Tentaccessoires keuzehulp: 5x onmisbare tentaccessoires

Wanneer je voor het eerst gaat kamperen zul je merken dat je stiekem nog best veel nodig hebt. Uiteraard mag de tent niet ontbreken, zul je campingstoelen en een campingtafel willen gebruiken en komen kookartikelen en slaapartikelen ook goed van pas. Je zou zeggen dat je dan alles bij elkaar hebt. Maar heb je bijvoorbeeld ook gedacht aan iets simpels als een hamer? Dat dachten we al. Vandaar dat we een eenvoudige keuzehulp hebben gemaakt met vijf onmisbare tentaccessoires.

Inhoud keuzehulp tentaccessoires

1. Tenthamer

Je kunt niet gaan kamperen zonder een tenthamer mee te nemen. In ons assortimenten hebben wij verschillende soorten tenthamers. Zoals de hamer met een haringtrekker, de terugslagvrije hamer, de lichtgewicht tenthamer en niet te vergeten natuurlijk de klassieke mokers. Elke hamer heeft z'n voordeel en z'n nadeel. De moker heeft meer slagkracht en is praktisch wanneer je met een caravan of camper gaat reizen. Ga je op trekking? Dan neem je uiteraard een lichtgewicht hamer mee. Afhankelijk van je reis neem je dus een andere hamer mee. Je zou in principe ook een gewone hamer mee kunnen nemen maar de kop van een echte tenthamer is vaak breder waardoor je haringen minder snel krom slaat.

2. Grondzeil

Onder je tent leg je altijd een grondzeil. Er zijn veel verschillende grondzeilen voor verschillende ondergronden. Het meest verkochte grondzeil is het eco-grondzeil. In Nederland wordt het bijna overal verplicht om een eco-grondzeil te gebruiken. Dit grondzeil is ademend en waterdoorlatend. Hierdoor gaat het gras minder snel rotten en voorkom je nare luchtjes. Een extra voordeel is dat de onderkant van je tent minder snel vies wordt en dat scheelt schoonmaken. Om je grondzeil of tapijt goed te kunnen spannen, heb je tapijt clips nodig. Door het gebruik van deze clips voorkom je dat je grondzeil gaat rafelen. Wil je weten welk grondzeil je het beste kunt gebruiken? Lees er dan meer over in ons artikel: Welke soorten grondzeilen zijn er?.

3. Extra tentharingen

Bij vrijwel elke tent worden tentharingen geleverd. Nu kan het wel eens zo zijn dat je niet de juiste haringen hebt voor de juiste ondergrond. Let er daarom goed op dat je eerst kijkt waar je naartoe gaat en daar de juiste haring voor aanschaft. Wil je weten welke tentharing je nodig hebt voor welke ondergrond? Lees er dan meer over in ons artikel: Welke tentharingen heb ik nodig?.

4. Tentorganizer

Niks is fijner dan je spullen mooi en netjes op te ruimen. Dat kan met tentorganizers. Hier heb je verschillende vakken waar je spullen in kunnen en ze zijn in verschillende maten verkrijgbaar.

5. Haringtrekker

Mocht je aan het einde van je vakantie de haringen uit de grond willen halen, vergeet dan de haringtrekker niet. Hiermee trek je eenvoudig de haringen uit de grond en ze zijn in ons assortiment in verschillende lengtes verkrijgbaar.

Het zijn de kleine details die voor het meeste comfort zorgen. Met deze vijf onmisbare accessoires zorg je ervoor dat je vakantie uitgerust kan beginnen.


Deel dit artikel: