Er zijn veel verschillende soorten koelboxen: compressor, absorptie, thermo-elektrisch en koelboxen met koelelementen. Maar wat betekenen deze termen eigenlijk? In dit blog leggen we je uit wat een compressor koelbox is en in welke situaties het handig is om een compressor koelbox te hebben. Benieuwd naar een absorptie of thermo-elektrische koelbox? Lees dan onze blogs: Wat is een absorptie koelbox? en Wat is een thermo-elektrische koelbox?

Koelt een compressor koelbox goed?

Het antwoord is ja. Op een camping in een warm land of tijdens een hittegolf in Nederland, wil je je drankjes en eten graag 24 uur per dag koelen. Een compressorkoelbox is hiervoor de perfecte koelbox: een compressorkoelbox is namelijk niet afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Een compressorkoelbox koelt van +10°C tot -18°C, zelfs als het buiten 40 °C is. Niet alleen handig voor eten en drinken, maar ook als je bijvoorbeeld medicijnen hebt die altijd op dezelfde temperatuur bewaard moeten blijven.

Hoe werkt een compressorkoelbox?

Een compressorkoelbox werkt op 230V. Dat betekent dat een compressorkoelbox alleen werkt als je de koelbox aansluit op een stopcontact. Als je de compressorkoelbox hebt aangesloten, kun je de gewenste temperatuur instellen en binnen no-time zal de koelbox deze temperatuur bereiken. Een compressorkoelbox kan altijd als koel- én vriesbox gebruikt worden, dus zelfs een koelbox vol ijsjes blijft bevroren als je de juiste temperatuur instelt.

De voor- en nadelen van een compressor koelbox

We zetten nog even de voor- en nadelen voor je op een rij:

Voordelen

  • De buitentemperatuur is niet belangrijk: de koelbox koelt altijd op de gewenste temperatuur.
  • Binnen no-time op de gewenste temperatuur, ook ongekoelde drankjes zullen snel gekoeld worden.
  • De koelbox hoeft niet kaarsrecht te staan voor optimaal gebruik. Ideaal dus als de ondergrond op de camping niet helemaal recht is.

Nadelen

  • Een compressor koelbox is niet geluidloos. Dat wil zeggen dat een compressorkoelbox, net als de koelkast bij jou thuis, kan aanslaan, afslaan en licht kan brommen.
  • Een compressor koelbox is relatief zwaar. Geen probleem als je een paar weken op dezelfde camping blijft, maar als je wilt rondreizen is deze koelbox niet ideaal.

Compressor koelboxen in ons assortiment

In ons assortiment hebben we meerdere compressor koelboxen waaronder de Mobicool MCF32 en de Tristar Icecool KB-7245 45C:

De Mobicool C40

De Tristar Icecool KB-7245