Een kijkje in de caravan van Marco en Anja

Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte caravan. Deze keer een kijkje in de caravan van Marco en Anja.

Eigenaren van deze caravan Marco (48) en Anja (47) met zoon Paul, zoon Max en hond Gara
Kamperen sinds 3 jaar geleden
Caravantype Eriba Taiga
Bouwjaar 1981
een kijkje in de caravan van Marco en Anja

Wie zijn jullie?

"Mijn naam is Anja, ik ben 47 jaar oud en getrouwd met Marco. Marco is 48 en samen hebben wij twee zoons: Paul van 18 jaar en Max van 15 jaar oud. We wonen in het mooie Hochwald in de buurt van Trier. Ik werk als social worker en Marco als timmerman."

Hoe lang kamperen jullie al?

"We zijn drie jaar geleden begonnen met kamperen vanwege renovatiewerkzaamheden. Toen hebben we vier weken gekampeerd. We hadden toen nog geen enkele kampeerervaring, maar al snel werd duidelijk dat dit ons ding was. Het liefst kamperen we met de caravan aan een meer waar Marco en Paul kunnen vissen."

Vertel iets over de aankoop van de caravan.

"Voor de aankoop van de caravan heb ik wel even flink mijn best moeten doen. Ik vond een Eriba Taiga BJ1981 op Ebay, maar dat was geen schoonheid. De caravan had een donkere inrichting met hout. Ik heb m’n best moeten doen om Marco te overtuigen dat we moesten gaan kijken. Ik zag namelijk direct wat we van de caravan konden maken, ookal zagen de foto’s er niet mooi uit. Toen we de caravan bekeken waren we meteen overtuigd door het gevoel van ruimte. Het is extreem ruim voor z’n grootte. We waren allebei enthousiast en besloten de caravan te kopen."

Eriba caravan renoveren

Hoe ontstond het idee om de caravan te gaan pimpen?

"Voor Marco was het direct duidelijk dat de caravan opgeknapt moest worden. In de beginfase van de verbouwing hadden we alleen niet verwacht dat we er zoveel aan zouden veranderen als dat we uiteindelijk gedaan hebben."

Hoe is de verbouwing verlopen?

"Marco is begonnen met het schilderen van het hele interieur en het leggen van een nieuwe vloer. Daarna is die bezig gegaan met de bodemplaat en de dissel. Iedereen die een oude caravan opknapt, herkent vast het aha-effect wanneer een oud onderdeel is opgeknapt. Door Marco’s perfectionisme zit er geen onderdeel meer in de caravan die niet gecheckt of vervangen is door hem. Uiteindelijk is alles van de buitenkant schilderen tot elektra-, gas- en watervoorziening door Marco onder handen genomen."

"Dit kostte hem heel wat uren werk, maar het was het allemaal waard. Gelukkig heeft hij ook geen waterschade of andere onverwachte dingen gevonden. Wel is de vloer verstevigd omdat deze in de loop der jaren gedeeltelijk wat zacht was geworden in het looppad."

Caravan pimpen

Waar heb je inspiratie vandaan gehaald?

"Omdat het restaureren van een caravan ook voor Marco onbekend terrein was, heeft het YouTube kanaal van Studio Osterhenne ons erg geholpen. De technische video’s vonden we erg handig en leerzaam. Als het gaat om het interieur en gezellige sfeer aan de caravan geven, is Instagram altijd een goede inspiratiebron. "

Heeft jullie caravan een bijnaam?

"Onze caravan kreeg vanaf de eerste dag de bijnaam ‘alter Knochen’ dat betekent zoiets als ‘oude botten’. Dit was meer te wijten aan onze eigen twijfels over of het wel verstandig was dat we zo’n oud bot hadden gekocht. Ons Instagram account heet ook @wohnwagen_alter_knochen."

Caravanrenovatie

Waar zijn jullie het meest trots op?

"We komen er vooral achter dat we zo ongeveer alles houden houden en dat we alleen maar aan het opknappen waren. De caravan heeft dus z’n oude charme behouden. Zelfs het behang in de badkamer en de oude wastafel konden behouden blijven. Ook zijn we erg trots op de luifel die de moeder van Marco voor ons gemaakt heeft."

Krijgen jullie veel reacties op de caravan?

"Je valt natuurlijk op met een goed onderhouden oude caravan. De meeste mensen vinden het geweldig dat Marco de caravan van het autokerkhof heeft gered en zo voor duurzaamheid heeft gezorgd. We vinden het erg leuk om onze campingplek helemaal gezellig aan te kleden. Dit levert vaak ook veel leuke reacties op. We horen vaak dat mensen de caravan van binnen en buiten erg harmonieus eruit vinden zien."

caravan opknappen

Wat zijn je plannen met de caravan? Staan er vakanties gepland?

"Het zou fijn zijn om een vaste plek in de buurt te hebben waar we zo af en toe heen kunnen gaan. Bij voorkeur aan een zwem- en vismeer. Verder willen we in de toekomst graag naar Noord-Duitsland, Zuid-Duitsland en de bergen. "

Hebben jullie nog andere bijzonderheden om te vertellen?

"We hebben helaas niet zoveel foto’s van hoe de caravan er voor de restauratie uit zou zien. We hadden namelijk nooit gedacht dat we bijna 5.000 volgers op Instagram zouden krijgen of op het blog van Obelink zouden belanden! Maar hopelijk vinden jullie de foto’s van hoe de caravan is geworden goed genoeg :)"

een kijkje in de caravan van

Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan of tent? Stuur dan een mail naar: [email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!


Deel dit artikel: