Toegegeven, kamperen is niet voor iedereen weggelegd. Maar afzien is het ook niet bepaald. Kamperen roept bij menigeen het beeld op van met een toiletrol over de camping lopen, maar die tijd is op de meeste campings al lang voorbij. We kunnen talloze redenen noemen waarom kamperen geweldig is, maar we houden het hier bij 10.

Reden 1: Eindelijk offline

Baal je er soms ook dat je nooit meer zonder mobiele telefoon de deur uitgaat? Heb je het gevoel dat je geen berichten kunt missen? En zijn je kinderen niet bij hun tablet, X-Box, Wii of Playstation weg te slaan? Als je gaat kamperen leef je in het moment en maak je je niet druk om gemiste oproepen. Je beleeft echt quality time met je naasten, je leeft echt!

Reden 2: Genieten van een kampvuur

Kamperen is eigenlijk niet compleet zonder een kampvuur. Het ruikt lekker, houdt muggen op afstand en biedt licht en warmte. Houd je wel aan de 'kampeerregels', dus houd het veilig en zorg voor goed materiaal dat ook toegestaan is.

Reden 3: Leven in de natuur

Wanneer je kampeert leef je veel buiten en geniet je van de natuur. Het ruikt fris, je gaat erop uit en ziet de mooiste meren of bergen. Buiten smaakt het eten ook lekkerder.

Woon je in de stad, dan zie je bij helder weer misschien een handvol sterren. Op de camping zit je onder een geweldige sterrenhemel. Wie weet zie je zelfs een vallende ster?

Reden 4: Kamperen is betaalbaar

Je kunt een prachtige kampeeruitrusting kopen voor hetzelfde geld als de kosten voor een aantal hotelovernachtingen. En het mooie is, de spullen zijn dan jouw eigendom! De volgende jaren heb je dan nog veel minder kosten.

Reden 5: Kamperen is actief bezig zijn

Kamperen is een geweldige manier om actief bezig te zijn en activiteiten te doen, die je als kind zo leuk vond. Denk aan varen, vissen, snorkelen & duiken, badminton, zwemmen, wandelen en bergbeklimmen. En het leuke is dat je het enthousiasme voor die activiteiten weer overbrengt op je kinderen of medereizigers.

Reden 6: Kamperen is rustgevend

Je staat versteld van wat kamperen met je lichaam en geest doet. Je hebt geen last van files, luchtvervuiling en telefoons en de e-mail die je aandacht vragen. Je wordt メs ochtends wakker van de vogels in plaats van de wekker. Je komt echt tot rust en dat is nu net waar vakantie voor bedoeld is.

Reden 7: Nergens maak je zo snel contact

Als je kampeert ontmoet je snel nieuwe mensen, gelijkgestemde mensen, die ook van het buitenleven houden en met wie je メs avonds misschien gezellig een drankje doet. Ga je kamperen met kinderen, dan zul je zien dat ze in mum van tijd een hele rits nieuwe vrienden en vriendinnen hebben.

Reden 8: Kamperen is gemakkelijk

De kampeeruitrusting van nu is steeds meer op het gemak gericht. Dus geen gehannes meer met stokken waarvan je niet hoe je ze moet hanteren, maar tenten die je snel opzet. Wat ook te denken van donzen slaapzakken, aanmaakblokjes voor de barbecue. Het hoeft echt niet moeilijk te zijn.

Reden 9: Je hebt nog nooit gekampeerd

Kamperen moet je gewoon een keer gedaan hebben. Doe het nu je nog flexibel bent, nu de kinderen nog meegaan op vakantie, nu je het nog kunt. Met andere woorden, doe het gewoon.

Reden 10: Je waardeert des te meer wat je thuis hebt

Het hangt er uiteraard vanaf hoe je gaat kamperen, maar over het algemeen heb je niet zoメn inboedel als thuis tot je beschikking op de camping. Hoe lekker is het dan, wanneer je na een heerlijke vakantie thuis komt, en je weer van alle gemakken bent voorzien.

Dus, waar wacht je nog op? Zoek een camping die je leuk vindt en ga kamperen. Je kunt kamperen op veel manieren invullen. Kamperen met een caravan of camper, in een stacaravan, een chalet of vouwwagen of gewoon in een tent. Alles is mogelijk.

Als je gaat kamperen zul je ongetwijfeld alleen maar meer redenen hebben, waarom je echt moet gaan kamperen. Misschien hebben we de beste reden voor jou nog niet genoemd. Daarom horen we heel graag waarom jij kampeert en waarom anderen dat ook zouden moeten doen.


Deel dit artikel