Stormband bevestigen

Een storm tijdens je kampeervakantie is natuurlijk erg vervelend en je wilt dan al helemaal niet dat je voortent de lucht in gaat. Neem daarom altijd stormbanden mee wanneer je gaat kamperen. Een stormband zorgt ervoor dat de voortent niet omhoog- of wegvliegt als er een windvlaag onder de voortent of luifel slaat. Maar hoe bevestig je een stormband op de juiste manier? In dit blog laten wij je de verschillende opties zien.

stormband voortent

Bij een set stormbanden krijg je meestal stormankers en veren. Controleer dit altijd voor de zekerheid. Je moet te allen tijde een veer tussen de stormband en de stormanker bevestigen. De veer vangt namelijk bij harde wind de klap op zodat de voortent niet beschadigd. Een stormband werkt het best wanneer deze 1,5 tot 2 meter van de tent af wordt afgespannen. Als je een stormband strak langs de tent naar beneden spant geeft hij geen stevigheid. Ook is het belangrijk dat je de haringen/stormankers altijd in een hoek van 45 graden in de grond slaat met de punt richting de voortent. Op deze manier maak je op de juiste manier gebruik van de stormbanden.

Er zijn drie manieren waarop je jouw voortent kunt vastzetten met een stormband:

Maak de stormband vast aan de gesp van de voortent.

Sommige voortenten hebben speciale gespen waar je een stormband eenvoudig aan kunt vastklikken. Klik de stormband aan de gesp en je kunt hem direct afspannen. Mocht je voortent geen gespen hebben dan zijn deze gespen ook los te koop. De losse gespen kun je aan je voortent hangen waardoor je ook stormbanden met gespen kunt gebruiken.

stormband met gesp

Maak de stormband vast aan de punten van de petluifel.

Wanneer je geen gespen aan je voortent hebt, kun je kiezen voor stormbanden met metalen ringen. Deze kun je eenvoudig aan je voortent bevestigen door de ring over de punt van je petluifel te schuiven. Of je lust de stormband aan de binnenzijde om het frame van je voortent.

Span de stormband over het dak van je voortent.

De meest stabiele stormband is de stormband die je over het dak van je voortent spant. Een nadeel van deze stormband is dat hij schuurt over het tentdak. Wij adviseren altijd om beschermhoezen bij deze set te kopen. De beschermhoes vouw je eenvoudig om de stormband heen. Deze beschermhoes zorgt ervoor dat de stormband niet over het dak van de voortent schuurt.

Gebruik een stormband op de juiste manier en zorg ervoor dat jouw voortent stabiel staat tijdens harde wind. Ben je benieuwd hoe je jouw voortent volledig stormbestendig kunt neerzetten? In deze video legt Daniël het allemaal uit:


Deel dit artikel