Keuzehulp: welke Bell Tent past bij mij?

bell tent opzetten

Wil jij de overstap maken naar kamperen in een tent, maar weet je niet welke tent bij je past? Dan is het belangrijk om je eerst te oriënteren, zodat je weet wat er op de markt is en wat het beste bij jou past. De bell tent, die ook wel sibley tent of sahara tent wordt genoemd, is een traditionele tent gemaakt van duurzaam katoen. De bell tenten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en maten. Maar welke moet je nu kiezen? In deze keuzehulp vertellen we de verschillen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

bell tent

Alle sahara bell tenten zijn gemaakt van 100% katoen doek met een gewicht van maar liefst 300 g/m2. Dit duurzame tentdoek is ademend en heeft een lange levensduur. Verder zijn alle bell tenten voorzien van een A-frame bij de deur. Dankzij het stevige A-frame is het mogelijk om de ingang hoger te maken dan de zijwand van de tent. Dit is wel zo handig, omdat je anders een hele lage deur hebt. Ook aan ventilatie is gedacht. Alle bell tenten zijn voorzien van halfronde ventilatieramen met horrengaas, die van binnenuit afgedekt kunnen worden met een afdekflap met rits. Daarnaast zitten in de nok permanente ventilatieopeningen.

Grondzeil opties

De onderlinge verschillen tussen de bell tenten zitten in het formaat en het type grondzeil. Zo zijn er maar liefst 4 verschillende maten verkrijgbaar met 3 verschillende grondzeil mogelijkheden. Namelijk een los grondzeil, een vast grondzeil en een afritsbaar grondzeil.

1. Los grondzeil (normale bell tent)

De bell tenten met een los grondzeil zijn de voordeligste in aanschaf en staan bekend als de normale bell tent. Een ander voordeel is dat de zijwanden omhoog gerold kunnen worden, waardoor er een zwevend dak ontstaat. Het nadeel van een los grondzeil is dat ongedierte en regenwater makkelijker de tent in kunnen komen. Verwacht je slecht weer? De tent is rondom voorzien van slikranden. Deze kun je onder het grondzeil vouwen zodat regenwater en tocht minder makkelijk binnen kunnen komen. Zo creëer je toch enigszins een dichte ruimte.

2. Vast grondzeil (deluxe bell tent)

De deluxe uitvoering is voorzien van een stevig PVC grondzeil wat rondom aan de buitentent gestikt zit. Zo blijven regenwater en ongedierte altijd buiten de tent en je kunt de deluxe bell tent ook nog eens razendsnel opzetten. Het nadeel van de Deluxe uitvoering is dat het grondzeil niet van de buitentent af kan. Zo moet je het dus altijd in één pakket vervoeren. Een ander nadeel is dat de zijwanden niet omhoog gerold kunnen worden, er kan dus geen zwevend dak ontstaan.

3. Afritsbaar grondzeil (ultimate bell tent)

De ultimate bell tent heeft het beste van twee werelden. De ultimate bell tenten zijn net als de deluxe bell tenten voorzien van een stevig PVC grondzeil. Echter kun je dit grondzeil door middel van een ritssluiting aan de buitentent ritsen. Dit heeft als voordelen dat regenwater en ongedierte buiten de tent blijven, dat de zijwanden omhoog gerold kunnen worden zodat er een zwevend dak ontstaat, en het grondzeil kan eventueel apart van de buitentent vervoerd worden om gewicht te besparen. Het nadeel van de Ultimate uitvoering is dat deze qua aanschafprijs wat hoger ligt dan de andere bell tenten.

Bell tent formaten

Nu je bekend bent met de verschillende uitvoeringen, is er nog een belangrijk aspect waar je naar moet kijken. We hebben namelijk bell tenten in verschillende formaten, maar hoe groot moet jouw bell tent zijn? Hieronder leggen we per formaat uit wat het inhoudt en waarvoor de tent geschikt is.

sahara bell tent

1. Sahara 300

De Sahara 300 is het kleinste formaat bell tent. Deze tent heeft een diameter van 300 cm en een hoogte van 190 cm. Vanwege zijn compacte formaat heeft de Sahara 300 geen middenpaal maar een compleet stalen frame. Zo heb je genoeg ruimte om er een ruim 2-persoons luchtbed in kwijt te kunnen. Dit maakt de Sahara 300 het perfecte formaat voor stelletjes of om te gebruiken als bijzettent voor de kinderen. De sahara 300 is verkrijgbaar in een gewone, deluxe en ultimate uitvoering.

2. Sahara 400

De Sahara 400 is de meest verkochte maat van de bell tenten. Deze tent heeft een diameter van 400 cm en een hoogte van 250 cm. De Sahara 400 is de kleinste sahara die voorzien is van een middenpaal. Ondanks de middenpaal heb je nog genoeg plek om te slapen. Dankzij de straal van 200 cm heb je rondom de middenpaal genoeg plek om je luchtbedden kwijt te kunnen. De Sahara 400 is de perfecte tent voor een stelletje of een gezin met 2 kinderen. Wanneer je losse luchtbedden gebruikt, passen er tot 4 personen in. De Sahara 400 is verkrijgbaar in een gewone, deluxe en ultimate uitvoering.

3. Sahara 500

De Sahara 500 is een ruime bell tent met een diameter van 500 cm en een hoogte van 300 cm. De Sahara 500 is ruim genoeg om twee 2-persoons luchtbedden in kwijt te kunnen. Met losse luchtbedden of slaapmatjes kun je tot wel 8 personen kwijt in de Sahara 500! De Sahara 500 is verkrijgbaar in een normale, deluxe en ultimate uitvoering.

4. Sahara 600

De Sahara 600 is de grootste bell tent die verkrijgbaar is. Met zijn diameter van maar liefst 600 cm en zijn hoogte van 350 cm. is de Sahara perfect om te gebruiken als tent voor groepen. Er passen maar liefst 10 tot 12 losse luchtbedden of slaapmatjes in. De Sahara 600 is uitsluitend verkrijgbaar in een normale en in een ultimate uitvoering.

Zoals je ziet zijn al onze formaten bell tenten verkrijgbaar in een standaard oftewel normaal, Deluxe of Ultimate uitvoering, behalve de Sahara 600. Ben je inmiddels benieuwd geworden? Bekijk dan alle bell tent op onze website.


Deel dit artikel