Kampeertips

 1. 5x caravan onderhoud klusjes

  Nu we onze tijd wat meer thuis spenderen, is het hoog tijd voor groot onderhoud aan de caravan. Klusjes waar je wellicht normaal gesproken weinig tijd voor hebt, maar die op z’n tijd wel nodig zijn. Wij hebben een paar caravan onderhoud klusjes op een rijtje gezet die je thuis kunt uitvoeren. 

  Lees meer »
 2. Een lange autorit: wat neem ik mee?

  Kijk jij ook al zo uit naar je kampeervakantie? Heerlijk naar Spanje, Frankrijk, Duitsland of misschien blijf je wel lekker in Nederland. De vakantiepret begint al op weg naar bestemming, maar een lange autorit kan soms best vermoeiend zijn. Het is altijd fijn om wat extra spullen mee te nemen om het jezelf en/of je kinderen zo comfortabel mogelijk te maken. Wij hebben in dit blog enkele producten voor je op een rijtje gezet die jou misschien wel van pas komen.

  1. All Ride koffiezetter 12 Volt

  Kun jij stiekem niet zonder koffie? Grote kans dat jij voor een lange reis altijd een kan koffie zet en dit meeneemt in een thermoskan. Nog handiger: de All Ride koffiezetter. Hiermee hoef je niet van te voren een hele kan koffie te zetten, maar kun je onderweg je eigen kopje zetten. Dit apparaat

  Lees meer »
 3. Thetford afvaltank vervangen: welke fresh-up set?

  Heb jij een inbouwtoilet in je caravan of camper? Bij goed en regelmatig onderhoud gaan deze toiletten jaren mee. Een inbouwtoilet bestaat uit twee delen: het gemonteerde toilet en de afvaltank. Toch is het soms wel fijn om je toilet weer helemaal op te frissen. Misschien heb je een tweedehands camper of caravan gekocht, heb je het toilet al jaren in gebruik of is er een onderdeel stuk. Hoe krijg je een toilet weer als nieuw? Wij leggen het je uit in dit blog.

  Wat is een Thetford Fresh-up set?

  Een toilet weer helemaal nieuw maken doe je met een Thetford Fresh-up set. Deze set bestaat uit een nieuwe toiletbril en een afvaltank. Afvaltanks en toiletbrillen zijn per toiletmodel verschillend, en daarom is het belangrijk om te weten welk toilet je hebt zodat je niet de verkeerde Fresh-up set besteld.

  Welk type toilet je hebt, kun je herkennen aan wat uiterlijke kenmerken van het toilet. Daarnaast kun je ook eens kijken naar je oude afvaltank:

  Lees meer »
 4. Hoe zorg ik ervoor dat mijn luchtbed niet koud aanvoelt?

  Lig je lekker met je dikke pyjama en sokken aan opgerold in je slaapzak en dan wordt je nog ’s nachts wakker omdat je het koud hebt. Herkenbaar? Dit kan komen doordat het luchtbed koud wordt. In onderstaand blog leggen we uit hoe dit kan en hoe je het kunt voorkomen.

  Drie tips tegen een koud luchtbed op de camping

   1. Leg een isolatiemat onder het luchtbed.
    Leg een isolatiematje onder het luchtbed. Isolatiematten zorgen ervoor dat de koude lucht uit de grond niet in je luchtbed trekt. Naast dat een isolatiemat de kou tegenhoudt kun je hem in de zomer ook op je tent leggen als het warm is. De mat reflecteert het zonlicht en houdt de warmte uit je tent. Altijd handig om te hebben dus!
   2. Leg een fleecedeken onder het luchtbed.
  Lees meer »
 5. Welke maat camperhoes heb ik nodig?

  Als het einde van je roadtrip of kampeervakantie in zicht komt, is het belangrijk om eens na te denken over bescherming voor je camper als je ‘m straks een paar maanden niet gebruikt. Grote kans dat je al een plekje hebt waar je de camper kunt stallen, maar heb je ook al eens nagedacht over een camperhoes? Een camperhoes beschermt tegen allerlei weersinvloeden en zorgt ervoor dat je camper in goede staat blijft. Maar hoe bepaal je welke maat beschermhoes heb je nodig?

  Om de juiste maat hoes te bepalen voor je camper, zijn er een aantal maten die je moet weten: de lengte, de breedte en de hoogte van je camper.

  De hoogte en breedte van je camper

  De hoogte en breedte van een camperhoes zijn vaak standaard. De camperhoezen in ons assortiment zijn geschikt voor campers met een hoogte tot 270 centimeter en een breedte tot 235 centimeter. Is je camper hoger dan 270 centimeter? Houd er dan rekening mee d

  Lees meer »
 6. Welke koelbox op zowel 12v als 230v?

