar ook zorgen voor een hoger absorberend vermogen van niet alleen vocht maar ook olie of vet. Daarom zal bij het schoonmaken van bijvoorbeeld autoruiten en brillenglazen geadviseerd worden om dit met een microvezel handdoek te doen, of een specifieke microvezel poetsdoek.

Reishanddoek

Wat maakt een microvezel handdoek nou precies een goede reishanddoek of sporthanddoek? Menig backpacker wil niet meer zonder een goede reishanddoek. Ook veel sporters verkiezen een reishanddoek boven een ‘normale’ handdoek als sporthanddoek. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Enkele voordelen van een goede microvezel handdoek en waarom die kan dienen als reishanddoek of sporthanddoek;

 • Sneldrogende handdoek Een microvezel handdoek is sneller droog dan een gewone katoenen handdoek. Natuurlijk hangt dit af van temperatuur, wind en zonnesterkte. Maar in iedere gelijkwaardige situatie is een microvezel handdoek altijd de sneldrogende handdoek.
 • Lichtgewicht handdoek De microvezel handdoek is lichter en compacter doordat de vezel vele malen dunner is. Hierdoor is de handdoek ook lichter in gewicht en dat scheelt natuurlijk in je koffer of tas. Als je dit vergelijkt met een reguliere handdoek, wordt dit verschil alleen maar groter wanneer de handdoek nat is.
 • Schimmelt en ruikt minder Door het gebruik van synthetische vezels werkt een microvezel handdoek bacteriedodend. Daardoor zal een natte handdoek in je tas minder nare geurtjes of zelfs schimmel ontwikkelen. Natuurlijk is het nat inpakken van een reishanddoek niet aan te raden, maar mocht het een keer nodig zijn dan zal een handwas al een goede opfrisbeurt zijn voor de microvezel handdoek.
 • Langere levensduur Een goede reishanddoek kost meestal net iets meer dan een reguliere handdoek, maar deze is dan ook stukken duurzamer. Als je de reishanddoek goed onderhoudt en gebruikt met het bijpassende en ademende opbergtasje/-zakje zal de microvezel handdoek jaren mee kunnen! Ook als je de microvezel handdoek veel gebruikt als sporthanddoek zal de fijne, zachte stof langer zijn kwaliteit behouden waar bijvoorbeeld een normale handdoek eerder ruw wordt en gaat rafelen.

Naast ons online assortiment kun je in onze winkel terecht om ons assortiment aan reishanddoeken te bekijken, vast te pakken, te voelen aan de stof en te ervaren. Onze verkoopmedewerkers geven graag antwoord op al jouw vragen.