Een kijkje in de camper van Lisa en Erik

Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans camper? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn camper heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte camper. Deze keer een kijkje in de camper van Lisa en Erik.

Eigenaren van deze camper Lisa en Erik (30)
Kamperen sinds augustus 2020
Campertype Iveco Daily L29
Bouwjaar 2003
Een kijkje in de camper van Lisa en Erik

Vertel iets over jezelf (en je eventuele partner/gezinssamenstelling).

"Wij zijn Lisa en Erik (30) en reizen sinds augustus 2020 fulltime met ons camperbusje Fred. Begin januari 2020 hebben wij onze banen opgezegd en ons huis verkocht om op wereldreis te gaan. We kochten een enkeltje naar Bangkok om met de backpack op pad te gaan voor onbepaalde tijd, maar vanwege corona waren we na een aantal weken alweer thuis. Gelukkig konden we het camperbusje van Eriks ouders overnemen en hadden we hierdoor de mogelijkheid om onze reis op een nieuwe manier voort te zetten. Na enkele weken klussen gingen we dan ook daadwerkelijk op pad voor onbepaalde tijd, zonder dat we ooit een nacht in een camper hadden geslapen."

Hoe lang kamperen jullie al?

"Als kind gingen we beiden met onze ouders jarenlang met de caravan naar Zuid-Frankrijk op vakantie. Voor onze vakanties samen maakten we graag raodtrips door Italie gewapend met een popup tent in de achterbak. Het kamperen zat er dus ingebakken, waardoor we ons ook geen seconde zorgen hebben gemaakt of we reizen met een camper wel leuk zouden vinden. Inmiddels zijn we zo’n 10 maanden onderweg en maken we grootse plannen voor de toekomst: de zijderoute rijden met Fred."

Vertel iets over de aankoop van de camper.

"Wij hebben de camper overgekocht van Eriks ouders. Fred is een oude labaratoriumbus geweest van de provincie en is altijd prima onderhouden geweest. Hij was dus in goede staat, maar wij vonden het wel zo leuk om het interieur op te knappen zodat het ook echt ons huisje op wielen zou worden. Daarnaast hebben we er een dakterras op gemaakt en een bullbar laten plaatsen zodat hij er net wat stoerder uit zou gaan zien. Het dakterras is een hele fijne toevoeging om de mooiste zonsondergangen te bekijken!"

Een kijkje in de camper van Reisstel Lisa en Erik

Hoe ontstond het idee om de camper te gaan pimpen?

"Erik had altijd een beeld voor ogen hoe een stoere 4x4 camper eruit zou moeten komen te zien. Ondanks dat Fred maar een 2 wiel aangedreven bus is kreeg hij dat beeld niet meer uit zijn hoofd. Zodoende hebben we ervoor gekozen om het blauwe te combineren met zwarte accenten. Ook hebben we een bullbar en dakrek/dakterras laten plaatsen met een trap en verstralers."

Hoe verliep het pimpen van de camper?

"In eerste instantie verliep de verbouwing zeer voorspoedig totdat de garage te maken kreeg met personeelsuitval door corona. Hierdoor liep de ‘bouw’ zo’n 4 weken vertraging op waar wij geen rekening mee hadden gehouden. Zodoende moesten alle klussen die we zelf wilden doen in een paar dagen gepropt worden, want we wilden onze reis niet uitstellen. Dus zo moest Lisa als een razende tekeer gaan om de stoere buitenkant van Fred te combineren met een warme en huiselijke sfeer aan de binnenkant. Fred is tenslotte ons huisje. Waar hout moest zorgen voor warmte, moest de witte verf zorgen voor ruimte en licht. Ook kwam er een nieuwe vloer in."

Zijn er nog tegenslagen geweest bij de verbouwing?

"Naast dat het personeelstekort bij de garage zorgde voor wat uitdaging, was het ook nog even spannend met de vloer. We hadden een prachtige PVC vloer gescoord en lieten we ons in de bouwmarkt adviseren over de juiste lijm. Na veel bloed, zweet en tranen lag de vloer er super strak in, maar helaas bleek de volgende ochtend dat de lijm op geen enkele manier werd geabsorbeerd waardoor we de complete vloer eruit moesten halen. Vervolgens moesten we deze als een gek schoonmaken, omdat de lijm in de buitenlucht alsnog snel kon opdrogen waardoor de vloerdelen niet meer bruikbaar zouden zijn. Gelukkig is het daarna alsnog gelukt met lijmspray, maar met een strakke deadline zijn zulke zaken altijd even spannend."

Een kijkje in de camper van Lisa en Erik

Wat hebben jullie allemaal verbouwd/veranderd?

 • Velgen zwart gespoten
 • Nieuwe all terrain banden toegevoegd
 • Dakrek/dakterras gemaakt
 • Verstralers gemonteerd
 • Ladder toegevoegd
 • Bullbar gemaakt
 • Kunststof delen zwart gemaakt
 • Nieuwe vloer gelegd
 • Tafelconstructie ingebouwd
 • Interieur geverfd
 • Interieur accessoires toegevoegd
 • Aankleding veranderd
 • Logostickers op de ramen geplakt

Waar heb je inspiratie vandaan gehaald?

"Onze grote inspiratiebron is Pinterest geweest in combinatie met Vanlife Instagram accounts."

Een kijkje in de camper van Erik en Lisa

Heeft jullie camper een bijnaam?

"Onze camper heet Fred. Geen specifiek verhaal, de bus heette zo toen wij hem overnamen van Erik zijn ouders en het past perfect ;-)"

Waar ben je het meest trots op?

"De warme uitstraling van binnen en het bijbehorende thuisgevoel. Daarnaast ook de complete metamorfose tussen ‘oud’ en ‘nieuw’ is erg leuk om te zien."

Krijgen jullie veel reacties als jullie met de camper op pad zijn?

"De meest gehoorde reactie is toch wel: ‘Wow, ik wil ook een Fred!’ Wij hebben ‘Reisstel.nl’ als logo op het raam staan, wat voor veel Nederlanders wel een aardig idee geeft wie wij zijn of wat wij doen. In het buitenland ligt dat net even anders. Zo zijn wij al wel eens geassocieerd met een ijscowagen door de ‘vrolijke’ blauwe kleur en de witte letters…"

Een kijkje in de camper van Lisa en Erik

Wat zijn je plannen met de camper?

"We zijn momenteel druk bezig met de voorbereidingen op het rijden van de zijderoute vanaf augustus dit jaar. Ondanks dat Rusland en China op het moment gesloten zijn voor buitenlanders door Corona, willen we toch die kant op rijden en intens genieten van de rit en ons niet zozeer focussen op Beijing als eindbestemming. Het gaat daarbij natuurlijk om de reis."

"We gaan deze tocht samen maken met een ander Nederlands stel van onze leeftijd die we via Instagram hebben leren kennen. Recent hebben we elkaar in Kroatië ontmoet tijdens onze roadtrip door Europa."

Overige bijzonderheden/leuke punten om te vertellen:

 • We hadden voor deze reis nog nooit in een camper geslapen.
 • We hebben 4 maanden in lockdown gezeten in Griekenland. Gelukkig was daar nog voldoende ruimte om wel voorzichtig van strand naar strand te kunnen ‘hoppen’.
 • We hebben in Albanië het nieuws gehaald met een complete rapportage van zo’n 5 minuten over onze reis en de bijzondere bestemmingen.
 • We bouwen ondertussen keihard door aan ons eigen bedrijf 'Reisstel.nl' om zo ook anderen te kunnen helpen hun reisdroom te realiseren.

Heb je ook een camper of caravan omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je kampeermiddel? Stuur dan een mail naar: [email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!


Deel dit artikel