Een kijkje in de caravan van Erik en Loes

Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte caravan. Deze keer in die van Erik en Loes.

Eigenaar van deze caravan Erik (30) en Loes (28)
Kamperen sinds Van kleins af aan
Caravantype Constructam 190/C
Bouwjaar 1981
Opgeknapte Constructam caravan

Wie zijn jullie en hoe lang kamperen jullie al?

“Wij zijn 4 jaar samen. We houden allebei van lekker actief zijn zoals wielrennen of hardlopen. Daarnaast houd ik, Erik, erg van klussen aan onze caravans en motoren. Samen kamperen doen we een paar keer per jaar. We zijn er allebei mee opgegroeid. Loes ging vroeger altijd al met de caravan op vakantie, ik meer met de tent.”

Vertel iets over de aankoop van de caravan. Welke caravan hebben jullie gekocht?

“De constructam stond op Marktplaats. Hij stond een kleine 20 minuten van ons vandaan en ik ben eens gaan kijken naar de conditie van de caravan. Hij zag er van binnen niet uit, maar er zat wel een volledig nieuwe bodem in. Ik ging kijken in augustus en de eigenaar had er al 2 jaar niet mee gekampeerd. Hij was een beetje groen en vies, maar de staat was verder prima. Met het plan om te pimpen in m’n achterhoofd hebben we een goede deal gesloten en hebben we de caravan een week later opgehaald en naast ons huis in de steeg geparkeerd”.

Kijkje in de caravan van Erik en Loes Kijkje in een opgeknapte caravan

Hoe ontstond het idee om de caravan te gaan pimpen?

“Het idee om te gaan pimpen ontstond doordat ik eigenlijk zocht naar een toffe caravan, maar deze moeilijk kon vinden. De nieuwe caravans hebben geen karakter, de oude caravans wel. Maar de oude zien er vaak van binnen ook oud en muf uit. Daarnaast zitten er zoveel technische onzekerheden in een oude caravan, wat veel mensen aan het twijfelen maakt. Wij hebben de gok genomen en deze Constructam gekocht omdat hij een behoorlijk goede constructie had en het meest zwakke, de bodem, reeds vervangen was. Na de aankoop heb ik een tof grafisch ontwerp gemaakt en ging de sloop erin!”

Vertel hoe de verbouwing ging. Verliep alles volgens planning?

“We hebben niet rigoureus gesloopt, maar we hebben de caravan voorzichtig gestript. Zo konden we veel hergebruiken en de constructie van de caravan goed bekijken. Het was vooral een project van mij, Loes was de mentale ondersteuning. Door een drukke baan kon er alleen in de weekenden, en soms doordeweeks geklust worden. Toch voelden we een redelijke druk omdat de caravan middenin een kleine straat geparkeerd stond. Het kleurenpallet dat we hebben uitgekozen, vergde enorm veel afplakwerk, maar hierdoor hebben we uiteindelijk wel het gewenste effect behaald. Een planning hadden we niet echt, maar uiteindelijk duurde het allemaal langer dan verwacht en zijn we toch ongeveer een half jaar bezig geweest.”

Kijkje in de caravan van Erik en Loes Caravan pimpen

Waar zijn jullie het meest trost op?

"Het eindresultaat! Omdat veel mensen enthousiast over het ontwerp zijn, maakt het ons extra trots."

Kijkje in de caravan van Erik en Loes Caravan inspiratie

Wat is de leukste/meest gehoorde reactie?

"Mensen willen altijd even een foto maken. We krijgen altijd reacties over de kleuren en het gebruik van hout. Dit valt altijd in de smaak!"

Wat zijn je plannen met de caravan?

"Met deze caravan hebben we geen plannen meer, want hij is niet meer in ons bezit. Maar we zijn wel bezig met het plannen van een nieuw pimpproject! Daarmee gaan we uiteraard op vakantie, maar waar naartoe weten we nog niet”

Kijkje in de caravan van Erik en Loes

Een kijkje in de caravan van Erik en Loes

Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan, camper of tent? Stuur dan een mail naar: [email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!


Deel dit artikel