Tenttapijt Keuzehulp: hoe kies je het beste (voor)tenttapijt

Wanneer je er eindelijk weet welke maat tenttapijt je nodig hebt, dan kom je erachter dat er verschillende soorten tenttapijten zijn. Geen nood! Wij hebben een eenvoudige keuzehulp opgezet die je helpt het beste tenttapijt voor je tent of voortent te vinden.

Weet je nog niet welke maat tenttapijt je nodig hebt? Lees dan eerst ons artikel: Welke maat tenttapijt heb ik nodig?

Inhoud keuzehulp tenttapijten

Wij maken in ons assortiment onderscheid tussen vier verschillende soorten tenttapijten. We hebben een tenttapijt van Obelink, het Bolon tenttapijt, het Arisol tenttapijt en de chill mat. Op basis van deze vier typen hebben wij de keuzehulp opgezet. Aan het eind van dit artikel weet je precies welk tenttapijt het beste aansluit bij jouw wensen.

Obelink tenttapijt

Allereerst hebben we het Obelink tenttapijt. Dit tenttapijt is mooi, licht en ademend en is ideaal voor in je tent of voortent. Door de kleine gaatjes in het tenttapijt valt het zand er gemakkelijk doorheen. Hierdoor hoef je niet zo vaak te vegen. Daarnaast is het ook zeer zacht waardoor het heel fijn loopt. Wil je het tenttapijt buiten gebruiken? Dat is geen probleem, want het is weerbestendig. Daarnaast kun je het ook nog heel eenvoudig inkorten zonder dat het rafelt. Een nadeel van het Obelink tenttapijt is dat je het moeilijker kan schoonmaken en dat het een vrij grote pakmaat heeft.

Bolon tenttapijt

Dan hebben we het Bolon tenttapijt. Dit tenttapijt is mooi compact en daarnaast ook zeer sterk. Als je het tenttapijt uitvouwt, zie je geen vouwen meer en het valt direct mooi. Daarnaast is het tenttapijt heel eenvoudig schoon te maken, het is UV-bestendig en brandvertragend. Tot slot: mocht je dit tenttapijt willen inkorten? Dan kan dit zonder rafelen. Een nadeel van dit Bolon tenttapijt is dat alles erop blijft liggen. Je moet dus wat vaker de tent vegen. Daarnaast is de aanschafprijs van het Bolon tenttapijt wat hoger en is het tapijt zwaarder in gewicht.

Arisol tenttapijt

Daarnaast hebben we het Arisol tenttapijt. Dit tapijt is erg mooi en zeer voordelig in de aanschaf. Daarnaast is het tapijt volledig schimmelbestendig en wordt het geleverd in een handige opbergtas. Het nadeel van het Arisol tenttapijt is dat het zeer stug materiaal is en enkellaags gevlochten. Dit merk je direct in het loopcomfort. Het loopt bijvoorbeeld wat minder fijn dan het Obelink tenttapijt.

Chill mat

Tot slot hebben we de Chill mat. Deze matten zijn erg sterk, licht en slijtvast. Daarnaast zijn ze ook heel eenvoudig op te vouwen, en makkelijk op te bergen in de meegeleverde draagtas. Deze matten zijn multifunctioneel inzetbaar. Je kunt ze bijvoorbeeld ook gebruiken als speelmat voor de kinderen of onder de luifel of voor een lekkere picknick in het park. Het nadeel van deze chillmat is dat ze maar op één manier op te vouwen zijn voor de draagtas.

Een tenttapijt in je tent of voortent zorgt voor extra comfort tijdens je vakantie. Aan de hand van deze vier modellen moet het eenvoudig zijn om een keuze te kunnen maken.


Deel dit artikel