Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Volg mijn bestelling(en)

Polyester

Informatie over tentdoeken.

Polyester is vrij stug en rekt en krimpt aanzienlijk minder dan katoen of nylon. Een tent van polyester ziet er vlak na het opzetten nogal gekreukt uit maar de kreukels verdwijnen na verloop van tijd weer. Polyester is beter bestand tegen schadelijke uv-stralen dan katoen of nylon.
Toch moet ook polyester van een coating worden voorzien. Polyester is iets zwaarder dan nylon van vergelijkbare kwaliteit. Polyester is niet-elastisch. Bij het afspannen komt er zoveel kracht op de naden te staan, dat de stikgaatjes groter worden. Om kans op lekkage te voorkomen is het beter dat de stof daarom op de naden voorzien is van tape.

Voordelen
- droogt snel;
- eenvoudig te reinigen;
- niet gevoelig voor schimmel;
- minder gevoelig voor uv-licht dan katoen of polyamide.

Nadelen
- stug;
- geen ademend vermogen (condensvorming).


Onderhoud
Polyester heeft nagenoeg geen onderhoud nodig. Wordt het tentdoek vuil dan kunt u het schoonmaken met lauw water en een doek.
Ook is het zaak om de tent goed op te zetten. Gebeurt dat niet, dan kunnen de krachten op het doek verkeerd worden verdeeld.
Dit kan leiden tot schade.


Levensduur
De levensduur hangt af van de omstandigheden tijdens het kamperen. Luchtvervuiling, zonnestraling (ultraviolet), natuurlijk vuil (vogelpoep, zand, zout water) en huishoudelijke verontreiniging (kookvlekken, frisdrank, wijn, zonnebrandolie) beperken in sterke mate de gebruiksduur van het doek. Lichtgewicht polyesterdoek houdt het ongeveer 10 tot 20 weken uit. Zwaarder polyester doek (expeditietentjes) houdt het ca. 20 tot 35 weken. Het zwaargewicht doek dat bij voortenten gebruikt wordt kan zelfs 90 tot 200 weken meegaan.

Laden...