Jubileumdeals: Feestelijke kortingen op heel veel producten! Bekijk acties 🎈

Wandelkleding voor in het najaar: 5 tips!

wandelkleding najaar

De herfst is begonnen! Dit is niet alleen te merken aan de temperaturen en de neerslag, maar ook aan de zon die weer vroeg ondergaat. Helemaal niet erg, want de herfst is perfect voor een flinke wandeling. Geniet tijdens je herfstwandeling van een prachtig uitzicht en het geluid van bladeren onder je schoenen. Voor een goede wandeling in de herfst is het belangrijk dat je geschikte kleding en schoenen gebruikt. Gebruik onze tips zodat je warm blijft en geen last aan je voeten of benen ervaart.

Tip 1: Draag stevige wandelschoenen die lekker zitten

Draag stevige wandelschoenen die lekker zitten en bij de vorm van jouw voeten passen. Met wandelschoenen heb je meer grip en blijven je voeten bovendien lekker warm. Wandelschoenen worden verdeeld in verschillende categorieën. Voor wandelingen in de herfst in bijvoorbeeld het bos of in de duinen kies je voor schoenen in categorie A. Wil je meer weten over welke wandelschoen voor jou geschikt is? Bekijk dan onze keuzehulp:

Tip 2: Kies voor ademende sokken

De wandelschoenen geven het meeste comfort in combinatie met speciale wandelsokken. Kies voor ademende sokken met polypropyleen zodat er bij wrijving geen blaren ontstaan. Hoe hoger het percentage polypropyleen, hoe beter de wandelsok ademt. Gebruik geen normale katoenen sokken, want daarmee is de kans groot dat je wél blaren krijgt. Bekijk onze keuzehulp voor meer informatie over wandelsokken:

Tip 3: Neem handschoenen en een muts mee

Voor de koude dagen: neem handschoenen of wanten mee om koude handen te voorkomen. Draag daarnaast een muts of oorwarmers, zodat je niet teveel warmte verliest via je hoofd.

Tip 4: Werk met het lagensysteem

Voor wandelkleding raden wij aan te kiezen voor het lagensysteem:

Laag Type kleding Voordeel
Toplaag Hardshelljas Wind- en waterdicht.
Tussenlaag Softshelljas of fleecevest Een softshelljas heeft een groot ademend vermogen, een fleecevest een hoog draagcomfort.
Onderste laag Sneldrogend T-shirt of polo Dit is prettig voor als je zweet.
Wandelkleding voor in het najaar

Lees meer over het 3-lagensysteem in onze blog 'Hoe werkt het 3-lagensysteem?'.

Tip 5: Kies voor een warme en comfortabele wandelbroek

Ga op zoek naar een broek die geschikt is voor buiten activiteiten. Als je bovenlichaam lekker warm is, maar je hebt koude benen, dan is het lopen alsnog niet comfortabel. Kies voor een gevoerde broek met een water- en vuilafstotende buitenkant. Zo blijven je benen lekker warm, wordt je broek niet snel vies en blijf je droog tijdens een herfstige bui.

Tijd om naar buiten te gaan!

Als je de wandeluitrusting compleet hebt, is het tijd om een leuke herfstwandeling te plannen! Ieder seizoen brengt een tal van mogelijkheden, zo ook de herfst. Kijk bijvoorbeeld op de website van de ANWB om een geschikte wandelroute te vinden in jouw provincie. Wil je een keer iets anders? Bezoek een andere provincie of ga de grens over bij Duitsland of België.


Deel dit artikel: