De voordelen van een cassetteluifel of zakluifel voor je caravan

voordelen van cassetteluifel en zakluifel

Ben jij een kampeerder die graag met zijn caravan rondtrekt en liever niet langer dan een paar dagen op dezelfde plek staat? Ja? Dan heb je vast geen zin om een complete voortent met een zwaar en vrij complex frame mee te sjouwen en op te zetten. Maar je wilt natuurlijk wel lekker buiten kunnen zitten, maar dan uit de zon of regen. Dan heb je de keuze uit twee opties: een zakluifel of cassetteluifel. Zo'n luifel is binnen enkele minuten klaar voor gebruik en kost geen enkele bagageruimte. In deze blog vertellen we je meer over de voordelen van een zakluifel of cassetteluifel voor je caravan.

Eenvoudig en snel op te zetten

Eén van de meest voor de hand liggende voordelen van zakluifels en cassetteluifels is dat deze binnen enkele minuten op te zetten zijn! Je kunt de luifel, voordat je op kampeervakantie gaat, al aan de caravan monteren. Bij aankomst op de camping hoef je de luifel dan alleen nog maar uit te rollen en de poten en stangen juist te positioneren. Hoe je de luifel aan je caravan monteert, lees je in onze blog 'Hoe monteer je een cassetteluifel of zakluifel aan je caravan?'.

Is er plots een buitje op komst? Geen probleem. Je rolt de luifel binnen een aantal minuten uit, zodat je beschut zit. Je kunt de luifel eventueel ook nat inrollen. Dus ben je van plan om naar een andere plek te gaan? Dan hoef je niet eerst te wachten met inrollen tot deze droog is.

Fabrikanten raden wel aan om de luifel bij storm niet te gebruiken en bij sterke wind stormbanden te bevestigen. Meer hierover lees je in de blog 'Stormband bevestigen: hoe bevestig ik een stormband?'.

Compact en licht om mee te nemen

Naast dat deze luifels eenvoudig en snel op te zetten zijn, zijn ze ook eenvoudig om mee te nemen. In beide gevallen monteer je de luifel vooraf op de caravan, waardoor het geen ruimte in beslag neemt tijdens het vervoeren van je kampeeruitrusting.

Daarnaast zijn zakluifels ook relatief licht ten opzichte van bijvoorbeeld een voortent en scheelt het je dus ook in gewicht in het beladen van je caravan. Ideaal voor wanneer je voor een langere tijd gaat kamperen en dus veel spullen mee wilt nemen. Meer over het beladen van je caravan vind je in de blog: Caravan beladen: Hoe belaad ik mijn caravan?.

Minder onderhoud

Doordat deze luifels zo eenvoudig en snel op te zetten zijn, hebben ze ook minder onderhoud nodig. Een voortent bestaat meestal uit meer onderdelen en kost daardoor meer tijd om op te zetten. Hierdoor heb je ook meer kans op beschadigingen en dus onderhoud. Voor het opzetten van een zakluifel of cassetteluifel zijn weinig handelingen nodig, dus minder kans op beschadigingen.

Daarnaast kun je een zakluifel of cassetteluifel gemakkelijk schoonmaken met een wasborstel en water. Kies je voor een voortent? Dan heb je meer te doen aan onderhoud. Deze moet je namelijk ook regelmatig impregneren.


Deel dit artikel: