Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Volg mijn bestelling(en)

Handige tips voor buitensporters over kleding, wandelstokken en Goretex

Handige en functionele outdoorkleding.
Handige tips voor buitensporters over kleding, wandelstokken en Goretex.
Het prettige van kamperen is dat u lekker "buiten" leeft. Ook wordt er op een vakantie veel gefietst en gewandeld, je bent actief buiten, weer of geen weer. Het is handig om uw kleding hierop af te stemmen. Enkele voorwaarden voor handige "buiten" kleding zijn:

  1. Afgestemd op verschillende weeromstandigheden.
  2. Lichte materialen = handig om mee te nemen.
  3. Sneldrogende materialen.
  4. Meerdere functies in één kledingstuk. B.v. broek met afritsbare pijpen of een jack met uitritsbare fleecevoering.
  5. Ademende eigenschappen van de materialen geven meer comfort.

Een goed kleding advies voor buitensporters is het zogenaamde "lagen systeem".
1e Laag: Thermisch ondergoed dat het vocht van de huid afvoert. Zo blijft uw body warm en droog.
   * Obelink geeft u op de topmerken Craft en Agu nu 10 % korting op de adviesprijs.
2e Laag: Fleece pullover of jack. Thermische fleece houd je warm en ademd goed.
3e Laag: Waterdicht en ademend jack.
   * Obelink heeft een aktie in thermische fleece van Regatta. De fleece Regatta Nova/Mercury voor
      heren en de Regatta Nova voor dames. Normaal 29.95 nu 19.95.


Fleece ook in andere merken en modellen keuze uit vele collecties. Naarmate het warmer of kouder wordt gebruik je meer of minder lagen. Als onderstuk is een sneldrogende afritsbroek perfect.

Ook een paar stoere wandelschoenen of sandalen kun je bij Obelink uittesten. Onze outdoorkleding merken zijn o.a.: Nomad, Karedi, Tindra outdoors, Columbia, Fjallraven, Agu, Gelert, Regatta, Lafuma, Maier, Life Line enz..

Waarom een wandelstok ?
Wandelstokken zijn perfecte reisgenoten voor wandelingen in de bergen. Maar ook voor het lopen met zwaarbepakte rugzakken. Daarbij is het gebruik van twee wandelstokken essentieel voor het evenwicht. Zo bieden de stokken bij het berg oplopen steun en stabiliteit. Bij het berg aflopen ontlasten ze de gewrichten. Vooral bij natte ondergronden bieden de stokken extra grip en controle. Een bijkomend voordeel is dat je met wandelstokken beter rechtoploopt. Hierdoor wordt de longinhoud vergroot en de rugbelasting beperkt. Het bereiken van de top is dan minder zwaar dan je denkt.

Gore-tex Water dicht wandelplezier.
Je gaat er graag op uit, de natuur in. Maar je hebt een hekel aan natte voeten. Dan draag je schoenen of kleding met Gore-tex. Waterdicht en tegelijk ademend. Ideaal om comfortabel mee te wandelen, te trekken, bergen te beklimmen en andere outdoor activiteiten mee te beoefenen. Gore-tex is vooral bekend door de super- functionele jassen en jacks, die waterdicht maar niet benauwd zijn in het dragen. Nu is ook een groeiend aantal kwaliteits- schoenen voorzien van Gore-tex. Het flinterdunne membraan is onzichtbaar verwerkt tussen bovenleer en voering. De microporeuze structuur heeft per vierkant centimeter maar liefst 1,4 miljard(!) piepkleine poriën. Hierdoor dringt er geen druppel water van buiten naar binnen. Zodat je ook in de regen, in nat gras of bij het lopen door plassen gegarandeerd droge voeten houdt. Net als bij rubberlaarzen dus. Bij rubberlaarzen kan er echter geen voetvocht van binnen naar buiten worden afgevoerd. Bij schoenen met het Gore-tex membraan wel! Alhoewel waterdruppels niet door de poriën heen dringen, kunnen waterdampmoleculen dat wel.Dit door de warmte verdampt - transpiratievocht is namelijk 700 maal kleiner dan de poriën. Gore-tex hanteert strenge criteria voor de schoenmerken, die het hightech membraan toepassen. Het productieproces in de schoenfabrieken wordt voortdurend gecontroleerd. De beste materialen worden gebruikt. Het materiaal is zeer goed ademend en voert transpiratievocht goed af. De combinatie van waterafstotend leder en gore-tex, levert schoenen op waarop je blindelings kunt vertrouwen. Logisch dat ze uitsluitend te koop zijn in de betere outdoorzaken zoals Obelink.. Stap in Gore-tex schoenen met de meest comfortabele Falke sokken. Gemaakt van een mix van technische vezels en wol. Katoen en wol nemen veel vocht op, en houden dit ook lang vast. Technische vezels nemen daarentegen weinig vocht op en geven dat meteen weer af. De combinatie van beide zorgt ervoor dat het voetvocht optimaal naar buiten wordt afgevoerd. Zo blijven je voeten lekker droog

Laden...