Kijkje in de caravan van Bettina en Christopher

Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte caravan.

Eigenaren van deze caravan Bettina en Christopher Fauth
Leeftijd 29 en 30 jaar
Kamperen sinds Al sinds onze kindertijd.
Caravantype Hymer Eriba Nova 545
Bouwjaar 1996

Vertel iets over jezelf en je partner. Wie zijn jullie en wat doen jullie?

“Wij zijn Bettina en Christopher en wonen met onze twee honden Kai-Uwe en Paul in de buurt van Stuttgart (DE). Omdat we allebei op kantoor werken zoeken we in onze vrije tijd graag nieuwe handwerkprojecten. Na de verbouwing van ons huis kwamen we op het idee om een oude caravan te renoveren. Vanaf de herfst zullen we met z’n drietjes zijn en voor ons, als familie met twee grote honden en een kind, is er niets ontspannender dan heel flexibel op kampeervakantie te kunnen gaan.”

Kun je iets vertellen over de aankoop van de caravan?

“De zoektocht naar een passende caravan was vermoeiend en zenuwslopend. We zijn drie keer op veelbelovende advertenties afgegaan (soms wel drie uur rijden) en drie keer hadden de caravans ernstige verborgen gebreken. Grappig genoeg vonden we onze caravan, Günther genaamd, in het naburige dorp. Om 6 uur ‘s ochtends kwam de advertentie online en Chris belde direct en regelde een bezichtiging voor diezelfde dag. We waren direct verkocht en konden ons nieuwe familielid mee naar huis nemen. Gezien - verliefd - gekocht!”

Hoe ontstond het idee om de caravan te gaan pimpen?

“Omdat we graag knutselen en veel plezier beleven aan het herontwerpen en decoreren was een nieuwe caravan voor ons geen optie. We hadden een beeld in ons hoofd en wilden dit in een ouder model gaan maken. Daarnaast vinden wij het leuker om met een uniek exemplaar op pad te zijn dan met een gewone standaard caravan.”

Vertel hoe de verbouwing ging.

"Gelukkig kwamen we tijdens de verbouwing geen nare verrassingen tegen. De toestand van onze oude man was uitstekend. We waren vooral opgelucht toen bleek dat het schilderen van de kastjes erg goed werkte en dat het resultaat prachtig was. Daar hadden we in het begin onze grootste bedenkingen over. In de zomer zijn we begonnen om de linkerkant (zithoek) en de complete keuken te renoveren. Daar waren we circa 2 weken mee bezig (we hadden toen geen vakantie en hebben buiten de kantooruren verbouwd). Na een korte pauze hebben we in de herfst in nog eens twee weken de tweede helft gerenoveerd (het slaapgedeelte, de badkamer en de kledingkast)."

Wat hebben jullie allemaal verbouwd/veranderd?

Behalve de badkamer hebben we echt alles vernieuwd: alles is opnieuw geverfd, nieuwe vloer, nieuwe kookplaat, nieuwe wasbak, nieuwe wastafel, nieuw matras, twee nieuwe dakluiken en nieuwe bekleding. Het enige dat gebleven is is de koelkast en in de badkamer hebben we alleen de muur bedekt met folie. Onze oude man draagt de naam “Günther”, maar hij lijkt inmiddels meer op een jonge Brad Pitt ;-)

Waar zijn jullie het meest trots op?

Wij zijn bijzonder trots dat we op eigen kracht zo’n mooi resultaat hebben behaald en dat onze oude, donkere caravan nu een modern, licht en vriendelijk interieur heeft. Het is zelfs iets mooier geworden dan we ons van tevoren hadden voorgesteld. Het is echt ons tweede thuis geworden.

Krijgen jullie veel reacties als jullie met de caravan op pad zijn?

Wij hebben de verbouwing uitgebreid vastgelegd op mijn blog en hebben daar veel reacties en positieve feedback op ontvangen. Als we onderweg zijn, zijn de andere kampeerders verbaasd over hoe modern en mooi ons oudere model er van binnen uitziet.

Wat zijn je plannen met de caravan?

Zelfs toen we hem kochten wisten we al dat we op een dag graag met onze Günther naar de Noordkaap zouden willen. Dit is al jaren onze grote droom. We zouden graag 8 à 9 weken lang door Denemarken, Zweden, Finland, via de Noordkaap en weer terug door Noorwegen willen trekken. Als alles goed gaat, zullen we deze grote wens volgende zomer al tijdens ons ouderschapsverlof in vervulling laten gaan.


Deel dit artikel