kampa campertent

Heb je een mooie opblaasbare campertent van Kampa op het oog, maar vind je het moeilijk om te bepalen welke maat je precies nodig hebt? Wij leggen je in dit blog uit hoe je de juiste maat bepaalt!

Het gaat hierbij om de juiste maat opblaasbare Kampa campervoortenten. (Kampa Motor Rally Air, Kampa Motor Grande Air en Kampa Winter Air) Wil je meer weten over deze modellen? Lees dan ons blog: Welke modellen Kampa campertenten zijn er?

Om de juiste maat voor jouw opblaasbare campertent te vinden, heb je de breedte van je luifel en de aanbouwhoogte van je camper nodig.

Welke breedte?

Aangezien de opblaasbare campertent op je luifel wordt bevestigd, hangt de breedtemaat van je campertent af van de breedte van je luifel. Per model van de Kampa campervoortenten zijn verschillende breedtematen verkrijgbaar:

Kampa Motor Rally Air Pro: 260 cm, 330 cm en 390 cm.

Kampa Motor Grande Air: 390 cm

Kampa Motor Ace Air: 400 cm

Kampa Winter Air: 260 cm

Heb je een luifel (bijvoorbeeld een Thule omnistor) in breedtemaat 300, dan kies je voor de Kampa Rally Pro 260. Heb je een Thule omnistor 400, dan zou je kunnen kiezen voor een Kampa Rally Pro 390. Voor de Kampa Ace die alleen verkrijgbaar is in de breedtemaat 400, moet je luifel dus ook breder zijn dan die 400 cm.

Wat is de aanbouwhoogte van mijn camper?

Als je de juiste breedte hebt bepaald, is het vervolgens belangrijk te kijken naar de hoogte. De aanbouwhoogte meet je vanaf de grond tot aan de onderkant van je luifel. Daar zit namelijk de rail waar de voortent in bevestigd wordt. Op onderstaande afbeelding zie je hoe je de aanbouwhoogte precies meet. Vervolgens kijk je welke maat bij jouw aanbouwhoogte past:

S: 235 - 250 cm
L: 250 - 265 cm
XL: 265 - 280 cm
XXL: 280 - 295 cm
XXXL: 295 - 310 cm

Bij een gemeten maat van 241 kies je voor een S, bij een gemeten maat van 293 kies je voor een XXL.

Een maat op de grens

Meet je bijvoorbeeld maat 250, dan valt deze maat precies tussen een S (235 - 250) en een L (250 - 265). Kies dan altijd de grotere maat, in dit geval de L. Verwar dit niet met 'normale voortenten' hierbij kies je altijd voor de kleinste.

Kortom, als je de breedte van je luifel en de aanbouwhoogte van je camper weet, dan kun je probleemloos de juiste maat bepalen.


Deel dit artikel