Niet met een wc-rol over de camping, maar gewoon in je eigen caravan of camper naar de wc kunnen. Ideaal! Toch komen er bij het gebruik van je camper- of caravantoilet wel wat onderhoudsklusjes om de hoek kijken. Het gaat niet zoals thuis het riool in, maar alles wordt opgevangen in een afvaltank. Je kunt je voorstellen dat het dus belangrijk is om deze goed schoon te houden. Wij geven je een paar tips!

Wij raden je aan om de afvaltank van je caravan- of campertoilet 2 tot 3 keer per jaar grondig te reinigen. Aangezien de tank niet helemaal open kan, is het soms lastig te zien hoe schoon of vies je tank is. Hier zijn een paar trucjes voor:

  1. Draai het tuitje waar je de afvaltank mee leegt van de afvaltank. Door dit gat kun je goed kijken hoe vies of schoon je afvaltank is.
  2. Ook in het midden is een mogelijkheid om de tank open te maken. Dit gat is groter, en je hebt zicht op het midden van de afvaltank.

De grondige reiniging kun je met verschillende middelen doen. Wij raden de Thetford Tank Cleaner aan. Deze verwijdert hardnekkige kalkaanslag aan de binnenkant van je tank.

Stap 1: haal de afvaltank uit je camper of caravan;


Stap 2: draai het schenktuitje omhoog en de dop eraf;


Stap 3: giet Thetford Tank Cleaner in je afvaltank (300 ml);


Stap 4: vul nu de vloeistof aan met water (5 liter liefst lauwwarm);

Stap 5: vervolgens schud je de boel goed heen en weer;


Stap 6: leeg de afvaltank bij het chemisch toilet op de camping. Vergeet daarbij niet het knopje bovenop de tank in te drukken;


Stap 7: vul de tank opnieuw met water om het geheel nogmaals goed door te spoelen;

Stap 8: schud de tank opnieuw zodat je de laatste resten eruit krijgt;

Stap 9: leeg de tank voor een laatste keer.

Om de afdichtingen soepel en zacht te houden, kun je Thetford Seal Lubricant gebruiken. Dit middel is speciaal ontwikkeld voor mobiele toiletten en is veilig in gebruik. Pak deze afdichtingen gelijk mee als je toch aan het schoonmaken bent.

Wij adviseren altijd om de tank schoon en droog terug in de caravan of camper te plaatsen.

Is je afvaltank toe aan vervanging? Dan is het belangrijk dat je de juiste fresh-up set aanschaft, die past bij jouw caravan of campertoilet. In dit blog leggen wij je uit welke bij jouw toilet hoort!

Mocht je vragen hebben over het vervangen van de afvaltank? Neem dan gerust contact met ons op.