Schoenen onderhoud

Van je favoriete wandelschoenen wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten. Met het juiste schoenen onderhoud zal je vele malen langer van je lievelingsschoenen kunnen genieten. Met ‘goeie ouwe’ schoenpoets is niets mis, maar tegenwoordig zijn er schoenen met enorm verschillende materialen of eigenschappen, dat ze niet allemaal meer even graag met die ‘goeie ouwe’ schoenpoets behandeld willen worden. Zo kan er voor leeronderhoud een andere methode van schoenen onderhoud beter geschikt zijn dan de manier waarop je een schoen met een mesh-polyester bovenwerk onderhoudt. Ook schoenspray is niet zomaar een schoenspray en om je daarin wegwijs te maken kun je verder scrollen om het assortiment voor schoenen onderhoud van Obelink te bekijken!

Filter
7 resultaten 7
Van hoog naar laag sorteren
7 resultaten
 1. Grangers Footwear Repel spray
  Grangers Footwear Repel spray
  Adviesprijs € 13,75 € 13,75 € 7,95
  Je bespaart € 5,80
  Verkoop door Obelink
 2. Grangers G-Wax bijenwas
  Grangers G-Wax bijenwas
  Adviesprijs € 6,25 € 6,25 € 5,50
  Je bespaart € 0,75
  Waardering:
  100%
  Verkoop door Obelink
 3. Grangers Footwear Repel Plus spray
  Grangers Footwear Repel Plus spray
  Adviesprijs € 13,75 € 13,75 € 11,95
  Je bespaart € 1,80
  Verkoop door Obelink
 4. Grangers Footwear Cleaner + Repel Plus reinigingsset
  Grangers Footwear Cleaner + Repel Plus reinigingsset
  € 17,95
  Verkoop door Obelink
 5. Grangers Fabsil Footwear spray
  Grangers Fabsil Footwear spray
  € 9,95
  Waardering:
  100%
  Verkoop door Obelink
 6. Grangers Leather conditioner
  Grangers Leather conditioner
  Adviesprijs € 7,95 € 7,95 € 7,50
  Je bespaart € 0,45
  Verkoop door Obelink
 7. Grangers Odour Eliminator spray
  Grangers Odour Eliminator spray
  Adviesprijs € 15,75 € 15,75 € 13,95
  Je bespaart € 1,80
  Verkoop door Obelink

7 resultaten

per pagina

Producten vergelijken

Schoenen onderhoud algemeen

 • Voorbereidend werk
  Na aankoop van je schoenen kun je er voor kiezen om je schoenen nog eens in te spuiten met een schoenspray ondanks dat je schoenen al waterdicht en vuilafstotend zijn. Tegenwoordig zijn er vele varianten te vinden met allemaal een ander doel. Zo kan er voor leeronderhoud een schoenspray geschikt zijn die beter niet op een kunststof schoen gebruikt kan worden. Echter is dit natuurlijk allemaal om het materiaal en aansluitingen te versterken in hun eigenschappen, en niet om open gaten af te dichten! Lees altijd de gebruiksaanwijzing van je schoenspray of schoenpoets vóór gebruik!
 • Direct aan de slag met borstel en/of water
  Om je schoenen zo lang mogelijk in optimale staat te houden is het verstandig om ze direct na ieder (intensief) gebruik schoon te maken. Verwijder hiervoor vuil van de buitenkant met een borstel. Als je de veters eruit haalt kun je overal gemakkelijk bij. Afspoelen met (lauw) water kan vastzittend vuil goed los krijgen. Heet water is uit den boze om de lijm in je schoenen/zool niet aan te tasten!
 • Membraanreiniging
  Als je ‘ademende’ schoenen hebt, kan het voorkomen dat het ademende membraan verstopt is door bijvoorbeeld transpiratie. Dit zal resulteren in voeten die sneller klam aanvoelen. In dit geval kun je, na het verwijderen van de binnenzool en veters, het membraan weken of vullen met lauw water. Dit kan bij schoenen van kunststof, maar ook voor leeronderhoud is dit een goede optie.
 • Drogen
  Droog je schoenen op kamertemperatuur. Het drogen gaat sneller met proppen keukenpapier of toiletpapier er in, en bij voorkeur droog je je schoenen in een droge en goed geventileerde ruimte. Versnel dit droogproces niet door je schoenen te dicht bij een kachel/verwarming of in de zon te zetten. Het materiaal droogt uit en kan daardoor gaan scheuren. Ook is de lijm gevoelig voor zulke extreme temperaturen en temperatuurverschillen.
 • De juiste middelen voor schoenen onderhoud
  Na het schoonmaken en drogen van je schoenen is het verstandig om ze niet alleen te poetsen met schoenpoets. Het is belangrijk om de materialen te behandelen met onderhoudsmiddelen die daarvoor bedoeld zijn. Schoenen van leer kunnen bijvoorbeeld beter schoongemaakt en gepoetst worden met een middel dat specifiek gericht is op leeronderhoud. Een goede schoenspray kan voor algemeen gebruik bedoeld zijn, maar let er wel op dat je de middelen voor schoenen onderhoud dus niet door elkaar gaat gebruiken.

Leeronderhoud

Schoenen van leer, of leer varianten, vragen vaak om een specifieke behandeling. Hoewel schoenen van leer vaak bij productie al geïmpregneerd worden, moet je dit wel bijhouden! Helemaal als je je leren schoenen met water hebt schoongemaakt is het verstandig om ze weer opnieuw te impregneren met een schoenspray, schoenpoets of crème. Maar ook als het leer van je schoenen droog of schraal aanvoelt is het verstandig om je schoenen onderhoud te bieden dat ze nodig hebben. Gebruik altijd een schoenspray, schoenpoets of een ander middel dat specifiek geschikt is voor het correcte leeronderhoud. Zo kun je een crêpe-borstel gebruiken om je schoenen van nubuckleer het juiste schoenen onderhoud te geven. Daarnaast kun je natuurlijk ook met andere borstels het leer weer iets opruwen naar wens.

Zo is er voor ieder wat wils, en kan iedere schoen zorgvuldig van het juiste schoenen onderhoud voorzien worden. Let altijd op de gebruiksaanwijzing van je schoenspray of schoenpoets voor het juiste leeronderhoud of schoenen onderhoud in het algemeen.