Jubileumdeals: Feestelijke kortingen op heel veel producten! Bekijk acties 🎈

Veelgestelde vragen over caravan movers

FAQ caravan movers

De voordelen van een caravan mover zijn:

  1. Je kunt de caravan op de plek zetten zonder zelf te moeten duwen en trekken.
  2. Je hebt maar één persoon nodig om de caravan aan- en af te koppelen.
  3. Je kunt de caravan veel preciezer manoeuvreren waardoor de kans op schade kleiner is.
  4. Je hoeft niet meer achteruit te rijden met auto en caravan.
  5. Het verplaatsen van je caravan is een stuk eenvoudiger.

Een mover werkt op twee 12 Volt elektromotoren, die afzonderlijk kunnen draaien op de wielen van de caravan of aanhanger. De aansturing gebeurt draadloos via een afstandsbediening. De tegen de wielen gedraaide aandrijfrollen bewegen de caravan exact naar de door jou gewenste plek. Doordat deze aandrijfrollen onafhankelijk van elkaar werken, kun je zelfs je enkelassige caravan om zijn as laten draaien. Je kunt het vergelijken met een grote op afstand bestuurbare auto.

Om te kunnen bepalen of er een mover op je caravan past, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoogte van de chassisbalk, afvalwaterleiding en reservewielhouder. Lees onze keuzehulp movers en kom erachter of er een mover op jouw caravan past.

Er bestaan verschillende types movers met ook heel uiteenlopende prijzen. We verdelen ze grofweg in twee categorieën: half-automatisch en volautomatisch. Het verschil tussen deze twee is, zoals de naam al zegt, dat een half-automatische mover niet volledig automatisch werkt en een volautomatische mover wel. In het blog Wat is het verschil tussen half- en vol automatische movers? leggen we je hier alles over uit.

De movers in ons assortiment worden geleverd zonder accu, accubakken, accuklemmen en een acculader. We hebben in ons assortiment verschillende accupakketten, waarin je deze producten vindt. Deze accupakketten zijn samengesteld op basis van het totaalgewicht van een caravan. Welk accupakket voor jou geschikt is, hangt af van wat je van je mover verlangt. Meer over deze accupakketten lees je in onze keuzehulp movers. Meer informatie over de verschillende soorten accu’s lees je in onze keuzehulp accu’s.

Als je technisch onderlegd bent, dan kun je een mover prima zelf inbouwen. Bij een mover is een uitgebreide montage- en gebruikshandleiding meegeleverd. Wil je het zeer vakkundig laten doen, dan kun je de mover ook door onze collega's van onze werkplaats laten inbouwen. Zij zijn zeer ervaren en zijn dagelijks in de weer met het installeren van movers van de verschillende merken in ons assortiment. Houd er wel rekening mee dat er, in verband met drukte, beperkte ruimte is om een afspraak in te plannen. Bekijk onze mover adviespagina voor actuele informatie over de beschikbaarheid in onze werkplaats.

Een mover wordt op het chassis van je caravan geplaatst. Bij veel caravans komt het voor dat er op het chassis te weinig ruimte is om de mover te installeren. In dit geval, en in een aantal andere gevallen, heb je adapterplaten nodig. Alles hierover lees je in het blog Heb ik adapterplaten nodig voor mijn mover?

Een mover kan voor of achter de as geplaatst worden. Waar je de mover het beste kunt plaatsen, hangt af van verschillende factoren. Zoals bijvoorbeeld de inbouwhoogte, afvalwaterleiding en reservewielhouder. Meer informatie hierover vind je in ons blog Mover plaatsen, voor of achter de as?

In onderstaande video legt Bram uit hoe je dit doet.

Als er weinig ruimte zit tussen de grond en je chassisbalk is de kans groot dat je mover bijvoorbeeld een drempel raakt als je hierover rijdt. Het advies is altijd om een bodemvrijheid te hebben van 12 centimeter. De bodemvrijheid van je caravan kun je gemakkelijk zelf opmeten. Hiervoor meet je de afstand tussen de onderkant van de mover en de grond.


Deel dit artikel: