zwembad op de camping

Bijna vakantie! Lekker de hele dag buiten zijn, af en toe de barbecue aan en bij mooi weer lekker plonzen. Heeft jouw zwembad de winter niet overleefd of wil je een ander type zwembad? Lees dan vooral verder. We zetten de verschillende types voor je op een rij, zodat je weet welke zwembad het beste bij jou past. Wij hebben verschillende zwembaden in ons assortiment. De meeste zijn afkomstig van het merk Intex. Bij Obelink onderscheiden we drie soorten zwembaden: Family Pools, Easy/Quick-Up Pools en Frame Pools.

Family Pools

Onder de family pools scharen we alle opblaasbare zwembaden die uit twee of meerdere luchtringen of kamers bestaan. Je hebt dit soort zwembaden in vele maten en vormen. Het goedkoopste model begint al €2,95 en de duurste modellen gaan richting de €50,-. Een family pool zet je op en normaal gesproken ververs je na een paar dagen het water. Op deze zwembaden kun je geen filterpomp aansluiten. Hierdoor is het gebruik van chloor onnodig. Dit type zwembad gaat meestal één seizoen mee, misschien twee als je er heel zorgvuldig mee omgaat. Onze ervaring is dat de meeste mensen zo'n zwembad na één seizoen wegdoen, ook omdat het niet echt pijn doet in de portemonnee.

Voordelen en nadelen van een family pool

+ Goedkoop
+ Snel op te zetten
+ Snel gevuld
- Vaak water verversen
- Water wordt snel vies (geen pomp)
- Levensduur is beperkt

Easy/Quick-Up Pools

Heb je wat meer ruimte om een zwembad neer te zetten, dan is een easy of quick-up pool misschien een passend zwembad voor je. Dit zijn de zwembaden met een opblaasrand van het merk Intex. Easy/quick-up wil zeggen, zoals de naam al impliceert, dat deze baden eenvoudig op te zetten zijn. Je blaast de rand op en naarmate je meer water in het zwembad laat lopen, hoe hoger de rand komt te staan. Op deze manier krijgt het zwembad vanzelf de juiste maat. Belangrijk bij een easy/quick pool is dat de ondergrond volledig vlak moet zijn. In zo'n bad verplaatst het water zich altijd naar het laagste gedeelte.

In ons assortiment hebben wij drie maten van dit type baden: easy 244cm, 305cm en 366cm. Let op: deze maten betreffen de diameter van de bodem en niet de diameter van het zwemoppervlak. Bij deze zwembaden zit een filterpomp. In combinatie met het gebruik van chloor kan je het bad het hele 'warm-weer-seizoen' laten staan door maar één keer water toe te voegen. De levensduur van dit soort zwembaden is gemiddeld twee jaar. Mocht de bovenste rand lek zijn, dan stroomt het water uit het zwembad.

Voordelen en nadelen van een easy/quick-up pool

+ Eenvoudig op te zetten
+ Met filterpomp
+ Maar één keer water toevoegen
+ Relatief goedkoop
- Behoudt zijn vorm niet
- Levensduur is redelijk beperkt (uiteraard afhankelijk van hoe je er mee omgaat)

Frame Pools

Wil je graag een langere levensduur van je zwembad en ben je bereid iets meer uit te geven dan voor een easy pool, dan is een frame pool hét bad voor je. Frame pools zijn de zwembaden van het merk Intex met een metalen frame. Het opzetten van het bad kost, vergeleken met een easy/quick-up pool, meer tijd maar deze baden zijn steviger, duurzamer en behouden hun volume.

In ons assortiment hebben we 2 soorten frame pools. Als eerste de frame metal pools, die verkrijgbaar zijn in de maten 305, 366, 457, 300x200x75, 260x160x65. Daarnaast heb je de ultra frame pools. Dit type zwembad vind je bij ons in de maten 400x200x100, 549x274x132 en 488cm. De ultra frame pools zijn van dikkere kwaliteit gemaakt waardoor deze een gemiddelde levensduur hebben van 5 jaar. De metal frame pools gaan gemiddeld 3 jaar mee. Bij beide soorten frame pools krijg je een filterpomp, met uitzondering van de 450x220x84, 300x200x75 en 260x160x65cm. Hiervoor zijn wel de voorbereidingen aanwezig om een filterpomp aan te sluiten. In combinatie met het gebruik van chloor kan je het bad het hele seizoen laten staan door maar één keer water toe te voegen.

Voordelen en nadelen van een frame pool

+ Maar één keer water toevoegen
+ Met filterpomp
+ Dikker doek
+ Duurzaamheid
+ Lange(re) levensduur
+ Bad behoudt zijn vorm
- Opzetten kost - in vergelijking met quick pools - wat meer tijd
- Relatief duurder

Duurzaamheid

Ik schreef al dat frame pools steviger, duurzamer en volumebehoudender zijn in vergelijking met de easy/quick-up pools. Dit heeft ook met een aantal invloeden van buitenaf te maken, waarvan de zon de belangrijkste factor is. De zon heeft namelijk invloed op het materiaal bij easy/quick pools. Het bad kan inzakken na verloop van tijd; dit kan al tijdens het eerste seizoen zijn omdat het materiaal zwakker wordt en uitzet waardoor dit zwembad in vorm in elkaar zakt en dus breder wordt in diameter en lager in hoogte.

Een zwembad van 305 en 76cm hoog kan na enige tijd 350 en 56cm hoog zijn geworden. Een andere oorzaak kan zijn dat de opblaasrand lucht verliest. Zodra deze rand lek is, is het helaas einde verhaal voor het zwembad. Bij frame pools houdt het frame het doek op zijn plaats. Hierdoor behoudt het zwembad zijn maat. Dus de maat die je op de verpakking ziet staan, is automatisch ook de maat van het zwemoppervlak.

Heb je huisdieren, dan raden wij je af om een opblaaszwembad te nemen. Want zet je kat de nagels erin, dan is het zwembad snel lek.

Accessoires

Voor onze zwembaden zijn ook allerlei accessoires verkrijgbaar. Denk aan een afdekzeil, een trap, onderzeil of een skimmer. Een skimmer is een product dat drijvend vuil automatisch uit je zwembad verwijdert. Als je de skimmer op je filterpomp aansluit, dan zuigt de pomp het water enn het vuil door de skimmer. In onze webshop vind je verschillende zwembaden en zwembadaccessoires. In onze Megastore is de keuze nog groter. Dus ben je in de buurt of plan je een dagje Obelink, pik dan zeker de afdeling zwembaden mee.


Deel dit artikel