Ga je voor het eerst kamperen? Dan komt er een heleboel op je af. Hoe ga je koken op de camping? Welke fouten moet je echt niet maken? In dit blog vertellen wij jou onze tips omtrent koken op de camping!

1. Lege of verkeerde gasfles

Heeft je buurman, vriend of ouder nog een groene gasfles die je wel mee mag nemen? Dat is top natuurlijk. “Er zit nog genoeg gas in!”, dat is fijn, maar onze tip is toch om dit even te checken. Er zijn meerdere manieren waarop je kunt meten hoe vol je gasfles is. Je leest hierover in ons blog: Hoe vol is mijn gasfles?. Zit er toch weinig gas in? Dan kun je beter een nieuwe gasfles kopen. Je wil namelijk niet zonder gas komen te zitten als je net lekker aan het koken bent. Ben je benieuwd hoe vaak je kunt koken met een volle gasfles? Bekijk dan deze video:2. Gasfles juist vervoeren

Inpakken en wegwezen maar. Die gasfles kun je nog wel ergens tussen drukken. Fout! Let op dat je een gasfles altijd rechtop vervoert. Dit is de meest veilige manier. Een liggende gasfles kan rollen en door het rollen beschadigen. In het ergste geval kan er door beschadiging gas vrijkomen. Voor een beetje extra zekerheid is het fijn om de gasfles vast te zetten, zodat je zeker weet dat hij stevig staat.

3. Beperk je voedselvoorraad

Kun je de hagelslag en pindakaas niet missen? Dan ben je niet de enige. Een bescheiden boodschappentas meenemen als je gaat kamperen is helemaal niet gek. Maar let er wel op dat je niet teveel koopt waardoor je later iets moet weggooien. Daarnaast is het ook super leuk om op locatie de lokale supermarkt te ontdekken of streekproducten te proberen. Onze tip: neem wat eten mee die je na aankomst kunt opeten en wat basisproducten. Denk aan wat kruiden en olie bijvoorbeeld. De rest koop je gewoon op locatie, scheelt een heleboel ruimte!

4. Neem de juiste koelbox mee

Ga je midden in de zomer op vakantie en verwacht je tropische temperaturen? Neem dan een geschikte koelbox mee, bijvoorbeeld een compressor koelbox. Deze koelbox koelt altijd goed, ook al is het buiten 30 graden. Een elektrische koelbox is bijvoorbeeld afhankelijk van de omgevingstemperatuur en dat is voor de houdbaarheid van je eten geen goed idee. Kook je graag? Zorg er dan ook voor dat je een goede koelbox meeneemt.5. Zoek een kookplek buiten de wind

Ga je koken op gas? Zoek dan een plekje uit de wind. Wind kan er namelijk voor zorgen dat koken helemaal niet lukt omdat de vlam niet aan blijft. Je kunt ook een extra windscherm meenemen. Ben je onzeker over koken op gas met een kooktoestel? Kies dan voor een kooktoestel met een thermische beveiliging. Mocht de vlam uitgaan door de wind, dan slaat de gastoevoer automatisch af. Zo hoef je dus niet bang te zijn voor ongelukken.

6. Kijk of de pannen passen op je kooktoestel

Een gaskooktoestel gekocht voor op de camping? Als je thuis ook op gas kookt, kun je dus de pannen van thuis meenemen. Maar houd er rekening mee dat een gaskooktoestel voor op de camping een stuk kleiner is dan thuis. Als je een paar pannen van thuis meeneemt, kan het dus zijn dat ze helemaal niet naast elkaar op het kooktoestel passen. Probeer dit even uit voordat je gaat, zodat je zeker weet dat je de juiste pannen meeneemt.

Kortom, genoeg dingen waar je rekening mee kunt houden! Heb jij nog andere tips?