Tuinmeubelen keuzehulp: hoe kies je de beste tuinmeubelen?

keuzehulp tuinmeubelen

Zodra het voorjaar begint, krijgen we allemaal weer zin om buiten te zijn. Een barbecue, gezellig borrelen met vrienden of rustig een boek lezen in de tuin: daarbij mag een fijne tuinset niet ontbreken. Over het algemeen zijn tuinmeubelen best een grote aanschaf. Het is daarom belangrijk om goed na te denken wat voor tuinset je wilt, zodat je er lang plezier van kunt hebben. Wij helpen je kiezen!

Inhoud keuzehulp tuinmeubelen

1. Ruimte voor je tuinmeubelen

Hoe groot is je tuin of balkon? Als je maar een kleine ruimte hebt, is het belangrijk om even goed te meten. Je hebt namelijk ook nog ruimte nodig om je stoel naar achteren te schuiven, of om makkelijk om de tafel heen te kunnen. Ook voor een loungebank is het handig om te weten hoeveel ruimte je hebt en aan welke kant een eventuele hoek moet zitten. Als je vervolgens online je tuinmeubelen gaat uitzoeken, is het dus goed om op de afmetingen te letten. In de winkel kun je het bij twijfel nog even zelf nameten.

tuinmeubel

2. Dining, lounge of een combinatie

Dining

De klassieke set die we al jaren kennen: een hoge tafel met 4 of 6 stoelen. Sets met stapelstoelen of stoelen met een rugleuning die je in meerdere posities kunt verstellen. Deze sets zijn heel geschikt voor eten, borrelen en spelletjes.

Lounge

Wil je voornamelijk relaxen in de tuin? Liggend op de bank met je favoriete tijdschrift of serie? Dan is een loungeset de beste keuze. Het ziet er gezellig uit en je creëert er als het ware een tweede woonkamer mee, maar dan buiten.

Lounge dining

Steeds populairder wordt de lounge diningset. In zo’n set heb je eigenlijk het beste van beide eerder genoemde sets. Je kunt relaxen op de loungebank, maar door de hogere tafel is deze set ook heel geschikt voor een hapje te eten. De hoogte van de tafel is vergelijkbaar met de hoogte van een diningset. De lounge diningsets kun je ook uitbreiden met verstelbare loungestoelen.

lounge dining

Welk materiaal

Tuinmeubelen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten materialen. Van wicker en aluminium tot bamboe, hout en kunststof. Ieder materiaal heeft z’n eigen voor- en nadelen. Naast dat je misschien een bepaalde voorkeur hebt voor materiaal om de looks, is het ook belangrijk om te kijken of je de ruimte hebt om tuinmeubelen eventueel op te bergen. Het is altijd beter om een tuinset in de winter op te bergen, maar niet iedereen heeft daar de ruimte voor. Aluminium en kunststof bijvoorbeeld kunnen het hele jaar door buiten staan met weinig onderhoud. Ben je benieuwd wat je verder nog aan onderhoud kunt doen? Lees dan ons blog: Tuinmeubelen schoonmaken: hoe kan ik mijn tuinmeubelen schoonmaken? Ben je benieuwd naar de verschillende soorten materialen? Bekijk dan deze video:

Budget

Niet geheel onbelangrijk: hoeveel heb je te besteden? Met een klein budget is het waarschijnlijk niet haalbaar om een luxe diningset aan te schaffen, maar over het algemeen is er met ieder budget wel iets te vinden. In onze webshop kun je heel handig een prijsfilter instellen, zodat je gericht met jouw budget kunt zoeken.


Deel dit artikel: