Hoe kan ik de afvaltank van mijn chemische toilet legen?

Hoe kan ik de afvaltank van mijn chemische toilet legen?

Niet met een wc-rol over de camping, maar gewoon in je eigen caravan of camper naar de wc kunnen. Ideaal! Wel is het belangrijk dat je een volle tank op tijd leegt en goed reinigt. In dit blog vertellen wij jou hoe je dit moet doen.Wanneer de toilettank van je toilet vol is, kun je die verwijderen via het serviceluik aan de buitenkant van je caravan of camper. Open het luik en haal de toilettank er voorzichtig uit. Een toilettank moet je legen op een speciale plek op de camping: de stortplek. Het voordeel van de toilettanks tegenwoordig, is dat ze voorzien zijn van wieltjes. Hierdoor kun je ze heel gemakkelijk meenemen naar de stortplek en hoef je nooit meer te sjouwen met een volle toilettank.

De toilettank kun je legen in een aantal stappen:

Hoe leeg ik mijn toilettank?

Stap 1. Open de toilettank

Draai de dop van de schenktuit en richt de schenktuit naar de stortplek.

Toilettank chemisch toilet legen

Stap 2. Druk de ontluchtingsknop in

Op de tank zit een groene ontluchtingsknop. Wanneer je deze knop indrukt, kun je de tank heel gemakkelijk legen.

Stap 3. Gooi de inhoud van de tank in de stortplek

Leeg de tank op de stortplek. Doe dit echt alleen bij een stortplek en gooi de inhoud niet in een normaal toilet.

Toilettank legen

Stap 4. Spoel de toilettank

Nu de toilettank geleegd is, is het het belangrijk om hem goed om te spoelen. Houd er rekening mee dat je de tank zo af en toe ook goed reinigt met de Thetford cassette tank cleaner. Hoe je de tank goed schoonmaakt lees je in ons blog Hoe kan ik mijn toilettank reinigen?

Stap 5. Vul de tank met toiletvloeistof

Vul de tank voordat je hem terug plaatst met de gewenste hoeveelheid blauwe of groene toiletvloeistof. Deze vloeistof onderdrukt nare geuren, houdt de tank fris en bevordert de afbraak van het toiletafval. Let op: sommige campings willen alleen dat de biologische variant gebruikt wordt. Controleer dus van tevoren wat de camping waar je heengaat hierover zegt.

Wij adviseren altijd om de tank schoon en droog terug in de caravan of camper te plaatsen. Is je afvaltank toe aan vervanging? Dan is het belangrijk dat je de juiste fresh-up set aanschaft, die past bij jouw caravan of campertoilet. In deze video leggen wij je uit welke bij jouw toilet hoort:


Deel dit artikel: