Campingovens keuzehulp: hoe kies je de beste campingoven?

Wil jij wakker worden op de camping en genieten van vers gebakken broodjes? Of wil je graag een ovenschotel kunnen maken tijdens het kamperen? Dan is een campingoven helemaal wat voor jou. Maar welke campingoven kies je? Met onze campingovens keuzehulp kom je erachter!

Keuzehulp campingovens

Inhoud keuzehulp campingovens

1. Inhoud en gewicht van de campingoven

Het is belangrijk om bij het kiezen van de inhoud van een campingoven rekening te houden met de volgende factoren:

  • Met hoeveel mensen ga je gebruik maken van de campingoven?
  • Wat wil je gaan bereiden in de campingoven? Zijn dat kleine dingen of grote ovenschotels?
  • Hoe groot en hoe zwaar mag de oven zijn?

Welke campingoven past bij mij

Als jij in je eentje bent en je wilt de oven alleen voor een aantal kleine dingen gebruiken, dan heb je aan een mini oven vaak al voldoende. Maar ben jij met een gezin en wil je het liefst grote ovenschotels of meerdere gerechten tegelijk in de oven doen dan kun je beter kiezen voor een grotere inhoud.

De inhoud kan variëren van een mini oven met een inhoud van 9 liter, tot een grote oven met een inhoud van 60 liter. Zegt het aantal liters jou niks? Dan kun je ook kijken naar de binnen afmeting. Deze staat bij iedere campingoven weergegeven. Zo kun je dus ook je ovenschaal thuis opmeten en kijken of hij in de door jou uitgezochte oven past. Het is misschien vanzelfsprekend maar hoe meer inhoud de campingoven heeft hoe groter en zwaarder de oven is. Wil jij graag gaan kamperen met weinig gewicht? Dan is het verstandig om een campingoven te kiezen die minder inhoud heeft en dus ook kleiner is.

2. Vermogen van de campingoven

Op de camping is het vermogen een zeer belangrijk onderdeel. Op sommige campings wordt maar een laag aantal Ampère aangeboden. Dan kan het zijn dat de oven teveel vraagt en hij dus niet bruikbaar is. Het aantal Ampère dat je nodig hebt voor het gebruik van je oven kun je heel eenvoudig zelf uitrekenen.

Deel het vermogen door de aansluitspanning. Bijvoorbeeld: 2200 Watt : 230 Volt = 9,5 Ampère. Om deze oven te gebruiken heb je dus minimaal 9,5 Ampère nodig.

Campingovens keuzehulp

3. Verschillende standen

De standen van een campingoven kunnen ook een groot verschil maken. Kies je een basic campingoven dan heeft die vaak alleen een onder- en bovenwarmte. Terwijl een luxere variant veel meer standen heeft. Die is bijvoorbeeld voorzien van 6 verschillende standen:

  • Onder- en bovenwarmte
  • Onder- en bovenwarmte met hetelucht
  • Onder- en bovenwarmte met hetelucht en draaispit
  • Bovenwarmte met draaispit
  • Bovenwarmte met hetelucht
  • Ontdooifunctie
Daardoor kun je met een luxere campingoven dus gemakkelijker en meer verschillende gerechten maken.

4. Extra’s

Als het goed is weet jij nu al een beetje welke soort campingoven het best bij jou past. Maar er is nog een ander kenmerk dat jou helpt bij het kiezen van de perfecte campingoven. Bij sommige campingovens krijg je namelijk een bakplaat, grillrek, grillrooster en rooster bij geleverd. Als dit van toepassing is bij de door jou uitgekozen campingoven dat staat dat bij de campingoven weergegeven.

Kortom, bedenk dus van tevoren goed welk formaat oven je wilt hebben, hoeveel vermogen hij mag verbruiken en welke ovenstanden je wilt gaan gebruiken. Als je bovenstaande stappen volgt, dan kom je sowieso uit bij een campingoven die goed bij jou past. En vind je een reguliere campingoven toch niet helemaal geschikt? Misschien is de Omnia campingoven dan wel iets voor jou. Laat de kampeer vakantie maar beginnen!


Deel dit artikel