Veilig vertrekken met de caravan: checklist!

Kamperen met de caravan wordt steeds populairder. Campings staan het hele kampeerseizoen vol met de mooiste caravans. Ook op de weg is de toename van het aantal caravans goed zichtbaar. Als je in het voorjaar of in de zomervakantie op de weg rijdt, kom je gegarandeerd een heleboel auto’s met caravan tegen. Eén ding heeft iedere caravanbezitter gemeen: iedereen moet met de caravan de weg op om de caravan op de camping te krijgen. Helemaal voor de eerste keer kan dat best spannend zijn. Het is heel belangrijk om veilig de weg op te gaan zodat je onderweg niet voor verrassingen komt te staan. Wij gaan je in dit blog uitleggen hoe je veilig vertrekt met de caravan en waar je aan moet denken.

veilig vertrekken caravan

Voorbereidingen

De voorbereiding om de caravan klaar te maken voor vertrek begint al vroeg. Je haalt de caravan waarschijnlijk een paar weken voor vertrek al uit de stalling. Een grondige schoonmaak, checken of de lampen werken, de gasfles plaatsen en even lekker alles luchten. Onderaan dit blog vind je een linkje naar onze checklist. In die checklist delen we alles wat je moet doen voordat je kunt vertrekken. (Er is ook een checklist voor camper, vouwwagen en auto vakanties). Gebruik deze checklist bij je voorbereidingen zodat je niets vergeet.

Bonustip: Begin op tijd met checken. Daarmee voorkom je dat op de ochtend van vertrek iets niet blijkt te werken en je het vertrek moet uitstellen.

verkeersveiligheid

Regels per land

Ga je naar het buitenland? Dan is het ook verstandig om je in te lezen over de verkeersregels in de landen waar je doorheen rijdt. Het kan zijn dat het verplicht is om bepaalde verkeersveiligheid artikelen in je auto te hebben bijvoorbeeld. Bekijk hier de regels voor Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Kroatië en Italië.

Checklist caravan voor vertrek

Klaar om aan de voorbereidingen te beginnen of om je alvast in te lezen? Bekijk dan hier onze veilig vertrekken checklisten helemaal gratis.

Goede reis!


Deel dit artikel