Welk toiletpapier en middelen voor een chemisch campingtoilet?

toiletpapier en middelen voor chemisch campingtoilet

Een chemisch campingtoilet is anders dan een gewone wc zoals je die thuis hebt. Hierbij horen daarom ook andere middelen en toiletpapier. In dit blog leggen we je uit welke artikelen je het best kunt kiezen bij je chemische Porta Potti.

Welke vloeistoffen voor een chemisch toilet?

Het is belangrijk dat je toilet fris blijft. Hier kun je het beste geen normale producten voor gebruiken, maar producten die speciaal zijn gemaakt voor een chemisch toilet. Huishoudelijke artikelen zoals bleek kunnen namelijk schadelijk zijn voor het toilet, maar zijn ook erg milieuonvriendelijk. Daarom raden wij je aan om deze speciale vloeistoffen te gebruiken:

  • De Obelink Toilet afvaltanktoevoeging voeg je, zoals de naam al zegt, toe aan de afvaltank. Dit is de meest gebruikte vloeistof en is erg krachtig. Het vermindert gasvorming in de tank, bevordert de afbraak van het afval en maskeert vervelende luchtjes. Deze vloeistof is vergelijkbaar met de Aqua Kem Blue.
  • Van deze vloeistof is er ook een groene variant, de Obelink Green afvaltanktoevoeging. Ook deze vloeistof hoort in de afvaltank. Beide varianten houden de tank fris en schoon. Het verschil met de blauwe is dat de groene een biologische werking heeft en vloeibaar blijft tot -20 graden. Daarom is deze uitermate geschikt als je gaat winterkamperen. Je kunt het beste voor de groene versie kiezen als je de afvaltank vaak leegt in septic tanks. Deze vloeistof is gelijk aan de Aqua Kem Green.
  • Daarnaast is er ook nog een roze variant, de Obelink Flush spoelwatertoevoeging. Deze vloeistof voeg je aan het spoelwater toe, wat ervoor zorgt dat zwarte vlokken worden voorkomen en het spoelwater fris blijft. Daardoor zorgt het voor een goede spoeling en voorkomt het aanslag in de toiletpot. Deze vloeistof is hetzelfde als de Aqua Rinse Plus.

Vloeistoffen toevoegen

Voeg de vloeistoffen niet toe via de schuif of cassette, want dit tast de afdichting van de tank aan en dat is zonde. Voeg het alleen toe via de vulopening en let goed op de gebruiksaanwijzing van de fabrikant. Hierin staat namelijk een voorgeschreven dosering, zodat je de juiste verhouding middel en water in de tank hebt.

Welk toiletpapier voor een campingtoilet?

Voor een chemisch campingtoilet kun je het beste snel afbreekbaar toiletpapier gebruiken. De Aqua Soft van Thetford is speciaal ontwikkeld voor dit soort toiletten, zodat het extra snel oplost. Wij raden aan om speciaal toiletpapier te gebruiken, omdat de kans op verstoppingen bij normaal toiletpapier een stuk groter is. Daarnaast maakt dit het legen van het toilet een stuk gemakkelijker.

Hoe maak je een chemisch toilet schoon?

Om de afvaltank van je toilet schoon te maken kan je het beste gebruik maken van de cassettetankcleaner en om de buitenkant van het toilet te reinigen raden wij je aan om de bathroom cleaner te gebruiken. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor dit soort toiletten. Gebruik je normale schoonmaakmiddelen, dan is de kans een stuk groter dat de rubbers en het kunststof worden aangetast.

Hoe onderhoud je een chemisch toilet?

Als je je toilet goed onderhoudt, gaat deze veel langer mee. Gebruik daarom de juiste producten voor het schoonmaken. Ook belangrijk is het onderhouden van de rubbers. Je kunt hier het beste siliconenspray voor gebruiken. Hiermee verzorg en bescherm je de rubbers.

Een draagbaar chemisch toilet is niet alleen handig voor op de camping, maar ook als je thuis aan het verbouwen bent!

Weet jij nog niet welke chemische toilet je moet kiezen? Lees dan onze blog over alle soorten chemische toiletten.


Deel dit artikel: