Campingoven schoonmaken: Hoe maak ik een campingoven schoon?

Campingoven schoonmaken: Hoe maak ik een campingoven schoon?

Gebruik jij de campingoven vaak? Hoe netjes je ook met je oven omgaat je ontkomt er niet aan dat je oven vies wordt. Er zijn een aantal manieren hoe jij je oven het makkelijkst schoon kunt maken met een aantal producten die je vast al in huis hebt. Hoe je dat doet? Dat vertellen wij jou in dit blog.

Ammonia

Pak 2 ovenschalen en laat de oven voorverwarmen op de hoogste stand. De ene ovenschaal vul je met kokend water en de andere vul je met ammonia. Plaats de schaal met water onderin de oven en de schaal met ammonia in het midden. Sluit de oven en laat dit ongeveer 1,5 uur lekker verdampen. Hierdoor komt al het vet los en kun je vervolgens de oven met een doek schoonmaken.

campingoven schoonmaken

Citroen

Verwarm de oven voor, vul een ovenschaal met schijfjes citroen en vul hem aan met kokend water. Laat deze schaal zo'n 10 minuten in de voorverwarmde oven staan en al het vet zal zich losweken door het zuur van de citroen. Daarnaast neutraliseert het meteen de vieze geurtjes.

oven schoonmaken

Baking soda

Mix baking soda en water door elkaar en smeer de binnenkant van de oven ermee in. Laat het een nacht intrekken en veeg de oven schoon met een vochtige doek. Let er wel op dat je de verwarmingselementen niet insmeert!

campingoven reinigen

Azijn

Vul een ovenschaal met ongeveer 1 glas azijn en vul deze aan met kokend water. Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 100 graden en laat het water ongeveer een kwartier lekker stomen. Het aangekoekte vet kun je vervolgens zo wegvegen.

Heb jij dus ammonia, citroenen, baking soda of azijn in huis? Dan is het schoonmaken van je oven een fluitje van een cent! En is het vet nog niet helemaal goed los geweekt? Herhaal het proces dan gewoon nog een keer!

Handige tips

1. Gebruik afgesloten ovenschalen.

Hiermee voorkom je dat stoom uit je eten ontsnapt en wordt je oven dus minder snel vet.

2. Gebruik aluminiumfolie

Je wilt natuurlijk niet al je gerechten afsluiten met een deksel, wanneer je bijvoorbeeld een groente in de oven wilt roosteren wil je dat deze lekker crispy wordt. Leg dan wat aluminiumfolie onder de groente zodat je in ieder geval je bakplaat niet hoeft schoon te maken na tijd.

3. Haal losse etensresten uit de oven

Om een erg vieze oven te voorkomen zal je de oven vaker moeten schoonmaken, haal na gebruik even de losse etensresten weg met een doek om te voorkomen dat deze de volgende keer zullen aanbranden

Kortom, er zijn verschillende manieren die het schoonmaken van je oven een stuk eenvoudiger maken. Met deze manieren kun je lekker gaan kamperen met een schone campingoven!


Deel dit artikel