Veelgestelde vragen over campingovens

Wat is het verschil tussen de campingovens?

Er zijn veel verschillende campingovens en daardoor is het kiezen van de juiste campingoven ook erg lastig. Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden om de juiste keuze te maken. Om jou te helpen de juiste campingoven te kiezen hebben we een campingovens keuzehulp geschreven.


Wat kan ik bereiden in een campingoven?

In een luxe campingoven kun je dezelfde gerechten bereiden als in een normale oven. Maar kijk wel welke bereidingfuncties de campingoven heeft. Want hoe luxer de campingoven, hoe meer bereiding standen hij heeft.


Welke bereidingsfuncties kan een campingoven hebben en hoe herken ik deze?

Een campingoven heeft meerdere functies die met symbolen worden weergegeven. In dit blog leggen wij jou de betekenis van de symbolen uit en vertellen we je welke functies een campingoven kan hebben.


Kan ik elke oven op de camping gebruiken?

Welke oven jij op de camping kunt gebruiken ligt aan het aantal Ampère dat beschikbaar is op de camping. Wordt er op jouw camping maar een laag aantal Ampère aangeboden? Dan kan het zijn dat de oven te veel vermogen vraagt en hij dus niet bruikbaar is. Het aantal Ampère dat je nodig hebt voor het gebruik van je oven kun je heel eenvoudig zelf uitrekenen. Deel het vermogen door de aansluitspanning.

Bijvoorbeeld: 2200 Watt : 230 Volt = 9,5 Ampère. Om een oven met 2200 Watt te gebruiken heb je dus minimaal 9,5 Ampère nodig.


Welk formaat campingoven moet ik kiezen?

Het is belangrijk om bij het kiezen van de inhoud van een campingoven rekening te houden met de volgende factoren:

  • Met hoeveel mensen ga je gebruik maken van de campingoven?
  • Wat wil je gaan bereiden in de campingoven? Zijn dat kleine dingen of grote ovenschotels?
  • Hoe groot en hoe zwaar mag de oven zijn?
Als jij in je eentje bent en je wilt de oven alleen voor een aantal kleine dingen gebruiken, dan heb je aan een mini oven vaak al voldoende. Maar kampeer jij met een gezin en wil je het liefst grote ovenschotels of meerdere gerechten tegelijk in de oven doen? Dan kun je beter kiezen voor een oven met een grotere inhoud.

De inhoud kan variëren van een mini oven met een inhoud van 9 liter, tot een grote oven met een inhoud van 60 liter. Zegt het aantal liters jou niks? Dan kun je ook kijken naar de binnenafmeting. Deze staat bij iedere campingoven weergegeven. Zo kun je dus ook je ovenschaal thuis opmeten en kijken of hij in de door jou uitgezochte oven past.


Hoe kan ik mijn oven het best schoonmaken?

Gebruik jij de campingoven vaak? Hoe netjes je ook met je oven omgaat je ontkomt er niet aan dat je oven vies wordt. In dit blog laten we je verschillende manieren zien waarop jij je campingoven schoon kunt maken.


Wat is het verschil tussen een campingoven en een airfryer?

Een airfryer is als het ware een kleine oven. Er zijn veel verschillende airfryers en campingovens waardoor ze lastig te vergelijken zijn. Toch zijn er een aantal punten waarop ze kunnen verschillen:

  • Een airfyer is vaak veel sneller voorverwarmd dan een normale hetelucht oven.
  • Een oven is meestal een stuk groter waardoor daar grotere gerechten in passen.
  • Gerechten zoals patat kun je in het mandje van de airfryer makkelijk even omschudden om ze gelijkmatig te garen, in de oven is dit een stuk lastiger.
  • Het bereiden van gerechten in een airfryer levert vaak een knapperiger resultaat op dat meer wegheeft van een friteuse dan een oven. Dit heeft te maken met de blazers en de daarbijbehorende luchtcirculatie. Hierdoor wordt eten veel sneller rondom gaar.

Hopelijk heb jij antwoord op de vraag/vragen die je had over campingovens.


Deel dit artikel