Omnia campingoven: bakken ‘zonder oven’ (inclusief recept)

Omnia campingoven

Op zoek naar een eenvoudige manier om lekkere dingen te bakken op de camping, maar geen zin om een zware oven mee te nemen? Dan biedt de Omnia campingoven de oplossing. Dit is een kleine, bijzondere campingoven die je direct op je kooktoestel kunt plaatsen. Zonder installatie kun je hiermee gelijk aan de slag om lekker brood of ovenschotels te bereiden!

Werking Omnia campingoven

Bij een kampeervakantie horen natuurlijk lekkere broodjes bij het ontbijt en als je een aantal weken kampeert is het ook fijn om een beetje gevarieerd te dineren. Een oven op de camping biedt je een heleboel mogelijkheden. De Omnia campingoven maakt gebruik van de warmte van het kooktoestel. De bakvorm is gemaakt in een ronde cakevorm met een opening in het midden. Deze speciale vorm verspreidt de warme lucht langs de onderkant van de bakvorm en de opening in de bakvorm zorgt ervoor dat de warmte van het kooktoestel ook omhoog stroomt. Op deze manier wordt de oven zowel boven als onder gelijkmatig verwarmd. De bakvorm en het deksel zijn van aluminium, het onderstel van staal.

Voor- en nadelen Omnia campingoven

We zetten de voor- en nadelen van deze Omnia campingoven voor je op een rij:

Voordelen Nadelen
+ Licht van gewicht
+ Werkt op ieder soort kooktoestel
+ Neemt minder ruimte in beslag dan originele oven
+ Relatief goedkoop
- Buitenkant wordt ook warm, dus gebruik altijd ovenhandschoenen
omnia ovenpan

Omnia ovenpan accessoires

Om zo optimaal mogelijk te kunnen variëren en bakken, is er ook een Omnia ovenrooster (voor bijvoorbeeld het afbakken van afbakbroodjes), een muffin vorm en een siliconenvorm verkrijgbaar waar je bijvoorbeeld cake of taart in kunt maken. En om het helemaal makkelijk te maken verkopen we nu ook een Omnia campingoven 3-delige set! Op deze manier zet jij altijd de lekkerste gerechten op tafel!

Basisrecept: brood uit de omnia oven

Benodigdheden

  • 2,5 dl water
  • 1 el. Olie
  • 1 snufje zout
  • 1 el. Honing of suiker
  • 1 zakje droge gist
  • 1 l tarwemeel
  • Olie en paneermeel
  • Tarwezemelen of verkruimelde volkorenbiscuits om de vorm te bestrooien

Bereidingswijze

Verwarm het water tot ca. 45 graden. Voeg olie, zout en honing of suiker toe en roer tot alles is opgelost. Strooi de droge gist direct in het water en voeg de helft van het meel toe. Voeg de rest van het meel in kleine beetjes toe en verwerk alle ingrediënten tot een soepel deeg. Laat het deeg gedurende 30 minuten onder een handdoek liggen.

Beboter de vorm en daarna bestrooien met paneermeel. Kneed het deeg nogmaals soepel. Vorm het deeg tot een lange rol die rond de binnenzijde van de vorm past. Leg de deegrol in de vorm en laat het deeg 60 minuten onder het deksel rijzen. Bak het brood op lage temperatuur ca. 30 minuten tot de korst hard en droog is. Het brood is klaar wanneer het hol klinkt als je er op klopt. Haal het brood uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.

Dit is een basisrecept, maar je kunt er natuurlijk ook wat kaas of andere ingrediënten bijvoegen om het brood nog lekkerder te maken!

Basisrecept: brood uit de omnia oven

Ben je toch op zoek naar een reguliere campingoven? Lees dan de blog: Hoe kies je de beste campingoven? voor meer informatie.


Deel dit artikel: