Jubileumdeals: Feestelijke kortingen op heel veel producten! Bekijk acties 🎈

Wat is een compressor koelbox?

Compressor koelbox

Er zijn veel verschillende soorten koelboxen: compressor, absorptie, thermo-elektrisch en koelboxen met koelelementen. Maar wat zijn de verschillen tussen deze koelboxen eigenlijk? In dit blog leggen we je uit wat een compressor koelbox is, hoe het werkt en in welke situaties het handig is om een compressor koelbox te hebben. Benieuwd naar een absorptie of thermo-elektrische koelbox? Lees dan onze blogs Wat is een absorptie koelbox? en Wat is een thermo-elektrische koelbox?

Koelt een compressor koelbox goed?

Ja! Op een camping in een warm land of tijdens een hittegolf in Nederland, wil je je drankjes en eten graag 24 uur per dag koelen. Een compressor koelbox is hiervoor de perfecte koelbox: een compressor koelbox is namelijk niet afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Een compressor koelbox koelt van +10°C tot -18°C, zelfs als het buiten 40 °C is. Niet alleen handig voor eten en drinken, maar ook als je bijvoorbeeld medicijnen hebt die altijd op dezelfde temperatuur bewaard moeten blijven.

Hoe werkt een compressor koelbox?

Een compressor koelbox werkt op 230 volt. Dat betekent dat een compressor koelbox alleen werkt als je de koelbox aansluit op een stopcontact. Als je de compressor koelbox hebt aangesloten, kun je de gewenste temperatuur instellen en binnen no-time zal de koelbox deze temperatuur bereiken. Een compressor koelbox kan altijd als koel- én vriesbox gebruikt worden, dus zelfs een koelbox vol ijsjes blijft bevroren als je de juiste temperatuur instelt.

De voor- en nadelen van een elektrische koelbox

Voordelen

  • Niet afhankelijk van buitentemperatuur: de koelbox koelt altijd op de gewenste temperatuur.
  • Binnen no-time op de gewenste temperatuur, ook ongekoelde drankjes zullen snel gekoeld worden.
  • De koelbox hoeft niet kaarsrecht te staan voor optimaal gebruik. Ideaal dus als de ondergrond op de camping niet helemaal recht is.

Nadelen

  • Een compressor koelbox is niet geluidloos. Dat wil zeggen dat een compressor koelbox, net als de koelkast bij jou thuis, kan aanslaan, afslaan en licht kan brommen.
  • Een compressor koelbox is relatief zwaar. Geen probleem als je een paar weken op dezelfde camping blijft, maar als je wilt rondreizen is deze koelbox niet ideaal.

In ons assortiment hebben we meerdere compressor koelboxen waaronder de Homatiq Coolmove 30, Tristar Hybridcool KB-7645 HC 45 en de Tristar Icecool KB-7245 45C:


Deel dit artikel: