Al 65 jaar alles voor kampeergeluk 🎈 Shop onze speciale jubileumacties met hoge kortingen!

Dakdragers

Ga je op kampeervakantie en wil je extra bagage meenemen? Met dakdragers creëer je eenvoudig extra opbergruimte op het dak van je auto. Het is ideaal om extra spullen boven op je dak te vervoeren, aangezien er zo kostbare ruimte in de kofferbak bespaard wordt waar weer andere spullen in kunnen. Is je auto voorzien van dakdragers? Dan kun je ook in een handomdraai een fietsendrager, dakkoffer of daktent monteren. In ons assortiment vind je universele dakdragers die op nagenoeg elke auto gemonteerd kunnen worden met een voertuig specifieke dakdragerset. Bekijk hieronder ons uitgebreide dakdrager assortiment.

Filter
5 resultaten 5
Van hoog naar laag sorteren
5 resultaten
 1. Thule SmartClamp System 6300 Ducato basisrails
  Thule SmartClamp System 6300 Ducato basisrails
  € 469,00
   Verkoop door Obelink
  • TwinnyLoad A99 aluminium dakdragerset
   TwinnyLoad A99 aluminium dakdragerset
   € 241,94
    Verkoop door Het Goedkoopste BV
   • Modula Nero universele dakdragers
    Modula Nero universele dakdragers
    € 129,99
     Verkoop door Sorent
    • Modula Argento dakdragers
     Modula Argento dakdragers
     € 119,99
      Verkoop door Sorent
     • Menabo Brio aluminium dakdragers
      Menabo Brio aluminium dakdragers
      € 109,99
       Verkoop door Sorent

      5 resultaten

      per pagina

      Wat is een dakdrager?

      Een dakdrager is niets meer dan een stalen of aluminium buis die je overdwars op het dak van je auto kunt plaatsen. Op deze buis kun je dan goederen bevestigen zonder het dak van je auto te beschadigen. Op de meeste auto’s kun je twee dakdragers monteren, maar soms kunnen er ook meerdere dakdragers gemonteerd worden. Zo kun je eenvoudig spullen van A naar B transporteren. Erg handig wanneer je naar de bouwmarkt gaat om die net iets te lange lading op te halen. Op universele dakdragers kun je ook eenvoudig diverse accessoires bevestigen. Denk hierbij aan een dakkoffer, skibox of fietsendragerr. Tegenwoordig bestaan er zelfs daktenten die je op de dakdragers kunt bevestigen.

      Dakdragers universeel

      Universele dakdragers worden soms ook wel dakdragers universeel genoemd en zijn de meest voorkomende dakdragers. Het voordeel van universele dakdragers is dat deze op nagenoeg elk voertuig passen. Hierdoor ontstaat er een kleine selectie waaruit je kunt kiezen. De universele dakdragers kun je met een speciale dakdragerset op het dak van je voertuig monteren. Een dakdragerset is een speciale bevestigingsbeugel die passend is voor jouw specifieke voertuig afhankelijk van het merk, de uitvoering en het bouwjaar. Er zijn over het algemeen drie manieren waarop een dakdragerset op een voertuig gemonteerd kan worden. Dit kan op de voorgemonteerde bevestigingspunten, op een bestaande dakrailing of in de deursponning van de autodeur.

      Waar moet je op letten bij het gebruik van universele dakdragers?

      Wanneer je dakdragers universeel wilt gaan monteren is het belangrijk om op de volgende punten te letten. Allereerst is het belangrijk om te achterhalen of het mogelijk is om dakdragers op je auto te monteren. De meeste fabrikanten van dakdragers hebben daarom een handige database waarin je precies kunt achterhalen of jouw auto geschikt is. Een ander belangrijk punt is de maximale draaglast. Deze mag door de dakdragers en de lading niet overschreden worden. De maximale draaglast kun je terugvinden in de handleiding van je auto.

      Koop je dakdrager online

      Ben je op zoek naar andere onderdelen van het chassis? of op zoek naar een dakkoffer, neem dan eens een kijkje bij de rest van ons assortiment. Heb je vragen over dakdragers of universele dakdragers? Kom langs in onze kampeerwinkel in Winterswijk en vraag het één van de dakdrager specialisten!

      Producten vergelijken