Welke maat tenttapijt in mijn (voor)tent?

Een tenttapijt of voortenttapijt aanschaffen lijkt zo eenvoudig totdat je erachter komt hoeveel verschillende maten er verkrijgbaar zijn. Het makkelijkst is natuurlijk als je de afmeting weet van het leefgedeelte van je tent of voortent. Maar dit is zeker bij een voortent niet altijd bekend. Daarom leggen wij in dit artikel uit hoe je het beste de maat van je tenttapijt of voortenttapijt kunt bepalen.

Maat tenttapijt bepalen

Ga je met een tent op vakantie? Dan is de afmeting van de leefruimte altijd bekend. Deze afmetingen staan in de gebruiksaanwijzing en bij de productspecificaties op de productpagina van een tent. Voor het gemak hebben wij op onze tenttapijt pagina’s de ideale formaten voor de best verkochte tenten geplaatst. Zo vind je altijd een passend tapijt.

Ben je er niet zeker van onthoud dan bij het berekenen dat je altijd de afmetingen van het leefruimte neemt en niet het totale vloeroppervlak. Bij de Obelink Miami 6 Easy Air tunneltent is de leefruimte 2.90m x 4.65m, het tapijt dat daar het beste bij past is 2.90m x 4.40m.

Maat voortenttapijt bepalen

Ga je met een voortent op vakantie? Dan is dat een heel ander verhaal. Heb je de ruimte niet om je voortent op te bouwen om de maat van je voortenttapijt te bepalen? Dan meet je de omloopmaat. Hoe je dat doet lees je in onze blog: Hoe bereken je de juiste omloopmaat van jouw caravan?. Als je de omloopmaat eenmaal gemeten hebt haal je er 4,5 meter vanaf zodat je de lengtemaat van het tenttapijt overhoudt. Wanneer je een omloopmaat hebt van bijvoorbeeld 10,5 meter, en je haalt hier 4,5 meter vanaf, dan kom je op een lengtemaat van 6 meter. Wanneer je 6 meter gemeten hebt, doe je er verstandig aan om een maatje groter aan te schaffen. Dit omdat de omloopmaat min 4,5 meter nooit 100% nauwkeurig is.

Als je de lengte hebt gevonden is het nog belangrijk om de breedtemaat van je voortent te bepalen. Hiervoor, kijk je naar de diepte van je voortent. De dieptemaat van je voortent wordt gelukkig altijd genoemd in de omschrijving.

Nu je de maat van je tenttapijt weet kun je door naar de volgende stap: het kiezen van het juiste type tenttapijt. Daar lees je meer over in onze Keuzehulp tenttapijten.


Deel dit artikel