Fietsen met hond: 2 manieren!

hond en hondenkar met fiets

Als je een echte fietsliefhebber bent met een trouwe viervoeter, dan neem je die natuurlijk het liefst mee! Wij geven je in dit blog twee manieren om je hond veilig en comfortabel mee te nemen tijdens een fietstocht, zodat je viervoeter ook kan genieten van de natuur!

hondenfietsmand

Fietsen met je hond in een hondenfietsmand

Heb je een kleine hond die graag dichtbij zijn baasje is? Dan is een hondenfietsmand ideaal om je viervoeter in te vervoeren. Deze kun je voor- of achterop je fiets bevestigen. Meestal zit er standaard een kussentje bij om het comfortabel te maken, maar je kunt de mand natuurlijk zelf nog helemaal naar jouw smaak aankleden met een leuk kussentje of kleedje. Als je bang bent dat je hond uit de mand springt, kun je er ook nog een frame bij aanschaffen. Las wel voldoende pauzes in en neem water en iets lekkers voor de hond mee. Laat je hond in de pauze ook vooral even uit het mandje en neem wat speeltjes voor hem mee, zodat hij daarna weer lekker uitgerust in het mandje kan!

Tips voor fietsen met hondenfietsmand:

  • Bind je hond veilig vast met een tuigje of bevestig het frame.
  • Test een paar keer met de fiets aan de hand.
  • Fiets rustig over drempels en van de stoep af.
  • Neem snoepjes mee om je hond te belonen.
hondenfietskar

Fietsen met je hond in een hondenfietskar

Heb je een wat grotere hond? Dan zou je kunnen kiezen voor een hondenfietskar. Hier kan je hond zowel in liggen als in zitten. Dit biedt meer ruimte en mogelijkheden dan een hondenfietsmand. Laat je hond er van tevoren wel eerst even aan wennen op zijn eigen manier, voordat je er daadwerkelijk mee gaat fietsen. Als je hond er helemaal comfortabel mee is, kun je eerst eens proberen om een klein stukje te fietsen. Als dit goed gaat, kun je elke keer een stukje verder fietsen! Ook bij deze manier van fietsen met je hond is het belangrijk om regelmatig te stoppen en je viervoeter even rond te laten snuffelen.

Tips voor fietsen met hondenfietskar:

  • Laat je hond wennen voordat je er daadwerkelijk mee gaat fietsen.
  • Controleer of de kar goed is bevestigd voordat je gaat fietsen.
  • Leg een kussen of kleedje in de kar voor extra comfort.
  • Neem snoepjes mee om je hond te belonen.

Andere tips voor het kamperen of op stap gaan met je hond vind je in onze blog: 10 handige tips en 5x onmisbare producten!.


Deel dit artikel: