Tuinmeubelen kopen doe je doorgaans niet ieder jaar. Over het algemeen zijn tuinmeubelen best een grote aanschaf. Denk daarom goed na waarvoor je de tuinset wilt gebruiken. Wil je graag zo veel mogelijk buiten eten, dan is een tuinset of een diningset waarschijnlijk de beste keuze voor jou. Wil je vooral chillen en relaxen, dan ga je eerder voor een loungeset. Het is natuurlijk zonde wanneer je meubelen koopt die voor jouw situatie helemaal niet zo praktisch zijn en die je uiteindelijk amper gaat gebruiken. Om jou te helpen bij je keuze, zetten we een aantal tuinmeubeltypes voor je op een rij. Je herkent je dan ongetwijfeld wel in een bepaalde manier van genieten in de tuin.

Wij hanteren drie categorieën tuinmeubelen die we verderop toelichten. Diningsets, loungesets en lounge diningsets.

Diningsets

Tuinsets zijn die sets die we van vroeger (en nu nog steeds) kennen. Een hoge tafel, meestal met 4 of 6 stoelen. Sommige sets hebben stapelstoelen en andere hebben stoelen met een rugleuning die je in 5 tot 7 posities kunt verstellen, van helemaal rechtop tot bijna horizontaal voor een heel relaxte houding. Deze set is heel geschikt om aan te eten, maar ook om bijvoorbeeld de krant te lezen, omdat de hoogte van de tafel in goede verhouding staat met de tafel. Het materiaal kan kunststof zijn, maar ook hout, aluminium of staal. Een diningset is eigenlijk een eettafel met stoelen zoals je binnen hebt, maar dan voor buiten.

Loungesets

Ben je meer een relax-type? Lekker onderuitgezakt of liggend je favoriete tijdschrift lezen of swipen op je tablet of smartphone? Kopje koffie bij de hand of een koele rosé? Of juist gezellig chillen met vrienden en fijn bijkletsen en heerlijk in die loungebank kruipen. Een loungeset ziet er vaak heel gezellig uit. Lekkere dikke en dus comfortabele kussens. Een loungeset kun je wel vergelijken met een huiskamer, maar dan buiten. Voor lang tafelen is een loungeset wat minder geschikt.

Lounge diningsets

Een trend die we de laatste jaren veel zien, zijn lounge diningsets. In zo'n set is eigenlijk het beste van beide eerdergenoemde sets verenigd. Dus je kunt heerlijk relaxed in de loungebank zitten, maar de tafel is een stuk hoger dan bij een loungeset, waardoor je er prima aan kunt eten. De hoogte van de eettafel is vergelijkbaar met de hoogte van een diningset. De lounge diningsets kun je ook uitbreiden met verstelbare loungestoelen.

Kies jouw stijl

Is je eenmaal hebt bepaald welke set het beste bij jou en uiteraard ook bij je budget past, kun je verder gaan inzoomen op de stijl. Houd je van modern of juist van klassiek of misschien een combinatie van beide? Je kunt ook eerst gaan kiezen voor een materiaal. Het ene materiaal spreekt je misschien maar aan dan het andere. Ook de mate van onderhoud kan een doorslaggevende factor voor je zijn. Weeg de voors en tegens tegen elkaar af. De set die je kiest, maak je natuurlijk af met mooie kussens.

Tuinsets op elkaar afstemmen

Misschien hoef je wel helemaal geen keuze te maken tussen tuinmeubelen en heb je een ruime tuin of in ieder geval een tuin waarin je verschillende zitplekken kunt creëren. Een plek waar je lekker kunt eten, dichtbij je huis zodat je snel spullen uit de keuken kunt pakken en een loungeset in een andere hoek van de tuin of onder een veranda. Het mooiste voor eenheid in de tuin is dan natuurlijk dat die sets op elkaar afgestemd zijn.

We hebben dit seizoen een mooie actie op het gebied van tuinmeubelen. We gaan namelijk tuinsets boven de タ 500,- gratis bij je thuis bezorgen. Ook kun je nu bijna alle tuinmeubelen in onze webshop bestellen.

Ik ben benieuw welk type tuinmeubelen jouw voorkeur heeft. Laat je het me weten? Geniet in ieder geval onwijs van de tijd die je in je tuin doorbrengt!