Een kijkje in de camper van Lorenzo

Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans camper? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn camper heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte camper. Deze keer een kijkje in de camper van Lorenzo.

Eigenaar van deze camper Lorenzo (29)
Kampeerder sinds 1994
Campertype Amerikaanse schoolbus
Bouwjaar 1994
Een kijkje in de camper van Lorenzo

Vertel iets over jezelf.

"Ik ben Lorenzo, 29 jaar oud en ik kom uit Nieuwe Niedorp. Zes jaar lang woonde ik in een chalet op een camping aan het IJselmeerstrand. Steeds vaker ging ik naar zee om te surfen waardoor ik op het idee kwam om in een camper te gaan wonen. Na een korte zoektocht kwam ik er al snel achter dat ik in een standaard camper niet al mijn surf materiaal kwijt kon. Ik ging op zoek naar iets groters en ik stuitte op een advertentie van een Amerikaanse schoolbus. Deze heb ik altijd al heel vet gevonden dus de keuze was al snel gemaakt! In mijn vrije tijd surf ik dus veel en sleutel, verbouw en verbeter ik mijn bus. Mijn beroep is scheepswerktuigkundige in de offshore en baggerindustrie. Ik werk dus op zee, waardoor ik veel vrije tijd heb om dit alles voor elkaar te krijgen."

Vertel iets over de aankoop van de camper.

"In eerste instantie ben ik gaan kijken of ik een bus uit Amerika kon importeren. Dit bleek een enorme klus te zijn met 1 of 2 trips naar de USA. Uiteindelijk stuitte ik op verschillende advertenties op Marktplaats en heb ik mijn bus gekocht bij een Nederlands bedrijf die schoolreisjes en trouwerijen met de bus gedaan hadden. De staat van de bus was best goed, al heb ik hier en daar wel wat laswerk moeten doen aan de bodemplaten achterin."

Een kijkje in de camper van Lorenzo

Hoe ontstond het idee om de camper te gaan pimpen?

"Toen ik de bus kocht zaten er nog 21 bankjes in die voor volwassen eigenlijk te klein zijn, dus een camper was het nog totaal niet. Mijn idee is om in de bus te gaan wonen en ik wil hier dus echt een rijdend huis van maken waarbij ik eigenlijk niets mis wat je in een normaal huis hebt."

Vertel hoe de verbouwing ging.

"De verbouwing duurde uiteraard langer dan gepland en het ging zeker niet zoals gepland. Ik begon met het idee om de bus snel, goedkoop en simpel in te richten als camper. Maar dit veranderde al voordat ik überhaupt begonnen was met het bouwen van de meubels. Uiteindelijk werd de inbouw steeds luxer en kwamen er steeds meer faciliteiten in het plan. Zo mis ik ondertussen niets meer van thuis."

Een kijkje in de camper van Lorenzo

Wat heb je allemaal verbouwd/veranderd?

"Wat heb ik verbouwd? Ik denk dat een betere vraag zou zijn: wat niet? Ik denk dat het enige is waar niets aan gedaan is het achterste dakluik zou zijn. Verder heb ik gesleuteld aan de motor, een nieuwe uitlaat geplaatst, de bus over gespoten, extra verlichting geplaatst, een nieuwe bestuurdersstoel en het hele interieur heb ik er zelf ingebouwd."

Heeft je camper een bijnaam?

"Yes, de RoadWhale!"

Een kijkje in de camper van Lorenzo

Waar ben je het meest trots op?

"Dat ik een rijdend huis heb wat ik helemaal zelf gebouwd heb. Als ik ergens stop krijg ik veel complimenten en worden er vaak (ook ongevraagd) foto’s gemaakt."

Krijg je veel reacties als je met de camper op pad bent? Wat is de leukste/meest gehoorde reactie?

"Ja, heel veel en altijd zijn het leuke reacties. Toevallig kwam ik vorige week op een camperplaats waar m’n buren te veel eten hadden gemaakt en zagen dat ik alleen was dus vroegen ze mij of ik mee wilde eten. Nu bleek dat zij beide buschauffeurs geweest waren en zelf altijd avontuurlijke reizen gemaakt hadden. Ze vonden mijn bus geweldig."

Een kijkje in de camper van Lorenzo

Wat zijn je plannen met de camper?

"Zoals al een beetje duidelijk geworden is wil ik in mijn bus gaan wonen. Maar niet alleen in Nederland. Ik wil graag langs de kust richting het zuiden rijden. Geen plan alleen Nazare in Portugal staat op de route om de grootste golven ter wereld te bekijken. Verder lijkt het me heel gaaf om Europa te ontdekken met de Roadwhale."

Overige bijzonderheden/leuke punten om te vertellen.

"Wat ik tegenwoordig vaak tegen andere zelfbouwers zeg is dat het leuk zou zijn om een “bakkie” oftewel 27mc in de camper te bouwen. Het is vaak leuk om onderling op de weg een praatje te maken en daarnaast zijn bakkies helemaal niet duur, plus het is toegestaan om deze te gebruiken tijdens het rijden. Dus zie je mij rijden, kanaal 19 of 21."

Heb je ook een camper of caravan omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je kampeermiddel? Stuur dan een mail naar: [email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!


Deel dit artikel