Hybride koelbox

Ga jij op vakantie en wil je zowel onderweg als op de camping genieten van heerlijk gekoelde drankjes? Dan heb je een koelbox nodig. Koelboxen zijn er in veel verschillende soorten, dus het kan best lastig zijn om de koelbox te vinden die het beste bij jou past. In dit blog leggen we je uit wat een hybride koelbox is. Ben je benieuwd of deze koelbox iets voor jou is en wanneer een hybride koelbox dé uitkomst is voor op vakantie? Lees dan snel verder!

Ben je ook benieuwd naar andere soorten koelboxen? Lees dan onze blogs wat is een compressor koelbox?, wat is een absorptiekoelbox? en wat is een thermo elektrische koelbox?

Hoe werkt een hybride koelbox?

Het woord hybride staat in de biologie voor een kruising tussen twee soorten. Bij een hybride koelbox die werkt op 230 volt en 12 volt betekent dit het volgende: op 230 volt is deze koelbox een compressor koelbox, en op 12 volt een thermo-elektrische koelbox. Je bent met deze koelbox op de camping en onderweg dus altijd verzekerd van een lekker koel drankje.

Koelt een hybride koelbox goed?

Ja, op 230 volt koelt de Hybride koelbox als een compressor koelbox. Ideaal dus als je bijvoorbeeld op vakantie gaat naar Italië of Spanje: hoge buitentemperaturen hebben namelijk geen invloed op het koelvermogen van een compressorkoelbox. Een compressor koelbox koelt dus altijd! Wanneer kies je dan voor een hybride koelbox? Als je bijvoorbeeld met de auto naar Italië of Spanje gaat. Op die manier ben je op de camping altijd verzekerd van de koelste drankjes, maar kun je ook tijdens de lange autorit je brood, beleg, drinken en misschien wel medicijnen goed bewaren. Let wel op dat een Hybride koelbox in de auto werkt als een thermo-elektrische koelbox: een koelbox met een koelprestatie van 20 graden onder de omgevingstemperatuur. Dat betekent dat als de temperatuur in de auto 30 graden is, de temperatuur in de koelbox minimaal 10 graden is.

Tip: Zorg ervoor dat de auto onderweg niet warmer is dan 25 graden voor het beste resultaat.

De voor- en nadelen van een hybride koelbox

Voordelen

  • Werkt op 230 volt en 12 volt, dus zowel op de camping als onderweg te gebruiken
  • Erg geschikt voor vakanties in warme landen
  • Op 230 volt snel op temperatuur, ook ongekoeld eten of drinken wordt koud in deze koelbox
  • Na uitschakeling van de koelbox blijven producten nog lang koel

Nadelen:

  • Op 12 volt kan de koelbox niet vriezen
  • Relatief prijzig
  • Aan de zware kant voor een koelbox

Hybride koelboxen in ons assortiment

In ons assortiment hebben we verschillende modellen Hybride koelboxen, zoals de Mobicool B40 en de Tristar 45 HC hybrid


Deel dit artikel