De kampeertrends voor 2022

We zien de afgelopen jaren de populariteit van kamperen nog steeds groeien. Kamperen heeft al lang geen 'grijs en stoffig' imago meer en dat is te merken! Kamperen is populairder dan ooit en we hebben weer een aantal trends voor 2022 gespot. Wij zetten in dit blog de kampeertrends voor 2022 voor je op een rijtje.

 • Trend 1: Bijzondere kampeermiddelen
 • Trend 2: Themacampings
 • Trend 3: Duurzaam kamperen
 • Trend 4: Sfeervol kamperen
 • Trend 5: Digitale detox
 • Kampeertrends 2022

  Trend 1: Bijzondere kampeermiddelen

  Tegenwoordig zie je steeds meer verschillende kampeermiddelen op de camping voorbij komen. Het blijft niet meer bij de standaard tenten, caravans of campers, maar ook de daktenten en zelfgebouwde/omgebouwde voertuigen worden als kampeermiddel gebruikt. Zo zien we op onze parkeerplaats al steeds vaker omgebouwde brandweerauto’s of zelfs volledige schoolbussen staan en schieten de Instagram accounts van DIY kampeer projecten als paddenstoelen uit de grond. Dus pak de klusspullen er maar bij en pimp jouw kampeermiddel op tot een uniek paleisje. Inspiratie nodig? Bekijk onze blogserie Een kijkje in de caravan van....

  Trend 2: Themacampings

  Wat we in 2021 al veel zagen, zijn kampeervakanties aan de hand van een thema. Je vult je dag dan, naast relaxen, zwemmen, spelletjes doen, met een thema of een beleving. Denk aan een talencursus, een yoga retraite, schilder- of tekenles of kookworkshops. Op deze manier heb jij het beste van twee werelden. Je bent op vakantie, hebt rust, maar daarnaast doe je nieuwe ervaringen op en oefen je een hobby uit. Ben je benieuwd naar een aantal themacampings in Nederland? In ons blog laten we een aantal campings aan je zien.

  Trend 3: Duurzaam kamperen

  Een trend die je eigenlijk in het algemeen al veel ziet, vertaalt zich ook naar de camping: meer oog voor duurzaamheid. Waar je eerder voor het gemak misschien veel wegwerpartikelen meenam naar de camping wordt nu vaak gekozen voor duurzame, herbruikbare materialen. Naast dat er gekozen wordt voor duurzame materialen zie je ook dat mensen veel meer gebruik maken van het lenen van kampeerspullen of het kopen van tweedehands spullen. En zie je steeds meer campers en caravans rondrijden met zonnepanelen op het dak. Of je het nou klein aanpakt met het meenemen van metalen rietjes of groots door het installeren van zonnepanelen: kamperen wordt steeds duurzamer.

  Trend 4: Sfeervol kamperen

  We bespraken net kort al even het pimpen van kampeermiddelen. Mensen doen steeds meer hun best om kamperen zo sfeervol mogelijk te maken. Kampeerplaatsen worden volledig aangekleed met sfeerverlichting en andere decoratie. Ook zie je het terugkomen in de kampeermeubelen. Een campingtafel is al lang niet meer grijs en vierkant. Kijk maar eens naar de Obelink Trend ovaal 150 tafel of de Obelink Bamboo Light 120 tafel. De look van ovale, houten tafels met zwarte poten die je in veel huiskamers ziet staan kun je nu ook op de camping krijgen. Alles om het zo gezellig mogelijk te maken op vakantie.

  Trend 5: Digitale detox

  Kamperen is heerlijk buiten zijn, tijd voor elkaar, niet op de klok kijken en ook even niet continu bereikbaar zijn. Kamperen wordt steeds meer gebruikt als een ontsnapping van het dagelijkse drukke leven. Even geen telefoon die continu pingelt of al het verkeersgeluid uit de stad. Doe mee met digitaal detoxen en ga lekker lang kokkerellen of barbecueën, de tijd nemen om van het eten te genieten, spelletjes doen met de kinderen en een flinke stapel boeken lezen. En niet om de zoveel tijd op je mobiel kijken, omdat je niets wilt missen. Want de kostbaarste tijd breng je toch met je naasten en geliefden door?

  De trend die altijd blijft en nooit over gaat is 'Genieten van het buiten zijn'. Iets fijners is er toch niet?


  Deel dit artikel