Een kijkje in de caravan van Mirjam en Robert

Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte caravan. Deze keer een kijkje in de caravan van Robert en Mirjam.

Eigenaren van deze caravan Robert (40), Mirjam (37), Marion (17), Leah (11), Lars (10) en Jeftha (7)
Kamperen sinds 10 jaar geleden
Caravantype Burstner Club
Bouwjaar 1987
Caravan opknappen

Wie zijn jullie?

"Wij zijn Robert en Mirjam, gelukkige ouders van 4 kinderen. Met z’n zessen wonen we in Schoonhoven. Na ons trouwen hebben we altijd in Den Haag gewoond, maar eind 2018 zijn we verhuisd om dichter bij Roberts werk te gaan wonen. Robert is sinds een paar jaar werkzaam in het onderwijs en heeft daarvoor altijd gewerkt als meester stukadoor. Ik (Mirjam) heb jaren in de zorg gewerkt en 2 jaar in het onderwijs, maar na bezuinigingen op de school waar ik werkzaam was, was ik na de formatie niet meer nodig. Momenteel ben ik werkzoekende."

Hoe lang kamperen jullie al?

"Wij kamperen al zo’n 10 jaar. We zijn begonnen met de tent, toen een vouwwagen en sinds 2021 kamperen wij met een caravan."

Vertel iets over de aankoop van de caravan.

"Het kopen van een caravan was wat lastig, omdat er in die periode veel mensen een caravan gingen aanschaffen. Het was gekkenhuis op de markt. De prijzen gingen als een malle de lucht in en caravans werden ver overboden. Toch hebben wij in dat gekkenhuis onze caravan kunnen kopen via Marktplaats. Hij stond te koop in Brabant. We waren bewust op zoek naar een opknappertje, omdat we daar al veel plannen voor in ons hoofd hadden."

"De caravan die we gekocht hebben, is een Burstner Club uit 1987. Het was een echte opknapper, dus wij konden onze lol niet op. Nadat de caravan was gekeurd en nieuwe banden en remmen had gekregen, kon het pimpen beginnen."

Caravan renoveren

Hoe ontstond het idee om de caravan te gaan pimpen?

"Ik wilde al veel langer een caravan pimpen, maar ik moest eerst Robert overtuigen. We gingen wat rondneuzen op het internet en ideeën opdoen. Daarna was hij overtuigd dat wij dit konden gaan doen! Toen we de caravan hadden gekocht kon ik los gaan met m’n ideeën wat betreft de styling en ging Robert aan de slag met de verbouwing. We wilden echt ons eigen huisje ervan maken. De caravan moest heel persoonlijk worden. Gelukkig hebben we allebei geen hekel aan klussen, dus dat moest helemaal goedkomen."

Hoe is de verbouwing verlopen?

"Voor de verbouwing hebben we echt de tijd genomen, maar hij moest wel voor onze geplande vakantie in de zomer van 2021 af. In april hebben we de caravan gekocht en we zijn er dus zo’n drie maanden mee bezig geweest. Elke keer als we ‘s avonds of in het weekend even tijd hadden, gingen we aan het klussen. We hadden niet echt een planning, maar wel een streefdatum waarop de caravan klaar moest zijn."

Waren er tegenslagen tijdens de verbouwing?

"Tegenslagen hebben we eigenlijk niet gehad. Alleen op het moment dat we op vakantie gingen, kwamen we erachter dat de vloer helemaal niet krasvast was. We deden de deur van de caravan open om de eerste nacht te overnachten en we zagen allemaal krassen op de vloer. Erg balen, maar na de vakantie is dit met het bedrijf dat de vloer leverde geregeld en hebben we ons geld terug gekregen."

Een kijkje in de caravan van Mirjam en Robert

Wat hebben jullie allemaal verbouwd?

"We hebben eerst vanalles uit de caravan gehaald. Zo hebben we de badkamer, het toilet en de keuken eruit gesloopt. De indeling hebben we wat omgegooid. De keuken zit nu op de plek van de oude badkamer en op de plek van de oude keuken hebben we een heerlijk bankje gemaakt."

"We hebben alles geverfd. Hier zijn we heel wat uren druk mee geweest. Voor onze jongste zoon hebben we een leuk kamertje gecreëerd. Deze kamer kan hij lekker afsluiten met een schuifdeur. Dit kamertje is ook weer om te bouwen naar twee zitplekken en een tafel. Zo kunnen we hem gemakkelijk ombouwen wanneer onze jongste ook in een tentje wil slapen. Voor onszelf hebben we een nieuw vast bed getimmert met een nieuw matras erop. Onze andere drie kinderen slapen buiten in een eigen tentje."

"Naast het verven hebben we opnieuw behangen en de verwarming in een andere kleur gespoten. We hebben de deurknoppen, gordijnen en bekleding van de bankjes vervangen. Er werd een nieuwe vloer gelegd, andere lampen opgehangen en een grotere koelkast met vriezer geplaatst. We hebben alles dus lekker nieuw en fris wit!"

Waar heb je inspiratie vandaan gehaald?

"Van internet en dan vooral van Pinteres, Caravanity en Jildau Hekstra."

Heeft jullie caravan een bijnaam?

"Nee, nog niet."

Waar zijn jullie het meest trots op?

"Op het geheel, het is helemaal mooi gelukt en gestyled. Dus het hele plaatje eigenlijk."

Caravan renovatie

Krijgen jullie veel reacties op de caravan?

"Aan de buitenkant hebben we nog niets gedaan, daar hadden we geen tijd meer voor. In de toekomst willen we dit nog wel gaan doen. Dan gaan mensen ook nog sneller zien dat die gepimpt is. Leuke reacties die we gekregen hebben zijn:"

Wauw gaaf hoor, daar hebben jullie talent voor, wil je die van ons ook pimpen?

Wauw wat ontzettend mooi en origineel.

Wat is jullie favoriete vakantieland?

"Voor caravanvakanties is dat tot nu toe Frankrijk."

Wat zijn je plannen met de caravan? Staan er vakanties gepland?

"Wij willen volgend jaar in Nederland een heerlijke voorseizoen plek huren en in de zomer weer heerlijk naar het buitenland."

Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan of tent? Stuur dan een mail naar: [email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!


Deel dit artikel