Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Welke barbecue past bij mij?

Donderdag, 29 Mei 2014

Het mooie weer is in aantocht en daarmee ook de barbecuetijd. Heerlijk lang tafelen met vrienden, met je gezin of met z’n tweeën. Naast de heerlijke smaak van de barbecuegerechten, biedt barbecuen een veelzijdige, leuke en gezellige manier om voedsel te bereiden. Alles is werkelijk mogelijk: gebraden ham, spareribs, hele kippen, kalkoenen en vis maar ook brood en pizza.
Wil je een nieuwe barbecue aanschaffen? Lees dan vooral verder. We zetten de verschillende types – houtskool, gas en elektrisch – op een rij met ieder hun eigen voordelen en nadelen. Na het lezen hoef je ‘m alleen nog maar te kopen.

Barbecue met houtskool

Op de oude vertrouwde manier, het grillen met houtskool, is voor de meeste mensen het leukst. Het begint al met het aanmaken van de barbecue, een vuurtje stoken. Daarbij de kenmerkende houtgeur en smaak die het vlees krijgt van deze manier van bereiden. Zo is barbecueën niet alleen lekker, maar wordt het echt bijzonder en gezellig.

Voordelen en nadelen van een houtskoolbarbecue

+ Het echte barbecuegevoel
+ De echte barbecuesmaak door briketten of houtskool
+ Te gebruiken met rookhout
+ Direct en indirect grillen mogelijk
- Alleen te gebruiken met houtskool of briketten
- Duurt langer dan bij een gas of elektrisch, omdat de kolen eerst moeten smeulen
- Schoonmaken is wat meer werk

Barbecue op gas

Wil je snel beginnen met barbecueën en heb je geen zin om te wachten totdat de kolen gaan smeulen, dan is gas of elektrisch een betere optie. Met een gasbarbecue kun je namelijk vrijwel direct beginnen; aansteken en gaan! Bij veel modellen is de gasvlam goed te regelen.

Voordelen en nadelen van een gasbarbecue

+ Je kunt vrijwel direct beginnen
+ Overal te gebruiken (tuin, balkon of camping)
+ Gemakkelijk schoon te maken
+ Direct en indirect grillen mogelijk
- Je mist de houtskoolsmaak, al zijn er modellen, waarbij je rookhout kunt gebruiken
- Gasbarbecue is over het algemeen wat duurder
- Je moet altijd voor voldoende gas zorgen

Elektrische barbecue

Een elektrische en een gasbarbecue lijken wel op elkaar wat betreft gebruiksgemak en snelheid. Bij een elektrische barbecue werkt het heel simpel: steek de stekker in het stopcontact, regel de temperatuur en je kunt je gerechten op het rooster leggen. Omdat je zelf de temperatuur kunt regelen, gaat het nooit te snel.

Voordelen en nadelen van een elektrische barbecue

+ Je kunt vrijwel direct beginnen
+ Overal toepasbaar (tuin, camping, balkon en zelfs binnen)
+ Gemakkelijk schoon te maken
+ Zeer veilig
+ Temperatuur is goed regelbaar
- Verbruikt behoorlijk wat stroom
- Je mist de typische houtskoolsmaak in je gerechten

Belangrijk bij aanschaf barbecue

Naast de voor- en nadelen die ik al eerder noemde, is het van belang dat je je realiseert met wie je barbecuet. Voornamelijk met je eigen gezin of juist vaak met een grotere groep vrienden of familieleden, waardoor je een grotere nodig hebt. Je hebt barbecues of buitenkeuken en allerlei vormen en afmetingen. Belangrijk is dat je een rooster van goede kwaliteit hebt. Dat voorkomt aanbakken en zorgt ervoor dat je ‘m gemakkelijker schoon kunt maken. Ben je klein behuisd, houd dan goed rekening met de afmetingen. Je moet de barbecue per slot van rekening wel ergens kwijt kunnen.

Snel of slow

Als je snel wilt beginnen en de warmte wilt kunnen regelen, dan is een gas- of elektrische barbecue de beste optie. Ben je, net als ik, verzot op de kolengeur en -smaak, heb je tijd genoeg en is barbecueën voor jou vooral een gezellig samenzijn, dan past een houtskoolbarbecue beter bij jou.

In het uitgebreide assortiment van onze winkel vind je alle soorten barbecues en buitenkeukens en ook diverse accessoires. Wil je nog meer informatie, kom dan gerust naar onze megastore en neem een kijkje in de uitgebreide showroom. In een volgend barbecueblog ga ik in op direct en indirect grillen. Want als je dit beheerst, wordt barbecueën pas echt een leuke (smaak)beleving.

Heb je de ultieme barbecuetip? Of heb je echt een toprecept voor de barbecue? Deel hem met ons en andere bloglezers. Eet smakelijk!

Reacties

Geen reacties aanwezig

Laden…
Wij gebruiken cookies
Naar boven