  Ben je op zoek naar een koelbox die je in de auto én op de camping kunt gebruiken? Dan heb je een koelbox nodig met twee aansluitingen, namelijk 12 volt (auto) en 230 volt (netstroom). In dit blog laten we je een paar modellen zien!

  1. Tristar 45 HC hybride koelbox

  Lees meer »
 7. Kan ik elektrisch koken op de camping?

  Ben jij op zoek naar een nieuw camping kooktoestel? Dan is de kans groot dat je kooktoestellen tegenkomt die werken op gas. Gas kooktoestellen zijn namelijk het meest voorkomend op de camping, maar dat betekent niet dat er geen andere manieren zijn. Wist je namelijk dat je ook elektrisch kunt koken? Wij vertellen je in dit blog de voor- en nadelen van elektrisch koken op de camping.

    Voordelen Nadelen
  Elektrisch camping kooktoestel - Goedkoop in aanschaf
  - Vrijwel geen onderhoud
  - Makkelijk in gebruik
  - Weinig ampere beschikbaar op de camping
  - Koken gaat langzaam
  - Altijd afhankelijk van stroom

  Voordelen van elektrisch koken

  Lees meer »
 8. Welke stille koelbox maakt geen geluid?

  Ben je op zoek naar een nieuwe koelbox, maar zit je niet te wachten op slapeloze nachten door een koelbox die 24 uur per dag geluid maakt? Kies dan voor een absorptiekoelbox. Een absorptiekoelbox is namelijk helemaal geluidloos. Zelfs als de koelbox naast je bed staat, kun je dus alsnog heerlijk slapen! Benieuwd hoe zo’n koelbox werkt? Lees dan snel verder.

  Een absorptie koelbox

  Een absorptie koelbox werkt op stroom (230 volt en 12 volt) én op gas. Je kunt deze koelbox dus in principe overal gebruiken. In de auto, op de camping, maar ook als je bijvoorbeeld gaat wildkamperen.

  Hoe komt het dat een absorptiekoelbox geen geluid maakt?

  Dat komt omdat de koelbox geen motortje of andere bewegende onderdelen heeft. Een absorptiekoelbox koelt namelijk met behulp van twee verschillende vloeistoffen. De eerste vloeistof geeft de warmte door aan de tweede vloeistof, die deze warmte vervolgens afgeeft aa

  Lees meer »
 9. Hoe kan ik mijn luchtbed opbergen?

  Voor een lange levensduur van je luchtbed is het belangrijk om hem op de juiste manier op te bergen. Maar hoe doe je dat het best? In dit blog geven we je tips hoe jij jouw luchtbed op een goede manier kan opbergen om er zo lang mogelijk plezier van te hebben.

  Slaap jij tijdens je kampeervakantie op een luchtbed? Hopelijk heb je dan een goede nachtrust en mag het luchtbed ook weer mee op de volgende kampeertrip. Tussen de vakanties door is het belangrijk om je luchtbed op een goede manier op te bergen zodat je er zo lang mogelijk van kan genieten.

  Stap voor stap

  1. Laat alle lucht uit het luchtbed lopen. Voor een luchtbed met ingebouwde pomp kan dat via de deflate stand op de dop/schakelaar. Voor een luchtbed zonder ingebouwde pomp kun je dit doen door de dop van het luchtbed simpelweg open te draaien.
  2. Door alleen het ventiel open te draaien of de deflate stand
  Lees meer »
 10. Thermisch beveiligd gasstel ja of nee? Hoe werkt het?

  Een thermische beveiliging - ook wel vlambeveiliging genoemd - van een gaskooktoestel zorgt er kort gezegd voor dat wanneer de vlam van de brander dooft, de gastoevoer automatisch stopt. Maar wanneer kies je voor een thermische beveiliging? En hoe weet je of een gaskooktoestel een thermische beveiliging heeft?

  Hoe werkt een thermische beveiliging?

  Bij een thermische beveiliging zijn alle branders voorzien van een thermokoppel, zoals hierboven te zien op de foto. Dit thermokoppel werkt eigenlijk als een soort sensor: zolang deze worden verwarmd, blijft de gastoevoer open. Waait de vlam uit? Dan koelt het thermokoppel af en daardoor wordt de gastoevoer onmiddellijk afgesloten. Door deze beveiliging kan er dus nooit gas ontsnappen als de branders niet branden.

  Wel of geen thermische beveiliging?

  Of je wel of niet voor een gaskooktoestel kiest met thermische

  Lees meer »
Pagina