Gemak dient de mens. Niet alleen in het dagelijks leven, maar ook op de camping zijn we steeds meer op zoek naar comfort en gemak. We willen na aankomst op de camping niet uren zoet zijn met het opzetten van de tent, maar we willen zo snel mogelijk met een lekker drankje voor de tent zitten of aan het zwembad liggen. Grote kans dat jij om die reden op zoek bent naar een makkelijk op te zetten tent. Binnen no-time je campingplek ingericht, en heerlijk genieten van de vakantie. Ben je benieuwd welke tenten je snel op kunt zetten? Lees dan dit blog.

We hebben de snel op te zetten tenten verdeeld in 4 groepen:

  • 5 minuten of sneller: pop-up tenten
  • 15 minuten of sneller: Koepeltenten
  • 20 minuten of sneller: Opblaasbare tenten
  • 35 minuten of sneller: Lichtgewicht tunneltenten

5 minuten of sneller: pop-up tenten

De tent die je het allersnelst opzet is een pop-up tent. Een pop-up tent ‘klapt’ als het ware vanzelf uit elkaar als je de tent uit de tentzak haalt. De stokken zitten al in de tent en hoef je niet zelf toe te voegen. Een pop-up tent staat dus letterlijk binnen een paar seconden. Let wel op dat pop-up tenten over het algemeen klein zijn en worden vooral gebruikt als bijzettentje of op festivals. Ben je benieuwd hoe eenvoudig je een pop-up tent opzet? Kijk dan onderstaande video:

 

15 minuten of sneller: koepeltenten

Een koepeltent is ook een wat kleinere tent die je perfect als bijzettent kunt gebruiken. Een koepeltent zet je op met behulp van glasfiberstokken. De grootte kan onderling verschillen, dus de ene koepeltent is binnen 10 minuten opgezet, een wat grotere zal misschien zo’n 15 minuten duren.

20 minuten of sneller: de opblaastent

Als je met een gezin gaat kamperen, heb je een veel grotere tent nodig. Een grote tent betekent automatisch meer stokken en scheerlijnen, dus ook een langere opzettijd. Als je een grote tent zoekt die je makkelijk kunt opzetten, kies dan voor een opblaastent. Een opblaasbare tent heeft geen tentstokken, maar luchtbuizen. Het enige wat je hoeft te doen is je tent aansluiten op een automatische pomp of een handpomp en binnen een paar minuten staat jouw gezinstent klaar voor gebruik.

Een voorbeeld van een grote opblaasbare gezinstent die je makkelijk kunt opzetten, is de Miami 6. Een 6-persoonstent die in ongeveer twintig minuten opgezet is. Een vergelijkbare tent – maar dan met stokken – heeft een opzettijd van ongeveer 45 minuten. Dat is dus ruim het dubbele.

 

35 minuten of sneller: de lichtgewicht tunneltent

Wil je geen opblaasbare tent, maar ben je op zoek naar een gezinstent met stokken die je ook snel kunt opzetten? Dan kom je al snel uit bij een lichtgewicht tunneltent, zoals bijvoorbeeld de Obelink lugano 6 Plus. Deze tent heeft een opzettijd van ongeveer 30 minuten.

Kortom, als je op zoek bent naar een tent die je snel en makkelijk opzet, kijk dan vooral naar pop-up tenten of opblaasbare tenten. Je kunt bij aankomst op de camping direct beginnen met genieten, want je tent staat binnen no-time.

Hoe lang ben jij bezig met het opzetten van je tent? Laat het ons weten in de reacties!